Η διήγηση της Μ. Βαρδινογιάννη για τις δυσκολίες με τον σύζυγό της στην εξορία -Σε ένα καμαράκι στην Αμοργό - iefimerida.gr

Η διήγηση της Μ. Βαρδινογιάννη για τις δυσκολίες με τον σύζυγό της στην εξορία -Σε ένα καμαράκι στην Αμοργό

Μαριάννα και Βαρδής Βαρδινογιάννης το 1967
Μαριάννα και Βαρδής Βαρδινογιάννης το 1967
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο έργο προσφοράς με επίκεντρο το παιδί, αλλά και μια εξαιρετικά δεμένη οικογένεια.

Με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη δημιούργησαν μια μεγάλη και δεμένη οικογένεια, απέκτησαν πέντε παιδιά, πολλά εγγόνια και δισέγγονα. Ήταν μαζί από παιδιά, στα εύκολα και στα δύσκολα, και μαζί πέρασαν τις μεγάλες τους περιπέτειες. Μια από αυτές η εξορία του Βαρδή Βαρδινογιάννη, επί χούντας, στην Αμοργό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Βαρδής Βαρδινογιάννης είχαν αποκτήσει ήδη τρία παιδιά (τον Γιάννη -Τζίγκερ-, τη Χριστιάννα και τον Γιώργο) το 1967 όταν ο τότε αξιωματικός του Ναυτικού εξορίστηκε στην Αμοργό.

Σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα» είχε πει για τη γνωριμία της με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη:

«Εγώ ήμουν ακόμα μαθήτρια Γυμνασίου όταν πρωτογνωριστήκαμε. Παντρευτήκαμε κάποια χρόνια αργότερα, αλλά από το πρώτο βλέμμα που ανταλλάξαμε και οι δύο νιώσαμε πως ο δρόμος της ζωής μας θα ήταν κοινός. Ο Βαρδής καθόρισε τη ζωή μου, ήταν και είναι τα πάντα για εμένα. Η αγάπη και το δέσιμο που μας ένωσε και μας ενώνει δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λέξεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη διηγούνταν τις δυσκολίες που βίωσαν με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη στην εξορία

Και το 2020, με αφορμή την πανδημία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε όλοι στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης, η ίδια η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε διηγηθεί τη δύσκολη εκείνη κατάσταση του 1967 στο Instagram:

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες. Γιατί ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του βιώματα από εκείνη την εποχή που άφησε τη σφραγίδα της, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, στη ζωή μας. Οι δικές μου μνήμες οδηγούν τη σκέψη μου στην Αμοργό, όπου νέα κοπέλα, αφήνοντας πίσω δύο μικρά παιδιά και ένα βρέφος στη μητέρα μου να τα φροντίζει, με την καρδιά γεμάτη αγωνία αλλά προπαντός γεμάτη αγάπη, πήγαινα να συναντήσω τον άνδρα μου που ήταν εξόριστος, ως αντιστασιακός Αξιωματικός του Ναυτικού. Εκεί ένιωσα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, πόση ζεστασιά και πόση καλοσύνη μπορεί να χωρέσει ένα τόσο δα καμαράκι. Ήταν η αλληλεγγύη των ντόπιων που μας κράτησε όρθιους και τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή τους την αγάπη και τη συμπαράσταση. Όλοι τότε μαζί και ο κίνδυνος απέναντί μας. Το τότε δεν συγκρίνεται με το τώρα. Γιατί ο εχθρός, ο κίνδυνος είναι διαφορετικός. Όμως και τότε, όπως πάντα στην ιστορία μας, έτσι και σήμερα, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ