Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε και μεταπωλούσε αυτοκίνητα στην Αττική - Χειροπέδες σε 13 μέλη - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε και μεταπωλούσε αυτοκίνητα στην Αττική - Χειροπέδες σε 13 μέλη

Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της Αστυνομίας / EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττική.

Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπατών – Αρτέμιδος το πρωί της Δευτέρας τα 13 μέλη της ομάδας εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αττικής, ηλικίας από 22 έως και 38 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς δρούσε η συμμορία

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα μέλη της οργάνωσης από τον Μάρτιο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κλοπές οχημάτων από περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια την παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας των κλαπέντων οχημάτων, με σκοπό την μετέπειτα πώληση τους σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αφαιρούσαν οχήματα από περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα γνήσια τμήματα που έφεραν τον αριθμό πλαισίου του οχήματος και παράλληλα παραποιούσαν τον αριθμό πλαισίου με σκοπό την διάθεσή τους προς πώληση.

Με τον τρόπο αυτό οι κατηγορούμενοι «νομιμοποιούσαν» τα εν λόγω οχήματα και ήταν έτοιμα προς πώληση.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προέβαιναν σε ψευδείς δηλώσεις κλοπής οχημάτων, με σκοπό την είσπραξη ασφαλιστικών αποζημιώσεων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -36- οχήματα, -19- εκ των οποίων διαπιστώθηκε, κατόπιν εξειδικευμένου τεχνικού ελέγχου, ότι ήταν κλεμμένα έχοντας παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας και τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν:

  • 6 οχήματα
  • εξοπλισμός αντιγραφής κλειδιών αυτοκινήτων
  • διαγνωστικές συσκευές εγκεφάλων οχημάτων
  • ειδικά εργαλεία διάρρηξης κλειδαριών
  • συστήματα γεωεντοπισμού
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • 2 πιστόλια-ρέπλικα
  • αναδιπλούμενος σουγιάς
  • πτυσσόμενο γκλοπ
  • το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ

Κατά την προανάκριση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπατών – Αρτέμιδος εξιχνιαστήκαν -33- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και -9- περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων κλοπής.

Το συνολικό οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του -1.000.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ