Πέτρος Φιλιππίδης: Ένταση στη δίκη για τη διακοπή -«Θα έρθει αν δεν αποδημήσει εις Κύριον», είπε ο δικηγόρος του - iefimerida.gr

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένταση στη δίκη για τη διακοπή -«Θα έρθει αν δεν αποδημήσει εις Κύριον», είπε ο δικηγόρος του

petros filippidis
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ποιοι μάρτυρες θα καταθέσουν στη δίκη / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 28 Μαρτίου να αναμένεται να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα, η αποδεικτική διαδικασία θα ξεκινήσει με τις καταθέσεις των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει ότι υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον ηθοποιό.

Και οι τρεις οι Μ.Α, Σ.Μ και Α.Γ δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής και αναμένεται να ανοίξουν τον κύκλο των καταθέσεων επ´ακροατηρίω. Συνολικά 15 μάρτυρες κατηγορητηρίου έχουν κληθεί από την έδρα, μεταξύ των οποίων είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας και η σύζυγος του κατηγορούμενου Ελπίδα Νίνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά των θυμάτων προτάθηκαν 15 μάρτυρες μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Λένα Δροσακη, Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Εβελίνα Παπούλια, αλλά και ένα στέλεχος μεγάλου καναλιού.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εισαγγελέως να απέχει από τη δίκη και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων. Δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώ η πρόεδρος προχώρησε και στην κλήρωση δύο αναπληρωματικών ενόρκων, καθώς όπως επισημάνθηκε «η διαδικασία θα είναι μακρά».

Αίτημα για διακοπή της δίκης υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη

Το αίτημα για διακοπή υπέβαλε στην αρχή της διαδικασίας ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένας εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Είπε στο δικαστήριο ότι αφενός έχει να αγορεύσει σε άλλη υπόθεση και αφετέρου ότι ο εντολέας του δεν δύναται να παραστεί για λόγους υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είναι δυνατόν για λόγους υγείας να είναι εδώ σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης για να σας αναπτύξει τη θέση του σε σχέση με όσα τον κατηγορούν. Για αυτό θα σας παρακαλούσα να διακόψετε, ώστε ο πρωταγωνιστής αυτής της δίκης – που δεν είναι εικονική αλλά πραγματική – να έρθει σε αυτή την αίθουσα όχι μόνο για να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών αλλά και για να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Αυτό είναι δικονομικά σωστό.

  • Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του;
  • Μ. Δημητρακόπουλος: Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι σε θέση να έρθει θα έρθει με καροτσάκι . Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ότι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.
  • Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….
  • Μ. Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….
  • Πολιτική Αγωγή: Πάντως δεν κάναμε εμείς αυτή τη προσημείωση…
  • Μ. Δημητρακόπουλος: Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…
  • Αλέξανδρος Μίντζιας (πολιτική αγωγή): Εδώ και δυο μήνες στα κανάλια προαναγγέλλει η πλευρά του κατηγορουμένου αποκαλύψεις και κάνει επιθέσεις σε μάρτυρες. Από την αρχή ακόμα και πριν τις καταγγελίες επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας. Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της…οράσεως (…) Καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση και έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει.

Ακόμη από την πλευρά της πολιτικής αγωγής τονίστηκε ότι από την αρχή που άρχισαν να κατατίθενται οι καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου, εκείνος έμπαινε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για προβλήματα υγείας, τα οποία ήταν «λιποθυμικά επεισόδια». Όπως ειπώθηκε «το πρόβλημα του κατηγορούμενου δεν είναι παθολογικό αλλά ψυχολογικό…. Τις καταγγέλλουσες κανείς δεν τις υπολογίζει μόνο ο κατηγορούμενος έχει δικαιώνατε…».

Το δικαστήριο προσδιόρισε δυο ακόμη δικασίμους της υπόθεσης, η μια 1η Απριλίου και η άλλη 14 Απριλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Η δίκη ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του ηθοποιού

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, χωρίς την παρουσία του ηθοποιού.

Ο ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία γυναίκα το 2008 και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο το 2010 και το 2014.

Ο ηθοποιός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατά την έναρξη της δίκης ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν παρέστη, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή στην ακροαματική διαδικασία, η οποία ούτως ή άλλως αναμένεται να κρατήσει αρκετές εβδομάδες. Ο δικηγόρος του ηθοποιού, είπε χθες πως ο ηθοποιός «δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο».

«Από τη στιγμή που δεν θα είναι ο Φιλιππίδης, δεν θα ξεκινήσει η δίκη, θα ζητήσω όχι αναβολή, αλλά διακοπή και αν μετά δεν μπορεί πάλι να έρθει, θα τον παρακαλέσω έστω και με καροτσάκι να έρθει». Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη και να απουσιάζει από αυτήν το βασικό πρόσωπο της, που είναι ο κατηγορούμενος, λέγοντας πως εάν γίνει δεκτό το αίτημα για διακοπή, θα ζητήσει από τον Πέτρο Φιλιππίδη, στην επόμενη δικάσιμο που θα οριστεί, να παραστεί στο δικαστήριο, ακόμη και εάν μετακινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Στο δικαστήριο οι ηθοποιοί που τον καταγγέλλουν

Σήμερα ωστόσο βρέθηκαν στο ακροατήριο οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας αλλά και «επώνυμες» μάρτυρες που οι καταγγέλλουσες έχουν προτείνει.

Σημειώνεται ότι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι δέκα πέντε. Όμως ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τόσο η πλευρά των καταγγελλουσών προτίθεται να προτείνει επιπλέον μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι πασίγνωστες ηθοποιοί, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Λένα Δροσάκη, αλλά και η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη προτίθεται να προτείνει μάρτυρες υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ