Ενα πελώριο γκράφιτι με φλαμίνγκο και ερωδιούς [εικόνες]

Γραφιτι στη Νέα Κίο, Φωτογραφίες: Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Υδρόβια και αποδημητικά πουλιά, φλαμίνγκο, κύκνοι, αγριόχηνες, πάπιες, ερωδιοί και ψαροπούλια έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου. Σήμα κατατεθέν πλέον του υδροβιότοπου ένα πελώριο γκράφιτι σε εργοστάσιο της περιοχής.

Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, η παραλία Νέας Κίου στον ομώνυμο οικισμό της Αργολίδας, κρύβει στις καλαμιές της έναν φυσικό θησαυρό, τον υδροβιότοπο της Νέας Κίου. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μέλη της ομάδας στο Facebook: «Υγρότοπος Ναυπλίου Νέας Κίου» και έχει στόχο την προβολή και προστασία του Υγρότοπου της περιοχής, ανεδειξε τα σπάνια αυτα πουλιά μέσα απο ένα μεγάλο γκράφιτι.

Ενα πελωριο γκράφιτι για τον υδροβιότοπο της Νεας Κίου

H δράση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στο εργοστάσιο «Πελαργός» στη Νέα Κίο. Μετά από άδεια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, το γκράφιτι έκανε η ομάδα Political Stencil.

Η ομάδα Political Stencil εφτιαξε ένα πελωριο γκραφιτι στον εξωτερικο τοίχο εργοστασίου στη Νέα Κίο

Οι Political Stencil προσκεκλημένοι από την ομάδα των Φίλων Υδροβιότοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου, απλώσαν χρώματα και ξεδιπλώσαν στην επιφάνεια του παλιού εργοστασίου «Πελαργός» την ομορφιά του φυσικού τοπίου, αποτυπώνοντας τη χλωρίδα και την πανίδα που φιλοξενεί η περιοχή.

«ΠΕΤΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» το συνθημα του τοίχου

Υδρόβια, καλοβατικά και παρυδάτια πουλιά, μικρά και μεγάλα, μόνιμα και μεταναστευτικά (κορμοράνοι, φλαμίγκο, γλάροι, ερωδιοί, πάπιες, καλαμοκανάδες, σκαλίδρες, πελαργοί κ.α.), η θαλάσσια χελώνα καρέττα-καρέττα και πλήθος άλλων ειδών ορνιθοπανίδας, θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην εξωτερική πλευρά του εργοστασίου «Πελαργού», για να μας θυμίσουν ότι «ΠΕΤΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» όπως έγραψαν στον τοίχο.

Ερωδιοι και φλαμιγκο βρισκουν καταφυγιο στον υδροβιότοπο της νεας Κίου

Ο υδροβιότοπος Νέας Κίου αποτελεί επίνειο για τους τέσσερις δήμους του νομού, αφού είναι ένας από τους μοναδικούς εναπομείναντες πλούσιους υδροβιότοπους της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον.
Εκατοντάδες πανέμορφα ταξιδιάρικα πουλιά κάνουν έντονο το στίγμα της πανίδας στην περιοχή, αφού μεταναστεύουν στα έλη του υδροβιότοπου Νέας Κίου κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Αυτη την ομορφιά θέλησαν να αποτυπώσουν πάνω στους τοίχους του παλιού εργοστασίου.

To εργοστασιο άλλαξε όψη!

Φωτογραφίες: Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ