Ηράκλειο: Θλίψη για τον 37χρονο που έχασε τη ζωή του σε φαράγγι -Η αγάπη για τη φύση και ο μοιραίος περίπατος - iefimerida.gr

Ηράκλειο: Θλίψη για τον 37χρονο που έχασε τη ζωή του σε φαράγγι -Η αγάπη για τη φύση και ο μοιραίος περίπατος

Ο 37χρονος Στέλιος που έχασε τη ζωή του στο φαράγγι Αμπά
Ο 37χρονος Στέλιος που έχασε τη ζωή του στο φαράγγι Αμπά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θρήνος έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο η είδηση του θανάτου του 37χρονου Στέλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια περιπάτου στο Φαράγγι Αμπά.

Σύμφωνα με το creta24, ο «Λούκος», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν λάτρης της φύσης και της εξερεύνησης των πιο κρυφών σημείων της. Του άρεσε να πηγαίνει σε ψηλές κορυφές και να ανακαλύπτει όμορφα τοπία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, παρά την εμπειρία του, ο περίπατος στα Αστερούσια Όρη έμελλε να είναι ο τελευταίος του, με την επιχείρηση διάσωσής του να ξεκινά το μεσημέρι της Κυριακής και να ολοκληρώνεται περίπου 24 ώρες αργότερα, όταν και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 37χρονος κατά τη διάρκεια παλαιότερης κατάβασης σε καταρράκτη
Ο 37χρονος κατά τη διάρκεια παλαιότερης κατάβασης σε καταρράκτη

Τραυματίστηκε σε πόδι και πλευρά ο 37χρονος -Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης

Ο 37χρονος τραυματίστηκε όταν εκτελούσε κατάβαση του καταρράκτη Αμπά, στα Αστερούσια Όρη, του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Σε κλήση του στο ΕΚΑΒ ανέφερε ότι είχε τραυματιστεί στο πόδι και στα πλευρά.

Οι διασωστικές δυνάμεις, πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και δασοκομάντος που έσπευσαν στο σημείο, αντιμετώπισαν δυσκολία στην προσέγγιση του 37χρονου και ζητήθηκε συνδρομή από ελικόπτερο Super Puma.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η επιχείρηση διάσωσης του 37χρονου
Η επιχείρηση διάσωσης του 37χρονου

Όπως έγινε γνωστό πως το ελικόπτερο δεν μπορούσε επίσης να προσεγγίσει το ιδιαίτερα δύσβατο σημείο. Τότε ξεκίνησε μια μακρά και δύσκολη επιχείρηση από τους διασώστες.

Όταν μετά από αρκετές ώρες εντόπισαν και ανέσυραν τον 37χρονο Στέλιο, διαπιστώθηκε ότι δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Κατά τις μεσημεριανές ώρες χθες Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για έρευνα και διάσωση άνδρα, στο φαράγγι του Αμπά, στα Αστερούσια Όρη, στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κινητοποιήθηκαν συνολικά 31 πυροσβέστες από το Π.Κ. Πύργου Μονοφατσίου, την 3η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., καθώς και από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ.

Επίσης, κινητοποιήθηκε ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Οι Πυροσβέστες, αφού εντόπισαν τον άνδρα σε δύσβατο σημείο στο φαράγγι του Αμπά, με συντονισμένες ενέργειες και τη με χρήση ορειβατικού εξοπλισμού, τον μετέφεραν σε προσβάσιμο σημείο, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. χωρίς τις αισθήσεις του.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μεσημεριανές ώρες σήμερα Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηράκλειο φαράγγι νεκρός περιπατητής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ