fbpx Γέμισε από Μάρτυρες του Ιεχωβά το ΟΑΚΑ - Αντιδράσεις από την Εκκλησία [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Γέμισε από Μάρτυρες του Ιεχωβά το ΟΑΚΑ - Αντιδράσεις από την Εκκλησία [εικόνες]

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στο ΟΑΚΑ
05|07|2019 | 21:20
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στο ΟΑΚΑ / Φωτογραφία: INTIME NEWS

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να κηρύξουν την έναρξη των εργασιών της ετήσιας συνέλευσης.

Το συνέδριο που έχει θέμα, «Η αγάπη ποτέ δεν χάνεται», πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, με χιλιάδες πιστούς να συγκεντρώνονται εκεί το πρωί της Παρασκευής.

Χιλιάδες πιστοί στο ΟΑΚΑ / Φωτογραφία: INTIME NEWS
Χιλιάδες πιστοί στο ΟΑΚΑ / Φωτογραφία: INTIME NEWS

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρο δρόμους.

Το ΟΑΚΑ γεμάτο από Μάρτυρες του Ιεχωβά / Φωτογραφία: INTIME NEWS
Το ΟΑΚΑ γεμάτο από Μάρτυρες του Ιεχωβά / Φωτογραφία: INTIME NEWS

Η συνέλευση των Ιεχωβάδων πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή και εκτιμάται, ότι σε αυτήν θα παρευρεθούν πάνω από 40.000 άτομα, με τη συμμετοχή 6.000 εκπροσώπων από 50 χώρες του εξωτερικού ενώ η ίδια συνέλευση πρόκειται να διοργανωθεί φέτος σε 22 χώρες του κόσμου.

Οι πιστοί κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ / Φωτογραφία: INTIME NEWS
Οι πιστοί κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ / Φωτογραφία: INTIME NEWS

Αυτό το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί τους πιστούς της  να «αγνοήσουν τις τυχόν προκλήσεις ή τις ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις, αποφεύγοντας συγχρόνως οιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά».

Το σύνθημα των Ιεχωβάδων στη συνέλευσή τους / Φωτογραφία: INTIME NEWS
Το σύνθημα των Ιεχωβάδων στη συνέλευσή τους / Φωτογραφία: INTIME NEWS

Η ανακοίνωση της Εκκλησίας για τη συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβάδων

«Πραγματοποιείται στην Αθήνα στις αρχές του μηνός Ιουλίου, η ετήσια Συνέλευση Περιφερείας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Στην Πατρίδα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, την οποία σέβεται πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος. Με αφορμή την προαναγγελθείσα συνέλευση, στο πλαίσιο της εν Χριστώ ποιμαντικής ευθύνης της για την προφύλαξη του Ορθοδόξου Πληρώματος από τη δράση των διαφόρων αιρετικών, η Εκκλησία επιθυμεί να υπενθυμίσει τα ακόλουθα: α) Η Εταιρεία «Σκοπιά» των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι η αιρετική εκείνη οργάνωση, η οποία κατά καιρούς συνηθίζει να μεταβάλλει τις διδασκαλίες της. Στο πλαίσιο αυτό, εσχάτως χρησιμοποιεί καταχρηστικώς τον τίτλο «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά», ενώ παλαιότερα θεωρούσε ότι το όνομα «Χριστιανός» έχει καταστεί «δυσώδες» και ότι ο Χριστιανισμός είναι «πλήρης ρυπαρότητος» (Σκοπιά, 1.3.1962, σ. 143. Φως Β σσ. 88, 288). β) Η «Σκοπιά» είναι η αιρετική οργάνωση, η οποία δεν δίστασε να διατυπώσει στο παρελθόν πληθώρα ψευδοπροφητειών σχετικώς με τη Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να αποδεικνύεται ψευδοπροφήτης, αλλά και να την εγκαταλείψουν, ιδίως μετά την τελευταία ψευδοπροφητεία του 1975, εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της ανά την υφήλιο. γ) Η εταιρεία «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχει κατ᾽ επανάληψη δυσφημίσει διά των εντύπων της τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο ως χώρα στην οποία δήθεν δεν γίνεται σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία. Η Εκκλησία σέβεται κάθε πρόσωπο, ασχέτως θρησκευτικών ή εθνικών πεποιθήσεων. Αγαπά κάθε άνθρωπο, αλλά απορρίπτει την πλάνη και αντιτίθεται σε κάθε μορφή προσηλυτισμού. Έχοντας αυτά υπ᾽ όψη η Εκκλησία, και επιπλέον συνεκτιμώντας, ότι συγκεντρώσεις, όπως η προγραμματιζόμενη από την εταιρεία «Σκοπιά» να πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον προσεχή Ιούλιο, συνδυάζονται με ευρύτατης κλίμακας πολυεπίπεδες, προπαγανδιστικές, προσηλυτιστικές και διαφημιστικές ενέργειες, προτρέπουμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, όπως επιβάλλει το ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος, να αγνοήσουν τις τυχόν προκλήσεις ή τις ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις, αποφεύγοντας συγχρόνως οιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά».

ΣΧΟΛΙΑ