Γλυκά Νερά: Η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζει» την ψυχολόγο -Τα ερωτήματα για τα πτυχία της και η αποβολή της από τη Μεγάλη Στοά - iefimerida.gr

Γλυκά Νερά: Η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζει» την ψυχολόγο -Τα ερωτήματα για τα πτυχία της και η αποβολή της από τη Μεγάλη Στοά

Η Καρολάιν Κράουτς που βρήκε φρικτό θάνατο στα Γλυκά Νερά
Η Καρολάιν Κράουτς που βρήκε φρικτό θάνατο στα Γλυκά Νερά / Φωτογραφία αρχείου: Intimenews/social media
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς, καθώς οι αρχές ερευνούν και τον ρόλο της γυναίκας που παρουσιάστηκε ως ψυχολόγος του ζευγαριού.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία κατέθεσε για την υπόθεση της δολοφονίας που συντάραξε το πανελλήνιο, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών σχετικά με το παρελθόν της. Η φύση της ενασχόλησής της, καθώς παρακολουθούσε με συνεδρίες την Καρολάιν -παρουσία του συζύγου της-, κάνει τις αρχές να ερευνούν εάν είχε γίνει δέκτης ευαίσθητων πληροφοριών του ζευγαριού και εάν διέρρευσαν με κάποιον τρόπο σε τρίτους. Είναι γνωστό εξάλλου ότι τις έρευνες εξακολουθεί να απασχολεί το ερώτημα εάν οι δράστες ήξεραν για χρηματικό ποσό του ζευγαριού ή αν επέλεξαν τυχαία τη συγκεκριμένη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις έρευνες επιτάχυναν δύο γεγονότα:

  1. Η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, η οποία ζητεί από την εν λόγω γυναίκα να καταθέσει εντός 48 ωρών το πτυχία της από ΑΕΙ Ψυχολογίας καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου του ελληνικού κράτους. «Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων εάν έχετε πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του ελληνικού κράτους», αναφέρει σε επιστολή ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων προς την Ελένη Μυλωνοπούλου.
Η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

2. Η δημοσιοποίηση επιστολής της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, από το 2018, η οποία γνωστοποιούσε ότι απέβαλε την κ. Μυλωνοπούλου από τις τάξεις της, όπου φέρεται να ανήκε. Οπως υποστηρίζει η αδελφότητα, η ψυχολόγος της άτυχης 20χρονης «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσους συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους». Επίσης, πάντα σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Μεγάλη Στοά, «η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της».

Η επιστολή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από το 2018
Η επιστολή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από το 2018
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η επιστολή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από το 2018
Η επιστολή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από το 2018

Τι απαντά για τα πτυχία της Μυλωνοπούλου η δικηγόρος της

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την ψυχολόγο απαντά πως δεν θα κάνει καμία δήλωση ή σχόλιο. Χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας ή εάν έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, η κυρία Μυλωνοπούλου τονίζει πως θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η δικηγορική εταιρεία που την εκπροσωπεί, υποστηρίζει πως θα απέχουν από δηλώσεις για την υπόθεση για τρεις λόγους, που αφορούν τον Κώδικα Περί Δικηγόρων, το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά και ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μυλωνοπούλου: «Η Καρολάιν μιλούσε, της έλεγα μη μιλάς, ο κόσμος ζηλεύει»

Η ίδια η Ελένη Μυλωνοπούλου, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, χαρακτήρισε ψέμα όσα ακούγονται ως φήμες περί ασφάλειας ζωής της θανούσης.

«Η Καρολάιν δεν μου είχε αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό, αλλά είναι ένα ψέμα. Και πρέπει να έχουμε και κοινή λογική. Για να κάνει κάποιος ασφάλεια 1 εκατ. ευρώ, που λένε ότι την έκανε ο πατέρας της, ο πατέρας της είναι ένας άνθρωπος κατάκοιτος, με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η μητέρα της είναι μια αξιέπαινη γυναίκα, που από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα δούλευε και ό,τι έκανε το έκανε με τα χέρια της. Πώς λοιπόν κάνεις μια ασφάλεια 1 εκατ. ευρώ; Πόσο πρέπει να δίνεις τον μήνα; Και γιατί ένα παιδί 20 ετών να κάνει τέτοια ασφάλεια; Αυτό υπερβαίνει τη λογική. Η Καρολάιν δεν μου είχε αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο».

Η κα Μυλωνοπούλου έσπευσε μάλιστα να προσθέσει ότι «η Καρολάιν ήταν ένα παιδί που μιλούσε. Ο,τι είχε το έλεγε. Και θα σας πω και κάτι… Ηταν ένα κοριτσάκι έξω καρδιά, που ό,τι είχε το έλεγε. Και πάντα τη συμβούλευα: ''Μη μιλάς τόσο πολύ. Μη λες τι κάνεις στη ζωή σου. Ο κόσμος είναι κακός και ζηλεύει… Μη μιλάς. Ζηλεύουν την ευτυχία σου''».

Σύζυγος Καρολάιν: Δεν έχει την παραμικρή σχέση η ψυχολόγος

Από την πλευρά του, ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν είχε δηλώσει πρόσφατα κατ' επανάληψη ότι επισκέπτονταν μαζί με τη σύζυγό του τη συγκεκριμένη ψυχολόγο, προκειμένου να τους βοηθήσει και να τους καθοδηγήσει ώστε η νεαρή μητέρα να ξεπεράσει κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε μετά τη γέννηση του μωρού της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, δήλωνε ότι «η ψυχολόγος δεν έχει την παραμικρή σχέση με την έρευνα» και ότι τον «έχουν κουράσει οι εικασίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ