Η χλιδάτη ζωή του Ιρακινού γενικού διευθυντή της Κιβωτού -«Δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου - iefimerida.gr

Η χλιδάτη ζωή του Ιρακινού γενικού διευθυντή της Κιβωτού -«Δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλύψεις σχετικά με τους έμπιστους ανθρώπους του πατέρα Αντώνιου έρχονται στο φως, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με το «Live News» του Mega, ένας 34χρονος Ιρακινός αποτελεί ένα από τα τρία πρόσωπα που -εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα- φέρονται να ερευνώνται για τα όσα φέρεται να συνέβαιναν στις δομές, μετά το τσουνάμι των καταγγελιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος σήμερα άνδρας και πρώην τρόφιμος της Κιβωτού είναι πρόσφυγας από το Ιράκ και μπήκε στη δομή σε ηλικία 9 ετών. Πλέον, παρουσιάζεται ως γενικός διευθυντής της Κιβωτού, όπου μάλιστα εργάζονται και τα δύο του αδέλφια, η σύζυγος και η αδελφή της συζύγου του.

Μάρτυρας ανέφερε στο Mega: «Αυτοί οι τρεις Ιρακινοί έχουν κάτσει μόνο. Δεν δουλεύουν. Τα τρία αδέλφια. Οι τρεις Ιρακινοί. Μαζί με τον παπά. Αυτοί έκαναν κουμάντο. Τους ξέρω όλους αυτούς. Ξέρω και τον... Ξέρω και την οικογένειά του... Τους ξέρω όλους απ' όταν ήρθαν από το Ιράκ. Είναι τρεις αδελφές και τρία αγόρια. Έξι αδέλφια. Τα τρία αγόρια είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο μέσα στη δομή».

Από τα πρώτα παιδιά της Κιβωτού -Ο πατέρας Αντώνιος τον είδε να παίζει σε πλατεία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Mega, ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό. Η γνωριμία των δυο τους έγινε όταν ο πατέρας Αντώνιος είδε το τότε 9χρονο παιδί από το Ιράκ να παίζει σε μια πλατεία την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο, και θέλησε να μάθει την ιστορία του.

Ο 34χρονος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε μιλήσει για τον πατέρα Αντώνιο και τη μεταξύ τους σχέση, τονίζοντας ότι η Κιβωτός αποτελεί καταφύγιο για όλους, καθώς: «Τον υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό. Δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν "τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, ασχολήσου με τη δουλειά σου"».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, είχε εξομολογηθεί: «Ουδέποτε μας μίλησε για τη θρησκεία, για την Εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε "ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία". Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας».

Οι πόζες με πούρο, τα ταξίδια και τα ακριβά ρολόγια...

Οι άνθρωποι που μίλησαν στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ανέφεραν ότι ο τρόπος ζωής του, προκαλεί ερωτήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο «Live News», ξαφνικά, από τα 18 και μετά, ο νεαρός άνδρας φέρεται να έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια, αναρτώντας παράλληλα και τις σχετικές φωτογραφίες -όπως μία με ένα πούρο.

Στην εκπομπή μιλησαν και τον πρόσφατο πλουσιοπάροχο γάμο του, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα να βρίσκονται στο πλευρό του και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.

«Δεν ξέραμε ότι ήταν ο διευθυντής, το έκρυβε»

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του Mega, ο 34χρονος έκρυβε ότι είναι ο διευθυντής της δομής και κανένας δεν το γνώριζε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι ο... αυτός που βγήκε, αυτός είναι ο μικρός, είναι ο μεσαίος αδελφός του και είναι κι ο μεγάλος αδελφός. Που ο μεγάλος αδελφός είναι ο οδηγός που οδηγεί τα αυτοκίνητα και πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Στη δομή. Ο... είναι ο μικρός αδελφός... Και είναι διευθυντής και δεν μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις, ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα».

«Ξαφνικά εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός κοριτσιού»

Σύμφωνα με άλλο μάρτυρα που μίλησε στην εκπομπή του Mega, ο εν λόγω άνδρας κάποια στιγμή φέρεται να παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις, τη στιγμή που άλλοι γονείς ταλαιπωρούνται χρόνια με διαδικασίες να γίνουν ανάδοχοι ενός παιδιού.

«Ξαφνικά, εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την "Κιβωτό". Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την "Κιβωτό"», ανέφερε ο εν λόγω μάρτυρας στο Mega.

«Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την "Κιβωτό". Ένας γάμος πλουσιοπάροχος», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο π. Αντώνιος δεν αφήνει να γίνουν αναδοχές -25 φορές απέρριψαν το αίτημά μου»

Την ίδια ώρα άλλα πρόσωπα που μίλησαν στην εκπομπή του Mega Live News ανέφεραν ότι η αναδοχή δεν ήταν εύκολη διαδικασία μέσα από τις δομές της Κιβωτού: «Δε δίνουνε. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει», είπε.

«25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την "Κιβωτό" γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά. Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά γι' αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;», είπε.

Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του. Ένα επίδομα που αρχίζει από τα 325 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.200 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση του νεαρού Ιρακινού

Μετά την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο νεαρός Ιρακινός έκανε ανάρτηση στο Facebook μέσω της οποίας στηρίζει τον πατέρα Αντώνιο εξηγώντας το γιατί και διαψεύδει τα περί αναδοχής αλλά και γενικότερα τα περί πλουσιοπάροχης ζωής. Κάνει επίσης λόγο για συκοφαντίες και ψεύτικες κατηγορίες.

Η ανάρτηση του νεαρού:

«Ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι παιδί της Κιβωτού εδώ και 25 χρόνια!
Μου έδωσε πολλά εφόδια για την ζωή και έμαθα να πράττω το καλό χωρίς να ζητάω αντάλλαγμα…
Όντως ζω μια ζωή ήρεμη και όμορφη και εννοείται "πλουσιοπαροχη" αλλά σε συναισθήματα και Ανθρώπους (αμα ξερετε τι σημαίνει αυτη η λέξη!) που τις τελευταίες ημέρες μου δίνουν δύναμη και κουράγιο για ΟΛΑ αυτα που ακούμε και βλέπουμε για την μεγάλη οικογένεια της Κιβωτού…πατέρα Αντώνιε θα είμαστε διπλα σου…《ειδικά τώρα που εφυγες στο εξωτερικό!!!》…τι άλλο θα ακούσουμε!!!
Δεν θα κρίνω εγώ κανέναν σας για οτιδήποτε λετε για'μενα και τον κυκλο μου…γιατι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται…κριτής μόνο ο παντοδύναμος!ΟΨΟΜΕΘΑ..
Αναδοχή δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ…αν και θα το ήθελα κάποια στιγμή τώρα που το είπατε.
Ειμαστε 7 αδέρφια κι όχι 6…για τον "κύριο" που είπε ότι μας γνωρίζει από παλιά!
Επισης δεν ήξερα ότι θα πρέπει να μην είσαι από το ΙΡΑΚ για να κάνεις έναν όμορφο γάμο…34 χρόνια στην Ελλάδα όπου εργάζομαι από τα 17 μου με μισθό από την εργασία μου αλλά και επιπλέον από το ποδόσφαιρο κανονικά δεν θα έπρεπε να έχω δεύτερο παντελόνι να φορέσω, που θέλω και "λουσα"!!!
Πισίνα- Σε ξενοδοχείο μεσα στην Αθήνα…
Ταξίδια -Απο ομάδες πληρωμένα…
Πούρα-δώρο από του πατέρα της κουμπάρας…
Τραγουδιστής -αγαπημένος φίλος και καλεσμένος στον γάμο(έτυχε να είναι γνωστός, είχα και άγνωστους αλλά δεν ήξερα ότι θα με βγάζατε στα κανάλια, θα είχα γίνει ρεζίλι)
Ρολόι -οκ το αγόρασα 70€…(ΑΜΑΡΤΗΣΑ!)
Κακώς πήρα φωτογράφο αφού θα μπορούσα να καλέσω εσάς εχετε κάνει πολύ καλή δουλειά παίδες, σας ευχαριστώ για την διαφήμιση!
Εγώ δυστυχώς τα έκανα μόνο μια φορά δεν είναι η καθημερινότητα μου όπως η δική σας…να με συμπαθάτε!
Ευτυχως ομως βρήκα πλούσια γυναίκα και ισως τα ξανακάνω!
Σχετικά με τα τελευταία νέα όλα καλά στην υπόλοιπη Ελλάδα!
Υ.γ.1
Ολα όσα ακούγονται για το πρόσωπό μου είναι συκοφαντίες και ψεύτικες κατηγορίες…επίσης δεν επιθυμώ κανένα κανάλι και καμία ιστοσελίδα να χρησιμοποιεί φωτογραφίες μου χωρίς την γραπτή άδεια μου…με ή χωρις πρόσωπο!!!
Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.
Υ.γ.2
Και όσα αφορούν την #ΚιβωτόςτουΚόσμου εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη και είμαι σίγουρος ότι οι αρχές θα κάνουν το καθήκον τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ