Βελτιωμένη είναι η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας, κοντά στην Επίδαυρο.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 12:30 σε έκταση με ελαιόδενδρα, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε σε δυσπρόσιτο σημείο, γεγονός που έκανε δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.
Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή, μέχρι να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.
Πλέον, στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 88 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 19 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό τους.
Συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Επιδαύρου.
Όπως σημειώνεται από την Πυροσβεστική, η περιοχή σήμερα βρίσκεται στην κατηγορία 3, δηλαδή σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 3), ενώ στο σημείο έχει μεταβεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αργολίδας, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Φωτογραφίες από το σημείο της φωτιάς: