Με χρονικό περιορισμό η ρύθμιση οφειλών στους ΟΤΑ -Αλλαξε η διάταξη για τις 120 δόσεις | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Με χρονικό περιορισμό η ρύθμιση οφειλών στους ΟΤΑ -Αλλαξε η διάταξη για τις 120 δόσεις

ακίνητα / εικόνα από πολυκατοικίες στην Αθήνα
Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νομοτεχνικές αλλαγές επί των ρυθμίσεων που επιτρέπουν σε, φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις, προχώρησε η κυβέρνηση.

Βάσει των αλλαγών επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν στη Βουλή, προβλέπονται 100 και πλέον δόσεις που αφορούν όμως σε οφειλές που βεβαιώθηκαν μεταξύ 15/2/2020 μέχρι και 28/2/2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η εν λόγω νομοτεχνική αναφέρει:

«Η παράγραφος 1 του άρθρου 146 αναδιατυπώνεται ως εξής: «1. Οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν από 15.2.2020 μέχρι 28.2.2021 όπως και οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων, από 15.2.2020, ως τη δημοσίευση του παρόντος, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού του προσώπου, μπορεί να ρυθμίζονται και η καταβολή τους να πραγματοποιείται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωση ή λόγω μη καταβολής τέλους.

Το ποσοστό απαλλαγής των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής καθορίζεται στις παρ. α έως ε της παρ1 του άρθρου 100 του ν.4611/2019 (Α’73). Δικαιούχοι υπαγωγής στην ανωτέρω ρύθμιση είναι τα φυσικά πρόσωπα και όσα νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19. Mε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται ως τις 31.1.2021, καθορίζονται οι κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας των δικαιούμενων της ρύθμισης των νομικών προσώπων και τα κριτήρια υπαγωγής των φυσικών προσώπων».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ