Ένοχος για απόπειρα βιασμού σε βάρος 25χρονης υπαλλήλου του, κρίθηκε σήμερα ένας 37χρονος από τον Βόλο.
Σύμφωνα με το gegonotanews, o 37χρονος κρίθηκε ένοχος με μια κατά πλειοψηφία απόφαση (6-1) που έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας, σε δεύτερο βαθμό.
Βόλος: Το κατηγορητήριο εναντίον του 37χρονου πρώην εργοδότη
Ο 37χρονος πρώην πλέον εργοδότης της 25χρονης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2021 εισήλθε «στον προθάλαμο των γυναικείων τουαλετών» σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή του Βόλου και «μόλις η παθούσα βγήκε από την τουαλέτα των γυναικών κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος της και την ώθησε βίαια με τα χέρια του στο εσωτερικό της τουαλέτας».
Το περιστατικό συνέβη σε καφε-μπαρ όπου ο κατηγορούμενος ήταν συνιδιοκτήτης και σύμφωνα με το κατηγορητήριο «η παθούσα από τη βίαιη ώθηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ο κατηγορούμενος με τη δύναμη που ασκούσε το σώμα του πάνω της κατέστησε αδύνατη τη διαφυγή της».
Πώς η 25χρονη κατάφερε να γλιτώσει
Σύμφωνα με την κατηγορία οι πράξεις δεν ολοκληρώθηκαν «επειδή εισήλθε εντός του χώρου των τουαλετών του καταστήματος» άλλος υπάλληλος «που αντιλήφθηκε την παρουσία του κατηγορουμένου και της παθούσης, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να σταματήσει τη δράση του και η παθούσα να βρει την ευκαιρία να απεμπλακεί και να αποδράσει».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή γυναίκα κατέθεσε πως το αφεντικό της, την ακολούθησε όταν πήγε στην τουαλέτα του μπαρ και της ακινητοποίησε τα χέρια και τη φιλούσε στον λαιμό. «Εγώ του έλεγα συνεχώς να σταματήσει αλλά έβαλε το χέρι του στο εσωτερικό των ρούχων μου. Τότε τον απώθησα βάζοντας όλη μου τη δύναμη», ανέφερε η 25χρονη.
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου
Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τρια χρόνια με αναστολή, με την δικηγόρο κ. Κουκούλη, -που είχε διοριστεί ως υπεράσπιση λόγω οικονομικής δυσπραγίας του κατηγορούμενου- να υποστηρίζει πως κάθε άλλο παρά απόπειρα βιασμού υπήρξε καθώς το ζευγάρι ήταν αγκαλιασμένο στις τουαλέτες του καταστήματος και διέκοψε την επαφή του επειδή τους εντόπισε, ένας υπάλληλος του μπαρ.
Στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο εισαγγελέας ήταν απαλλακτικός και σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου. «Ο άνθρωπος είναι αθώος , δεν έγινε απόπειρα βιασμού και η απόφαση είναι άδικη. Δεν υπήρξε κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί απόπειρα και η καταγγελία έγινε δύο 24ωρα μετά το υποτιθέμενο γεγονός», δήλωσε η δικηγόρος του.