ΓΣΕΒΕΕ: Αρωγός στην προβολή των ελληνικών προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής - iefimerida.gr

ΓΣΕΒΕΕ: Αρωγός στην προβολή των ελληνικών προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής

ΓΣΕΒΕΕ
Μέλη της ΓΣΕΒΕΕ με τοπικούς παραγωγούς /ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρωγός στην προβολή των ελληνικών προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, αποτελεί η ΓΣΕΒΕΕ.

Συγκεκριμένα, στη σημασία ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, στην προβολή των ελληνικών προϊόντων της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής και στον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, «ειδικά σε μια περίοδο όπως η σημερινή που κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα ασφυκτικό οικονομικό κλοιό, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους, αλλά και των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στο Lesvos Food Fest.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2022, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Επίσης, συνεργάστηκαν, για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, ο Μορφωτικό -Πολιτιστικό - Αθλητικός Σύλλογο Προοδευτική Σκάλας Καλλονής, το βιβλιοπωλείο «book & art» και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

Η ΓΣΕΒΕΕ «σύμμαχος» στην ανάδειξη των προϊόντων της Κορινθιακής γης

Στο μεταξύ ο κ. Καββαθάς συμμετείχε και σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου στις 15 Ιουλίου 2022 από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Τριήρης» υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Πελοποννήσου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η γνωριμία του κοινού με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς, προκειμένου το ελαιόλαδο, το κρασί, η κορινθιακή σταφίδα, το μέλι, να εισέλθουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στις παγκόσμιες αγορές, καθιστώντας την παραγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων ως έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής μεταποίησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε τη σημασία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής στην τοπική οικονομία αλλά και τη σημαντική συμβολή των προϊόντων της Κορινθιακής γης στις ελληνικές εξαγωγές. Απονομή τιμητικής πλακέτας στοv Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ.κ. Νικήτα από τη ΓΣΕΒΕΕ

Στο μεταξύ ο πρόεδρος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ.κ. Νικήτα τιμώντας τον για το ιδιαίτερα σημαντικό φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό του έργο, σε γεύμα που παρέθεσε την Τρίτη 19 Ιουλίου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας πραγματοποίησε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕ Καβάλας και επιχειρηματίες της περιοχής με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών.

Τέλος σειρά επαφών είχε η διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ και με επιχειρηματικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ