Σε αγωνιστική πίστα μετέτρεψε τα ξημερώματα την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης ένας 30χρονος ο οποίος οδηγούσε με 209 χιλιόμετρα την ώρα, σε σημείο με όριο τα 80 χλμ./ώρα.
Δικυκλιστές αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης εντόπισαν το αυτοκίνητο, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων, να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Σταμάτησαν το όχημα και ο 30χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα, στο ύψος του Ευόσμου.
Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ οδηγείται στην αρμόδια δικαστική αρχή.
Πόσο είναι το πρόστιμο για το όριο ταχύτητας
Τα πρόστιμα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στην Ελλάδα κλιμακώνονται βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που παραβιάζουν το εκάστοτε όριο.
Αναλυτικά:
- Έως 20 χλμ./ώρα επιπλέον: Πρόστιμο 40€.
- Από 21 έως 30 χλμ./ώρα επιπλέον: Πρόστιμο 100€.
- Από 31 έως 50 χλμ./ώρα επιπλέον: Πρόστιμο 350€, αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και πινακίδων για 60 ημέρες.
- Πάνω από 50 χλμ./ώρα επιπλέον: Πρόστιμο 700€, αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.
Επιπλέον της χρηματικής ποινής, ανάλογα με την παράβαση, αφαιρούνται και πόντοι από το point system (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών).