«Ψάξτε νύχια, μαλλιά και οστά»: Τι λέει ο ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση της Μήδειας του Κορδελιού το 1985 - iefimerida.gr

«Ψάξτε νύχια, μαλλιά και οστά»: Τι λέει ο ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση της Μήδειας του Κορδελιού το 1985

H Μήδεια του Κορδελιού που σκότωσε τα δύο από τα τρία της παιδιά το 1985
H Μήδεια του Κορδελιού που σκότωσε τα δύο από τα τρία της παιδιά το 1985
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθώς η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα απασχολεί την επκαιρότητα, μια παρόμοια υπόθεση από το παρελθόν έρχεται στο φως.

Τριάντα επτά χρόνια πριν, στο Κορδελλιό στη Θεσσαλονίκη, μια 26χρονη μητέρα τότε, η Κατερίνα, είχε σκοτώσει τα δυο παιδιά της και είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει το τρίτο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται σήμερα ότι δολοφόνησε την κόρη της Τζωρτζίνα με κεταμίνη, ενώ υπό έρευνα είναι οι θάνατοι των δύο άλλων της παιδιών. Kαι η υπόθεση μοιραία φέρνει στο νου αυτή τη φρικτή υπόθεση με το θάνατο των δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη το 1985 και τη δηλητηρίαση του τρίτου μικρότερου παιδιου που σώθηκε τελευταία στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δηλητηρίαση με φαρμακευτικό σκεύασμα, βαρβιτουρικά για την ακρίβεια, ήταν η μέθοδος που είχε ακολουθήσει η «Μήδεια» του Κορδελιού για να σκοτώσει τα δύο παιδιά της και με τον ίδιο τρόπο είχε αποπειραθεί να σκοτώσει και το μικρότερο παιδί της.

Η ιστορία της παιδοκτόνου Κατερίνας από το Κορδελιό είχε συγκλονίσει τότε την Ελλάδα.

Πρώτα έφυγε από τη ζωή η 6χρονη Μαρία και λίγες ημέρες αργότερα ο 7χρονος Ζήσης.

Ο 7χρονος Ζήσης οδηγήθηκ στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με την μητέρα του να ισχυρίζεται ότι πάσχουν από επιληψία και λίγο αργότερα κατέληξε. Το ίδιο ισχυριστεί και για τα τρία της παιδιά, ότι δηλαδή πάσχουν από επιληψία. Το αγοράκι πέθανε στο νοσοκομείο, την ώρα που στο πλευρό του βρισκόταν μονάχα η μητέρα του. Το αίτιο θανάτου ήταν σε πρώτη φάση αδιευκρίνιστο. Αδιευκρίνιστα ήταν τα αίτια θανάτου και για την 6χρονη Μαρία καθώς τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του ο ιατροδικαστής τότε, ήταν λιγοστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρωτοσέλιδο της εποχής για τη Μήδεια του Κορδελιού
Πρωτοσέλιδο της εποχής για τη Μήδεια του Κορδελιού

Λίγο αργότερα, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα και το μικρότερο κοριτσάκι της 26χρονης. Η μικρή, η οποία τελικά γλίτωσε, έσωσε τη ζωή της μόνη της και έλυσε και το μυστήριο του θανάτου των δύο μεγαλύτερων αδελφών της.

Το παιδί κάποια στιγμή ξερόβηξε, σαν να πνίγεται και οι γιατροί και νοσηλευτές έκπληκτοι, είδαν ένα χάπι να βγαίνει από το στόμα της.

Οι υποψίες στράφηκαν αμέσως στο πρόσωπο της μητέρας, την οποία είχαν ακολούθως υπό επιτήρηση και δεν της δόθηκε η ευκαιρία να δώσει ξανά χάπι στην μικρή της οποία η υγεία άρχισε σταδιακά να βελτιώνεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και ομολόγησε μια δολοφονία και μια απόπειρα. Αρνήθηκε ότι σκότωσε το πρώτο παιδί. Τα αδιάσειστα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές και τα πανομοιότυπα συμπτώματα που είχε το παιδί πριν πεθάνει, κατέρριψαν τους ισχυρισμούς της. Καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, αποδίδοντας την πράξη της στο μίζερο οικογενειακό περιβάλλον που ζούσε και την καταπίεση από τον σύζυγό της.

«Τι ψάχνετε μετά από τριάντα επτά χρόνια;» -Η απάντηση της Μήδειας της Θεσσαλονίκης στην Αγγελική Νικολούλη

Το «Φως στο Τούνελ» ασχολήθηκε χθες και με αυτή την υπόθεση και μάλιστα κατάφερε να εντοπίσει την Μήδεια του Κορδελιού η οποία έχει αποφυλακιστεί και ζει υπό τη φροντίδα της μικρής της κόρης, του παιδιού δηλαδή που γλίτωσε τελευταία στιγμή από τα χέρια της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Τούνελ» την εντόπισε στη Θεσσαλονίκη, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει.

«Τι ψάχνετε μετά από τριάντα επτά χρόνια;», ήταν η απάντησή της.

Τι είπε στο Φως στο Τούνελ ο ιατροδικαστής που είχε λύσει το μυστήριο με τους θανάτους των παιδιών στο Κορδελιό

Στην εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε όμως και ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, Δημήτρης Ψαρούλης ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που είχε εξετάσει τη σορό του πρώτου παιδιού και είχε λύσει το μυστήριο του θανάτου και των δύο.

«Οπωσδήποτε μας γύρισε στην εποχή εκείνη γιατί κι εμείς είχαμε μια φαρμακευτική δηλητηρίαση. Μπορεί να λυθεί το ζήτημα αλλά θέλει λίγο δουλειά», είπε ο καθηγητής αναφερόμενος στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει σήμερα όλη γη χώρα.

Ο πολύπειρος ιατροδικαστής τονίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί το περιβάλλον των άτυχων κοριτσιών.

«Πρέπει να πάρουν είκοσι τρίχες από τη μία πλευρά, είκοσι από την άλλη και να τα στείλουν για ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης ή της Θεσσαλονίκης. Το ενδεχόμενο να βρούμε χρήση στο παρελθόν, είναι πιθανό. Το φάρμακο αποθηκεύεται στα νύχια, στις τρίχες και τα οστά. Και δύο χρόνια μετά, θα βγάλουν αποτέλεσμα. Όλα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Έχουμε αντικειμενικό στοιχείο στα χέρια μας και αυτό είναι η ανάλυση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ