Διαφημιστικές, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και μαγαζιά ρούχων -Έτσι είχαν στήσει την απάτη ο Φίλιππος Καμπούρης με τη σύζυγό του σε βάρος του ΕΦΚΑ - iefimerida.gr

Διαφημιστικές, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και μαγαζιά ρούχων -Έτσι είχαν στήσει την απάτη ο Φίλιππος Καμπούρης με τη σύζυγό του σε βάρος του ΕΦΚΑ

Ο Φίλιππος Καμπούρης με την σύζυγό του
Ο Φίλιππος Καμπούρης με τη σύζυγό του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαφημιστικές, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και μαγαζιά ρούχων είχαν δημιουργηθεί στο όνομα αχυράνθρωπων προκειμένου να εξαπατούν τον e-EFKA, εις βάρος του οποίου προκλήθηκε ζημιά που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ από το 2021.

«Εγκέφαλοι» της μεγάλης απάτης είναι ο γνωστός παρουσιαστής και πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Φίλιππος Καμπούρης, και η σύζυγός του, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ελληνικού FBI.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μέρος των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων στρέφεται, πλέον, στα τιμολόγια που εκδόθηκαν από τους εμπλεκόμενους για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε σύνδεση ακόμα και με το κόμμα πρόεδρος του οποίου είναι ο βασικός κατηγορούμενος.

Οι εταιρείες δεν κατέβαλλαν τις εισφορές και στη συνέχεια έκλειναν, αφήνοντας υπέρογκο χρέος.

Οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τέσσερις αχυράνθρωπους - δύο από την Ελλάδα, έναν από τη Βουλγαρία και έναν ακόμα από τη Ρουμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν κατά τις πρωινές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε Άλιμο, Πειραιά και Καλλιθέα, ενώ στα χέρια των Αρχών βρίσκονται και οι φερόμενοι εγκέφαλοι.

Παράλληλα, έχουν συλληφθεί δύο λογιστές και δύο επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην απάτη.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για απάτη και φοροδιαφυγή.

Ανάμεσα στους χώρους όπου πραγματοποίησαν ελέγχους τα κλιμάκια της Αστυνομίας ήταν ένα ψητοπωλείο στην Καλλιθέα και μια αποθήκη - κατάστημα ρούχων στον Πειραιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ