Τουρίστρια που κινδύνευσε να πνιγεί την ώρα που έτρωγε σε ψησταριά στο Καστέλι Κισσάμου στα Χανιά σώθηκε χάρη στην άμεση βοήθεια που της παρείχαν οι εργαζόμενοι του μαγαζιού.
Σύμφωνα με τον Alpha, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε ψησταριά στην πλατεία Μάνου Κατράκη και καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος.
Μια γυναίκα που βρισκόταν για φαγητό ένιωσε ξαφνικά να πνίγεται, καθώς κομμάτι τροφής σφηνώθηκε στον λαιμό της, προκαλώντας σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή.
Χανιά: Το προσωπικό του μαγαζιού εφήρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ και έσωσε την τουρίστρια
Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το προσωπικό έδρασε αμέσως και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας τη λαβή Χάιμλιχ - την κλασική τεχνική που σώζει ζωές σε περιπτώσεις απόφραξης του αεραγωγού.
«Ένιωσα υπερήφανος και για το παιδί που βοήθησε, και για το προσωπικό μου για την κίνηση αυτή. Ήταν κυρία, έτρωγε κανονικά στο κατάστημα και ακριβώς τώρα δεν ξέρουμε αν έφαγε κάτι το οποίο την εμπόδισε ή πνίγηκε, θεωρήσαμε ότι πνίγηκε. Άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της κι αυτά, το παιδί έκανε την κίνηση αυτή», είπε στον Alpha ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.
Δείτε το βίντεο με τη διάσωση της τουρίστριας:
Σημειώνεται ότι η λαβή Χάιμλιχ είναι μια απλή αλλά σωτήρια τεχνική, που επινοήθηκε από Αμερικανό θωρακοχειρουργό, και μπορεί να εφαρμοστεί από οποιονδήποτε έχει εκπαιδευτεί σωστά.