Νέα στοιχεία για τις έρευνες στo ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι, όπου βρισκόταν ο Γιώργος Μαζωνάκης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Λυκούδης, προχώρησε σε νέα καταγγελία, μιλώντας στην ΕΡΤ«Η οικογένεια έχει ζητήσει την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου. Στο πλαίσιο της προανάκρισης και της δέσμευσης των στοιχείων από την κλινική, διαπιστώθηκε πως δεν είχε διαγραφεί μόνο το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη από τα ραντεβού. αλλά από τα laptop του ιατρείου είχε διαγραφεί ολόκληρο το πελατολόγιο», είπε.
Ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρθηκε και στην πλασμαφαίρεση. «Πρόκειται για διαδικασία που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες παθήσεις, ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν έπασχε από κάποια από αυτές», αναφέρει.
«Η γιατρός έχει ένα δίπλωμα ιατρικής από το πανεπιστήμιο της Χαβάης»
Μιλώντας και στην τηλεόραση του Alpha, ο δικηγόρος ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 16:21. Κλιμάκιο της Αστυνομίας που πραγματοποίησε έρευνα στην κλινική και στο μηχάνημα διαπίστωσε ότι η ιατρική διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 14:14 και είχε διάρκεια 42 λεπτών».
«Πιστεύω ότι από τις 14:56 ο Γιώργος είχε πρόβλημα και υπάρχει συγκάλυψη», δήλωσε, θέτοντας στο επίκεντρο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την κλήση στο ΕΚΑΒ.
«Τα στοιχεία που έχουν προκύψει έως σήμερα, κατά την άποψή μου, στοιχειοθετούν αντικειμενικά όσο και υποκειμενικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο», τόνισε.
«Οι γιατροί προχώρησαν σε ιατρική πράξη χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη εξειδίκευση και σε χώρο που δεν ήταν νοσοκομειακός. Στον χώρο δεν υπήρχαν απινιδωτής και ο απαραίτητος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης επιπλοκής», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για την ειδικότητα της γιατρού που ανέλαβε τον τραγουδιστή και συγκεκριμένα αν είναι γυναικολόγος, ο κ. Λυκούδης απάντησε: «Γυναικολόγος δεν είναι. Δεν έχει ειδικότητα. Έχει δίπλωμα Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης».
Τι εντόπισε ο ΙΣΑ στην κλινική
Νέες λεπτομέρειες για τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην κλινική έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πολυτίμη Λεονάρδου.
«Ο ΙΣΑ είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο ιατρείο το 2025, χωρίς να διαπιστώσει ή να γνωρίζει την ύπαρξη μηχανημάτων πλασμαφαίρεσης.
Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν τα είχε δει και δεν τα ήξερε, δεν τα γνώριζε. Παραπλανήθηκε από τους συγκεκριμένους ιατρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Στον νέο έλεγχο στον χώρο εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος στον καναπέ. Όλα τα ευρήματα καταγράφηκαν φωτογραφικά και περιλαμβάνονται πλέον στη δικογραφία», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τη λειτουργία του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης την ημέρα του θανάτου του τραγουδιστή.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το μηχάνημα εμφανίζεται να είχε τεθεί σε λειτουργία για συνολικά 42 λεπτά. Η γιατρός φέρεται να υποστήριξε ότι ο χρόνος αφορούσε αποκλειστικά την προετοιμασία της διαδικασίας.
«H επιτροπή του ΙΣΑ ζήτησε να γίνει επίδειξη ολόκληρης της διαδικασίας στην πράξη. Η δοκιμή ξεκίνησε στις 10:29 και στις 10:51 είχε ολοκληρωθεί η προετοιμασία, ενώ περίπου στις 11:00 το μηχάνημα είχε περάσει στο στάδιο «Έναρξη ασθενούς». Άρα τα 42 λεπτά δεν "καλύπτονται"», υπογράμμισε η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του ΙΣΑ.