Σε μία προσπάθεια να καθαρίσει και να απελευθερώσει το δημόσιο χώρο της πόλης, ο δήμος Αθηναίων, ξεκίνησε «μαζική σάρωση» εκατοντάδων εγκαταλελειμμένων δίκυκλων.
Η δράση αφορά τις επτά κοινότητες της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας- Ανακύκλωσης, Ρωξάνη Μπέη τις επόμενες εβδομάδες έχει προγραμματιστεί η 1η και 2η κοινότητα Αθηνών. Σήμερα η αρμόδια υπηρεσία του δήμου βρέθηκε στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στην οδό Αχαρνών.
«Μιλάμε για 141 εγκαταλελειμμένα δίκυκλα τα οποία έχουν καταγραφεί και άλλα 241 στην δεύτερη κοινότητα. Είναι μεγάλα τα νούμερα. Σίγουρα οι θέσεις στάθμευσης για μια πόλη σαν την Αθήνα είναι πολύ σημαντικές, αλλά το νομικό πλαίσιο αφορά ότι τα εγκαταλελειμμένα οχήματα τα οποία αποτελούν στέρεα απόβλητα», ανέφερε μεταξύ άλλων στο iefimerida.
Φωτογραφίες από την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων δικύκλων