Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δεσκάτη Γρεβενών, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν προσπάθειες να την οριοθετήσουν.
Επιχειρούν 68 πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούν στο πεδίο για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.
Νωρίτερα στην προσπάθεια της πυρόσβεσης συμμετείχαν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα με ρίψεις νερού
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ωστόσο νωρίτερα , οι αρχές έκριναν αναγκαία την προληπτική εκκένωση παιδικής κατασκήνωσης, όπου φιλοξενούνταν 55 παιδιά.
Ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Κόττας, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το βράδυ, ωστόσο η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.