Αποκλειστικό: Η δραματική επιχείρηση της ΕΚΑΜ στον Άγιο Παντελεήμονα λεπτό προς λεπτό - iefimerida.gr

Αποκλειστικό: Η δραματική επιχείρηση της ΕΚΑΜ στον Άγιο Παντελεήμονα λεπτό προς λεπτό

Η πολυκατοικία στον Αγιο Παντελεήμονα
Η πολυκατοικία στον Αγιο Παντελεήμονα
ΚΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑΡΗ

«Ξέρω ότι θα πάω φυλακή, αλλά όποτε και να βγω, σε 3-4 χρόνια θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου. Εγώ θα σας ανατινάξω», ήταν τα λόγια του Αιγύπτιου στους αστυνομικούς, κατά τη δραματική επιχείρηση στον Άγιο Παντελεήμονα.

Θυμίζεται ότι ο 34χρονος, συνελήφθη μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., με την συνδρομή της ΕΚΑΜ, καθώς κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφο του και απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία του διαμερίσματος που έμενε στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το iefimerida.gr φέρνει στη δημοσιότητα, την κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση και στις διαπραγματεύσεις που διήρκησαν πάνω από τέσσερις ώρες μέχρι τη σύλληψη του 34χρονου.

Τι ανέφερε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του

«Μεταβήκαμε στο σημείο όπου η α) –εννοεί αδερφή της 31χρονης- μας ενημέρωσε ότι εκείνη την χρονική στιγμή ο β) –εννοεί τον 34χρονο Αιγύπτιο- έκανε ζωντανή αναμετάδοση στην προσωπική ιστοσελίδα –προφίλ του στο FACEBOOK  βίντεο όπου χτυπούσε βάναυσα με τα χέρια του την ….. Άμεσα παρουσία του διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Γαλατσίου, ο οποίος διατελούσε διοικητής σκηνής, μεταβήκαμε έξωθεν της πόρτας της οικίας του δράστη, όπου ακούσαμε έντονους θορύβους και μία γυναίκα από το εσωτερικό του διαμερίσματος να καλεί σε βοήθεια. Κατόπιν εντολής του διοικητή σκηνής και επειδή υπήρχε κατάσταση ανάγκης και κίνδυνος ζωή της γυναίκας που καλούσε σε βοήθεια εντός της οικίας, καθώς και επειδή υπήρχε αυτόφωρο αδίκημα παραβιάσαμε την είσοδο.

Μόλις εισήλθαμε της οικίας είδαμε τον δράστη σε κατάσταση εκτός ελέγχου να ανοίγει μία φιάλη υγραερίου κρατώντας αναπτήρα στο χέρι και φωνάζοντας «θα ανατιναχθώ, θα μας σκοτώσω όλους». Λόγω του κινδύνου, έκρηξης και για να προστατεύσουμε τις ζωές της ….-εννοεί 31χρονη-, των περίοικων και τις δικές μας οπισθοχωρήσαμε στον διάδρομο του ορόφου, κρατώντας οπτική επαφή με το άτομο και δίνοντας του εντολές να αφήσει τον αναπτήρα και να παραδοθεί. Αυτός παραμένοντας στην πρότερη κατάσταση και μην υπακούοντας στις εντολές μας συνέχισε να μας απειλεί λέγοντας μας «θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει  θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ».

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, παγώσαμε το περιστατικό ενώ τις διαπραγματεύσεις με τον δράστη ανέλαβε ο διοικητής σκηνής έως ότου προσέλθει ειδικός διαπραγματευτής. Στην συνέχεια στο σημείο προσήλθαν δυνάμεις της ΕΚΑΜ,  οι οποίες τοποθετήθηκαν μπροστά από εμάς για το ενδεχόμενο επέμβασης ενώ έπειτα προσήλθε σταθμός του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. Η πολυκατοικία εκκενώθηκε από έτερους συναδέλφους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι απαντήσεις που έδινε στους αστυνομικούς , καθ’όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και όταν εκείνοι ρωτούσαν αν η 31χρονη είναι καλά, σοκάρουν.

«Όσο βρισκόντουσαν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις οι οποίες διήρκησαν περί τις τεσσεράμισι ώρες, σε ερωτήσεις μας εάν η …… -31χρονη- είναι καλά ο δράστης μας απαντούσε: «Καλά είναι ακόμη, όταν με δείτε να κρατάω το κομμένο κεφάλι της στο χέρι θα καταλάβετε ότι είμαι άνδρας.  Εγώ είμαι από Αίγυπτο και εμείς εκεί είμαστε άνδρες και τις γυναίκες τις πατάμε κάτω».

Όταν του ζητούσαμε να την δούμε για να διαπιστώσουμε εάν είναι καλά στην υγεία της εκείνος αρνιόταν πλην όμως είχαμε δει τα χέρια της και είχαμε ακούσει την φωνή της οπότε ξέραμε ότι κρατούνταν ως όμηρος. Κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο δράστης επανειλημμένα άνοιγε την βαλβίδα της φιάλης κρατώντας τον αναπτήρα στο δεξί του χέρι και ζητώντας μας να αποχωρήσουμε λέγοντας «εδώ είναι το σπίτι μου και αυτή είναι η γυναίκα μου και θα την κάνω ό,τι θέλω».

Η επέμβαση της ΕΚΑΜ , πραγματοποιήθηκε στις 21.45, όταν ο δράστης εκτός ορίων ζήτησε επιτακτικά την αποχώρηση της Αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά από διαπραγματεύσεις περί ώρα 20.45 τον ακούσαμε να λέει επιτακτικά στον διαπραγματευτή που μέχρι τότε συνομιλούσε μαζί του «ή φεύγετε τώρα ή μας τινάζω όλους στον αέρα».

Εκείνη την στιγμή αξιολογήθηκε η κατάσταση από τον διοικητή σκηνής και σε συνεννόηση με τον διαπραγματευτή διατάχθηκε δυναμική είσοδος των τακτικών δυνάμεων στην εν λόγω οικία για την σύλληψη του δράστη. Εισήλθαμε εντός από κοινού με την ΕΚΑΜ προλαβαίνοντας την πιθανή έκρηξη της φιάλης και καταφέραμε να δεσμεύσουμε τον δράστη.

Κατά την σύλληψη του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας μας με τα χέρια και τα πόδια του. Αφού ακινητοποιήσαμε τον δράστη ασφαλίσαμε την όμηρο και την παραδώσαμε σε έτερους συναδέλφους. Η ….. -31χρονη- ήταν εμφανώς χτυπημένη στο πρόσωπο. Μετά την σύλληψη του δράστη και κατά την παραμονή μας στον διάδρομο της πολυκατοικίας ο δράστης επαναλάμβανε συνεχώς «ξέρω ότι θα πάω φυλακή, αλλά όποτε και να βγω, σε 3-4 χρόνια θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου. Εσείς μπήκατε σπίτι μου, εγώ θα σας ανατινάξω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάθεση της αδερφής του θύματος

Συγκλονιστική είναι και η κατάθεση- μέσω διερμηνέα-  της αδερφής της 31χρονης κοπέλας από την Βουλγαρία, που ήταν στο διαμέρισμα του Γαλατσίου, εκεί όπου εισέβαλε από την μπαλκονόπορτα ο 34χρονος, άρχισε να χτυπά και τελικά πήρε με την βια, την 34χρονη.

 «Ήρθα πριν δύο μέρες στην Αθήνα και μένω στο ίδιο σπίτι με την αδερφή μου. Η αδερφή μου δουλεύει στο σπίτι και προσέχει μία γυναίκα και μένει εκεί. Κατά τις δύο το μεσημέρι βρισκόμασταν στο σπίτι και οι τέσσερις και καθόμασταν στη κουζίνα εγώ η αδερφή και ο …. (εννοεί εργοδότη). Κάποια στιγμή σηκώθηκε ο …. Και πήγε στο παράθυρο και είδα έξω στο δρόμο τον Α*** (εννοεί δράστη), ο οποίος είναι σε ερωτική σχέση με την αδερφή μου, να κάνει νοήματα με τα χέρια του προς τον …. Αμέσως του ζήτησα να κλείσει το παράθυρο. Έκλεισε το παράθυρο και τότε ο Α*** πηδηξε στο μπαλκόνι και άρχισε να χτυπάει με δύναμη το παράθυρο με τα χέρια του και φώναξε «άνοιξε άνοιξε». Το διαμέρισμα είναι ισόγειο και ήταν εύκολο για τον Α*** να φτάσει στο μπαλκόνι. Ο …. Φοβήθηκε και άνοιξε το παράθυρο και ο Α*** μπήκε στο σπίτι και πήγε κατευθείαν στην αδερφή μου. Εμένα, τον … και την … δεν μας πείραξε, αλλά άρπαξε την αδερφή μου από τα μαλλιά, την ταρακουνούσε δυνατά και την πέταξε στο πάτωμα».

Στην κατάθεση της στους αστυνομικούς περιέγραψε πώς ο δράστης με ένα μαχαίρι που άρπαξε από την κουζίνα, απείλησε και την ίδια.

«Φώναζα δυνατά και ο Α*** πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, το πρόταξε και το κουνούσε απειλητικά προς το μέρος μου, μάλλον για να μην τον πλησιάσω. Μετά από λίγο πέταξε στο πάτωμα το μαχαίρι. Την ξαναέπιασε από τα μαλλιά και άρχισε να την σέρνει στο πάτωμα με κατεύθυνση προς την εξώπορτα. Όλη αυτή την ώρα την φώναζε δυνατά στα Ελληνικά, όμως εγώ δεν καταλάβαινα τι της έλεγε. Το μόνο που κατάλαβα ήταν που της είπε «πάμε-πάμε». Αμέσως έτρεξα στο διπλανό δωμάτιο για να φορέσω παπούτσια. Όταν επέστρεψα είδα τον Α*** να συνεχίζει να σέρνει από τα μαλλιά την αδερφή μου, την είχε βγάλει από το διαμέρισμα και την έσερνε στα σκαλιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνη, κάποια στιγμή με το ένα της χέρι κρατήθηκε από τα κάγκελα της σκάλας και ο Α*** την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι που ΄άφησε τα κάγκελα. Έφυγαν με τα πόδια και ειδοποιήθηκε η αστυνομία και με πήγαν στο τμήμα. Έχω πάει στο σπίτι του Α***, με την αδερφή μου και ενημέρωσα τους αστυνομικούς που είναι το σπίτι του και πήγαμε μαζί. Όπως μου έχει πει η αδερφή μου δεν ήταν η πρώτη φορά που της συμπεριφέρθηκε με άσχημο τρόπο. Όπως ενημερώθηκα από συγγενείς και φίλους μου, ο Α*** , πήρε το κινητό τηλέφωνο της, μπήκε στο προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook , άρχισε να καταγράφει και να μεταδίδει σε ζωντανή σύνδεση, από το σπίτι του, τον ξυλοδαρμό της, να στέλνει μηνύματα στους φίλους της και να τους απειλεί».

Στον 34χρονο ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή – κατοχή εκρηκτικής ύλης από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο- βία κατά υπαλλήλων – επικίνδυνη σωματική βλάωη- απειλή –παράνομη οπλοφορία.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ