Στον εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο 23χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ συγχωριανό του στο Έλος Κισσάμου Χανίων.
Ο νεαρός δράστης έφτασε στο δικαστικό μέγαρο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος βεντέτας. Ο δράστης, αναμένεται να ζητήσει και να λάβει 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο 23χρονος, ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες, φορούσε μπλε φούτερ με κουκούλα, ενώ οι αστυνομικοί του είχαν βάλει και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο δράστης, εμφανώς καταβεβλημένος και χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση στους συγκεντρωμένους εκπροσώπους του Τύπου, πέρασε την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς.
Την ίδια ώρα, στο χωριό των δύο εμπλεκομένων στο φονικό, θύτη και θύματος, γίνεται η κηδεία του 52χρονου, ο οποίος δέχθηκε τα φονικά πυρά του 23χρονου σε πανηγύρι που λάμβανε χώρα στην πλατεία του χωριού τους, του Έλους Κισσάμου στα Χανιά το απόγευμα της Κυριακής.
Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι αρχικά λογοφέραν για προσωπικές διαφορές και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο. Λίγο αργότερα, ωστόσο, επέστρεψε στην παρέα του 52χρονου, ο οποίος, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, έκανε μια κίνηση προς την τσέπη του. Τότε, ο νεαρός φοβήθηκε ότι θα τον πυροβολούσε και, όπως λέει, αντέδρασε πυροβολώντας πρώτος.
Σύζυγος θύματος: «Τον είχαν στιγματίσει στο χωριό»
H σύζυγος του 52χρονου, μιλώντας για το τραγικό συμβάν εξέφρασε πικρία για τον τρόπο που αντιμετώπιζε την οικογένειά της το χωριό, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο σύζυγός της είχε στιγματιστεί.
«Βγαίνουν αναληθή πράγματα στον αέρα για έναν άνθρωπο που δεν έχουμε ακόμα κηδέψει. Δεν ήμουν στο γλέντι, πριν από μία εβδομάδα έχασα δικό μου άνθρωπο και πενθούσα, δεν μπορούσα να πάω», είπε και πρόσθεσε:
«Τα τελευταία 15 χρόνια οι οικογένειες δεν μιλούσαν. Υπόβοσκε πάντα ένα μίσος. Είχε στιγματιστεί ο άνθρωπός μου. Του είχαν βγάλει αυτό το προσωνύμιο (σ.σ: Πάσσαρης), επειδή ήταν οξύθυμος. Όταν τον πείραζες ήθελε να δικαιωθεί με κάποιον τρόπο».
«Δεν θα μάθετε ποτέ την καθαρή αλήθεια εδώ, ο ένας κρύβει τον άλλον. Τον άνθρωπό μου θα τον θάψω στο χωριό μου, τον πρόδωσε το χωριό του. Αν τους ρωτήσετε, μόνο άσχημα λόγια έχουν να πουν γι’ αυτόν».
Όπως ανέφερε η σύζυγος του θύματος, πριν από δύο χρόνια μέλη της οικογένειας του δράστη επιτέθηκαν και έσπασαν τα πάντα στο σπίτι της μητέρας του 52χρονου.
«Ο σύζυγός μου ήταν αρκετά θυμωμένος μέσα του και μπορεί κάποιες φορές, εάν τον έβλεπε κάπου, θα μπορούσε να του πει κάτι».