Η Ευρώπη στο φλιτζάνι: Τάσεις και συνήθειες στον καφέ - iefimerida.gr

Η Ευρώπη στο φλιτζάνι: Τάσεις και συνήθειες στον καφέ

Κούπα καφέ στα χέρια γυναίκας
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εσπρέσο και τα παράγωγά του, όπως ο καπουτσίνο, ο λάτε και ο μακιάτο, εξακολουθούν να αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές καφέ στην Ευρώπη, κυρίως στη νότια και κεντρική πλευρά της ηπείρου.

Σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία, ο εσπρέσο διατηρεί τον τίτλο του «βασιλιά» του καφέ. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος ακόμη και στις σκανδιναβικές χώρες, όπου παραδοσιακά κυριαρχούσε ο καφές φίλτρου.

Παράλληλα, παραμένει ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά καφέ παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα του CBI (διετία 2023-24), η Ευρώπη καταναλώνει περίπου 3,2 εκατομμύρια τόνους καφέ, που αντιστοιχούν στο 30,4% της παγκόσμιας κατανάλωσης. Ενδεικτικά, το 2023 ο μέσος Ευρωπαίος κατανάλωσε περίπου 5,7 κιλά καφέ μέσα σε ένα έτος.

Διαβάστε αναλυτικά ποιες μορφές καφέ προτιμούν οι Ευρωπαίοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ