Για ακόμη μία επικράτηση στις φοιτητικές εκλογές, την 39η συνεχόμενη, κάνει λόγο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων.
Η καταμέτρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη ΔΑΠ να εμφανίζεται να κινείται στα περσινά επίπεδα απόλυτων ψήφων, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, παρά τη μικρή πτώση που καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο σε επίπεδο συμμετοχής, με το ποσοστό της να ξεπερνά το 60,75%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ΔΑΠ, στη δεύτερη θέση είναι η Πανσπουδαστική με 26,26%, με την ΠΑΣΠ είναι τρίτη με 3,5%.
Για να δείτε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, σύμφωνα με τη ΔΑΠ, πατήστε εδώ.
Για νίκη μιλάει και η Πανσπουδαστική
Από την άλλη πλευρά, η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ) παρουσιάζει τελείως διαφορετική εικόνα, κάνοντας λόγο για δική της νίκη.
Ειδικότερα, η Πανσπουδαστική αναφέρει ότι το ποσοστό της κινείται στο 49%, έναντι 17,95% της ΔΑΠ. Η Attack βρίσκεται στην τρίτη θέση με 3,48%, ενώ η ΠΑΣΠ είναι τέταρτη με 2,75%.
Για να δείτε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, πατήστε εδώ.
Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων
Ούτε φέτος έλειψαν τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, με τις φοιτητικές παρατάξεις να αλληλοκατηγορούνται.
Από τη μία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει την παράταξη της Πανσπουδαστικής για διάσπαση της εκλογικής διαδικασίας. Ειδικότερα, αναφέρει ότι στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και σε άλλα τμήματα ανά την επικράτεια η φοιτητική παράταξη της ΠΚΣ προχώρησε σε ξεχωριστή εκλογική διαδικασία, «αρνούμενη να δεχτεί το πραγματικό αποτέλεσμα, στο οποίο συμφωνούν οι υπόλοιπες παρατάξεις». Επιπλέον, συγκεκριμένα για το οικονομικό τμήμα του ΕΚΠΑ, αναφέρει ότι η ψηφοφορία «διακόπηκε πολλές φορές με ευθύνη στελεχών της ΠΚΣ».
Από την άλλη, η ΠΚΣ είχε καταγγείλει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για πρακτικές υπονόμευσης της εκλογικής διαδικασίας ήδη πριν από το άνοιγμα των καλπών. Μεταξύ άλλων, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ η ΔΑΠ απαγόρευσε στους υποψήφιους με την ΠΚΣ να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο στον σύλλογο, ότι στους φοιτητικούς συλλόγους της Μυτιλήνης, της Χίου, της Καστοριάς και της Κοζάνης οι εφορευτικές επιτροπές αποτελούνταν αποκλειστικά από στελέχη της ΔΑΠ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η ΔΑΠ απέκλεισε την Πανσπουδαστική από την εφορευτική επιτροπή.
Στο επίκεντρο των φετινών εκλογών βρέθηκε η «ταυτότητα» του ελληνικού πανεπιστημίου την επόμενη ημέρα: αναθεώρηση του άρθρου 16, αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων, ασφάλεια και φοιτητική μέριμνα είναι μερικά από τα ζητήματα που οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν προτάξει.