Ένταση ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και ΜΑΤ στο υπουργείο Μεταφορών -Έγινε χρήση χημικών [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ένταση ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και ΜΑΤ στο υπουργείο Μεταφορών -Έγινε χρήση χημικών [εικόνες & βίντεο]

Ταξί
Φωτογραφία: INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση ανάμεσα στους αυτοκινητιστές των ταξί και στα ΜΑΤ σημειώθηκε σήμερα (3/12) το μεσημέρι στην πύλη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 14:00 όταν οι οδηγοί προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο, καθώς έχουν ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία, ωστόσο τα ΜΑΤ τούς απώθησαν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν οι επαγγελματίες που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να πετούν καρέκλες, πάνω από τα κάγκελα, προς την Αστυνομία.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την ένταση:

Τα αιτήματα των οδηγών ταξί

Σημειώνεται ότι η απεργία των οδηγών ταξί συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σε όλη τη χώρα, με τους αυτοκινητιστές να έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν:

  • Παράταση της υποχρέωσης ηλεκτροκίνησης έως το 2035, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά οχήματα, ούτε οι απαραίτητες υποδομές φόρτισης.
  • Αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούν οι εφαρμογές μετακίνησης τύπου ride-hailing.
  • Δίκαιη φορολογική μεταχείριση και αύξηση 10% των κομίστρων.
ταξί
ένταση
ένταση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ταξί
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταξί υπουργείο μεταφορών ΜΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ