Νέα δεδομένα για το μακελειό στη Γλυφάδα: Το σπίτι, οι καταθέσεις του Αιγύπτιου-Θα καταθέσει η Δέσποινα Καρνέση - iefimerida.gr

Νέα δεδομένα για το μακελειό στη Γλυφάδα: Το σπίτι, οι καταθέσεις του Αιγύπτιου-Θα καταθέσει η Δέσποινα Καρνέση

Η Μαρία Καρνέση στη παραλία
Φως στη δολοφονία της Μαρίας Καρνέση στη Γλυφάδα εκτιμάται πως θα δώσει η κατάθεση της αδελφής της, Δέσποινας Καρνέση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φως στα κίνητρα του δράστη του μακελειού στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα αναζητούν οι Αρχές.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος Αριστείδης Ελ Μπουράι, αφού πήγε στα γραφεία της εταιρείας European Product Carrier Ltd, σκότωσε με κοντόκαννη καραμπίνα την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον συνιδιοκτήτη της εταιρείας Αντώνη Βλασσάκη και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι Αρχές έκαναν άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να εντοπίσουν το κίνητρο του δράστη ή ίσως και τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης.

Εξάλλου, η ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας διαψεύδει ότι είχε παραχωρηθεί στον Αιγύπτιο διαμέρισμα στη Γλυφάδα, ενώ αποκαλύπτει ότι το αναφερόμενο επί της οδού Τσιτσάνη 16 σπίτι δεν ανήκε καν στην 77χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να τον εκδιώξει από κάτι που δεν της ανήκε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αυτή η αναφορά καταρρίπτει και το σενάριο ότι κίνητρο των δολοφονιών ήταν η εκδίωξή του από το σπίτι.

Οι καταθέσεις του Αιγύπτιου

Την ίδια ώρα, ερευνώνται οι λογαριασμοί και οι καταθέσεις του δράστη καθώς και πιθανόν ύποπτα εμβάσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πηγές από τις οικογένειες των θυμάτων, ο 76χρονος διατηρούσε λογαριασμό, με συνδικαιούχο την αδελφή του, σε τραπεζικό υποκατάστημα της Ελβετίας. Στο ίδιο υποκατάστημα υπήρχαν και λογαριασμοί της εταιρείας της οικογένειας.

Ενδιαφέρον προκαλεί και ένας άλλος λογαριασμός που υπάρχει σε τραπεζικό υποκατάστημα της Αθήνας, ύψους 500.000 ευρώ, που ανήκουν στον δράστη της τριπλής δολοφονίας. Μάλιστα, τα περίπου 74.000 ευρώ που είχε λάβει ως αποζημίωση για την απόλυσή του κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση «κλειδί» για τις Αρχές

Οι αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμούν πως η αδελφή της Μαρίας Καρνέση, Δέσποινα, είναι αυτή που μπορεί να «φωτίσει» την υπόθεση, καθώς γνώριζε καλά τον δράστη, αλλά και το τι συνέβαινε μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία.

Η Μαρία Καρνέση σε μία από τις τελευταίες της φωτογραφίες που ανάρτησε μία ημέρα πριν δολοφονηθεί από τον Αιγύπτιο
Η Μαρία Καρνέση σε μία από τις τελευταίες της φωτογραφίες που ανάρτησε μία ημέρα πριν δολοφονηθεί από τον Αιγύπτιο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δέσποινα Καρνέση φέρεται να έχει κληθεί ήδη να καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών, κάτι που αναμένεται να γίνει μόλις ξεπεράσει το σοκ και αφού πραγματοποιηθούν οι κηδείες των θυμάτων.

Η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας φέρεται να ήταν κι αυτή στόχος του «Άρη», κάτι που από άλλες πηγές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, θα επιχειρήσουν να καλέσουν για κατάθεση και τον 85χρονο εφοπλιστή (ο οποίος ήταν σε αντιδικία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας), κάτι που ωστόσο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια Καρνέση αρνήθηκε πως είχε παραχωρήσει στον δράστη το σπίτι στη Γλυφάδα και τονίζει πως είχε οικονομική άνεση, διαθέτοντας λογαριασμούς με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επισήμανε, μάλιστα, πως ο δράστης είχε απολυθεί έναν χρόνο πριν και είχε αποζημιωθεί με ποσό άνω των 70.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε. Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα.

Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζομένους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρvέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Ψάχνουν από πού πήρε τα όπλα ο δράστης

Οι Αρχές θεωρούν βέβαιο πως ο δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει όταν έφτασε στα γραφεία της εταιρείας, ενώ, όσον αφορά το όπλο, υπάρχει η εικασία πως το βρήκε στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση.

Ο δράστης μέχρι την Πέμπτη φέρεται να έμενε στους Πεταλιούς, όπου εργαζόταν για πάνω από 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση, κάνοντας και τον επιστάτη. Ηταν ο άνθρωπος «για όλες τις δουλειές», καθώς είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 76χρονος για να σκοτώσει τρεις ανθρώπους στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα
Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 76χρονος για να σκοτώσει τρεις ανθρώπους στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα

Από εκεί εκτιμάται από τις Αρχές ότι μπορεί να πήρε και τα όπλα με τα οποία εκτέλεσε τα τρία θύματα, κάτι το οποίο ερευνούν.

Σύζυγος καπετάνιου: «Έχασα τη γη…»

Στον ΣΚΑΪ μίλησε η σύζυγος του καπετάνιου. «Τι να πω; Δεν ξέρω τι να πω. Ο άνθρωπος αυτός (ο δράστης) δεν ξέρω πώς έγινε έτσι. Τον ήξερα, δεν ξέρω γιατί έκανε αυτό το πράγμα. Δεν είχε δώσει δείγμα. Δεν μου είχε πει τίποτα ο σύζυγός μου. Τον βλέπαμε σε εκδηλώσεις. Χάσαμε τον άνθρωπό μας, έχασα τον πατέρα των παιδιών μου και των εγγονιών μου. Εχασα τη γη. Τι άλλο να σου πω να καταλάβεις; Δεν είχε πειράξει κουνούπι, πολύ καλός στη δουλειά του» είπε, βουρκωμένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόρη δολοφονηθέντος καπετάνιου: Δεν το διανοείται ανθρώπινος νους

Την ίδια ώρα, η κόρη του καπετάνιου Ηλία Κουκουλάρη μίλησε στον ΑΝΤ1, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

«Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους. Ηταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος. Οι άνθρωποι όμως έχουμε καταντήσει χειρότεροι από ζώα. Σκοτώνουμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας. Το θέμα είναι γιατί έχουμε πάει εκεί. Ο πατέρας μου δεν έχει πειράξει ούτε ένα κουνούπι. Είμαστε σε άθλια κατάσταση, δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ