«Επιδραστές, όχι influencers!» -Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης διορθώνει μια από τις πλέον viral φράσεις που χρησιμοποιούμε - iefimerida.gr

«Επιδραστές, όχι influencers!» -Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης διορθώνει μια από τις πλέον viral φράσεις που χρησιμοποιούμε

Ιωάννα Τούνη και Αλέξανδρος Κοψιάλης
Επιδραστές και όχι influencers είναι η Ιωάννα Τούνη και ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, κατά τον Γ. Μπαμπινιώτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας αναφέρεται ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, αυτήν τη φορά παίρνοντας αφορμή από τους... influencers ή, όπως επισημαίνει σωστά, τους... επιδραστές.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης θέλησε να «διορθώσει» μία ιδιότητα που ακούμε συνεχώς με την αγγλική λέξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση που αναδημοσιεύει ο καθηγητής, με τη χιουμοριστική λεζάντα «Γλωσσικά πάει να εξελιχθεί σε... ινφλουέντσα»:

«Επιδραστές, όχι influencers!

Φτάνει πια με τους influencerS! (προσέξτε τον αγγλικό πληθυντικό, τρομάρα μας!). Άσε που θυμίζει - μακριά από μάς - την ινφλουέντσα, την ισπανική γρίπη! Επιδραστές είναι οι άνθρωποι και επιδράστριες, αν είναι γυναίκες. Γνωστοί, παραγωγικοί και δημιουργικοί.

Γι' αυτό και ας αποφύγουμε το επηρεαστές και επηρεάστριες (που θα ήταν μια άλλη απόδοση), γιατί αυτό ''επηρεάζεται'' ως παράγωγο από την επήρεια που δεν έχει και την καλύτερη φήμη (η επήρεια έχει πάντοτε αρνητικό περιεχόμενο και αναφέρεται στα δυσμενή επακόλουθα που προκαλούνται από ορισμένες ουσίες ή καταστάσεις. ''Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε ατύχημα'' - ''Ήμουν ακόμη υπό την επήρεια τής νάρκωσης'' - ''Η απόφαση ελήφθη βιαστικά, υπό την επήρεια μιας λανθασμένης εντύπωσης'')»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ