Για την επαφή που είχε με τον ιερέα youtuber, στο πλαίσιο δωρεάς μίλησε επιχειρηματίας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Live You».
Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Τζιαχρήστας είχε δωρίσει ένα μικρό ξύλινο περίπτερο στον 46χρονος ρασοφόρο που προφυλακίστηκε για ναρκωτικά, για να τον βάλει στον ναό που είχε φτιάξει και να δειγματίζει τα τρόφιμα και τα προϊόντα που έδειχνε ότι έφτιαχνε.
Ο ιερέας youtuber δεν έμεινε εκεί, καθώς μετά από λίγο καιρό του έστειλε μήνυμα, ζητώντας οικονομική βοήθεια. Βέβαια, μάλλον πώς ήταν ο μοναδικός, καθώς φαίνεται πώς είχε ετοιμάσει ένα κείμενο στο οποίο άλλαζε μόνο το όνομα για να προσαρμόζεται στον παραλήπτη του.
«Καλημέρα λοιπόν Χρήστο. Ευχόμαστε να είσαι καλά. Συγγνώμη που παίρνω το θάρρος να σας στείλω μήνυμα, αλλά υπάρχει πρόβλημα σοβαρό. Χρειαζόμαστε χρήματα για να συμπληρώσουμε το ενοίκιο του ναού του Αγίου Παρθενίου. Μπορείτε να βοηθήσετε; Είναι ανάγκη. Με εκτίμηση πάτερ Αστέριος», ανέφερε το χαρακτηριστικό μήνυμα.
«Μου έστειλε copy paste μήνυμα, κάτι που βρώμαγε»
«Φαινότανε πολύ καλός ο άνθρωπος και όταν τον γνώρισα από κοντά πραγματικά (σ.σ. η εικόνα που είχα) έρχεται σε αντίθεση με όλα αυτά που μαθαίνουμε», ανέφερε αρχικά ο επιχειρηματίας και συνέχισε:
«Αφού τελείωσε η δωρεά που κάναμε, ήθελε κάποια άλλα πράγματα να φτιάξει, δεν ξαναμιλήσαμε και μετά φέτος το καλοκαίρι μου έστειλε το μήνυμα, όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι copy paste, έλεγε Χρήστος και μετά μιλούσε στον πληθυντικό. Συνήθως ξέρω στις εκκλησίες και στα μοναστήρια δεν ζητάς, έρχονται μόνοι τους οι πιστοί αν είσαι εντάξει».
Όπως αναφέρει ο ίδιος όταν είδε αυτό το μήνυμα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Κάπου κάπως κάτι, κάτι μου βρώμαγε εδώ να το πω και λαϊκά», δήλωσε χαρακτηριστικά.