Τις τραγικές στιγμές όπου το 15 μηνών παιδάκι έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια τραπεζιού στη Χαλκιδική περιγράφει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Το περιστατικό έγινε στον Όρμο Παναγιάς, όπου το μωράκι, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, ξέφυγε από την προσοχή των γονιών και πήρε μια χούφτα φιστίκια, τα οποία έβαλε όλα μαζί στο στόμα του.
Tο iefimeriga.gr επικοινώνησε με την υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία περιγράφει τις δραματικές στιγμές.
«Ήταν μία επταμελής οικογένεια από τη Σερβία. Γονείς, παππούδες και παιδιά. Σε κάποια στιγμή το μωράκι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και πήρε μια χούφτα με φιστίκια και τα έβαλε όλα μαζί στο στόμα του. Εκείνη τη στιγμή άρχισε και πνιγόταν. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν τρομακτικές. Η οικογένεια ήταν σε πανικό. Στην αρχή το μωρό πνίγηκε και έβηχε, προσπαθούσε να αποβάλει τα φιστίκια. Έβηχε συνεχώς και έδειχνε ότι δυσκολευόταν να ανασάνει, αλλά προσπαθούσε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του».
Όπως τόνισε, το παιδάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας, όπου αρχικά ανέκτησε τις αισθήσεις του, όμως μετά πέθανε, πιθανότατα -όπως λέει- από αλλεργικό σοκ.
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγοράκι 15 μηνών πνίγηκε από φαγητό
«Αμέσως το μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να αναπνέει. Στη συνέχεια, ενώ είχε τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου, που τελικά, όπως μάθαμε, κατέληξε, πιθανότατα από αλλεργικό σοκ. Είχε φάει μάλλον πολλά φιστίκια. Δεν ξέρω. Είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του. Η κατάσταση ήταν δραματική. Δραματική» ανέφερε η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου στο iefimerida.
«Εγώ ήμουν όλες αυτές τις ώρες με τους γονείς. Όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα. Και σήμερα επικοινωνούμε συνέχεια. Τους τρέξαμε στο νοσοκομείο, τους τρέξαμε στο Κέντρο Υγείας. Προσπαθήσαμε, όσο μπορούσαμε, να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατόν. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εδώ στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε παιδίατρος και το παιδί το είδε ο γιατρός που είχε υπηρεσία. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, αλλά εάν υπήρχε παιδίατρος το παιδάκι θα μπορούσε ίσως να είχε καλύτερη τύχη. Η Χαλκιδική το καλοκαίρι έχει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες και θα πρέπει να γίνει κάτι με τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας, για να μην έχουμε και άλλα τέτοια περιστατικά» πρόσθεσε.