Γκανάς για 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: Δεν περιμένουμε τσουνάμι, δεν θα επηρεάσει τη Σαντορίνη - iefimerida.gr

Γκανάς για 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: Δεν περιμένουμε τσουνάμι, δεν θα επηρεάσει τη Σαντορίνη

Μικρες ζημιές στην Κρητη απο τον σεισμο
Μικρες ζημιές στην Κρητη απο τον σεισμό / cretalive.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κρήτης από τα ξημερώματα όταν και σημειώθηκαν τα 6,1 Ρίχτερ. Στους δρόμους από νωρίς τα συνεργεία ελέγχουν για τυχόν ζημιές.

Η δόνηση, με ιδιαίτερα μεγάλο βόμβο, έγινε αισθητή και στην Αθήνα, όπως επίσης σε Ρόδο, Κάσο, Ρέθυμνο και Χανιά. Ο σεισμός οδήγησε πολλούς κατοίκους στο να βρεθούν έξω από τα σπίτια τους στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

«Είναι ένας κλασσικός σεισμός του ελληνικού τόξου»

«Eίναι σεισμός που έγινε πάνω στο τόξο, στην βυθιζόμενη πλάκα σε βάθος 60 χιλιομέτρων. Είναι ένας κλασικός σεισμός του ελληνικού τόξου σε ενδιάμεσο βάθος. Δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις περαιτέρω σε κατασκευές ή να προκαλέσει τσουνάμι, όπως επίσης δεν θα επηρεάσει την Σαντορίνη» εκτίμησε ο Γενικός Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς.

«Έχει μεγάλο βάθος και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν ιδιαίτερα οι κάτοικοι» πρόσθεσε ο Θανάσης Γκανάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Κρήτη ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΝΑΣ Ρίχτερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ