Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/8) σε κατάστημα καφέ στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Παντελεήμονα.
Η επίθεση έγινε περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα, όταν το κατάστημα ήταν ανοιχτό και μέσα βρίσκονταν εργαζόμενοι.
Οι δράστες πέταξαν δύο μολότοφ
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο άνδρες πλησίασαν το κατάστημα έχοντας μαζί τους ένα σακίδιο. Στη συνέχεια έβγαλαν από αυτό δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και τους πέταξαν προς το καφέ.
Αμέσως εκδηλώθηκε φωτιά στο εσωτερικό του καταστήματος. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν γρήγορα, χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν στον χώρο, με αποτέλεσμα να περιορίσουν τις φλόγες και να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς.
Χάρη στην άμεση επέμβασή τους, η φωτιά παρέμεινε περιορισμένη και οι ζημιές στο κατάστημα δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση.
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους δύο άνδρες
Μετά την επίθεση ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ότι έχουν ταυτοποιηθεί ή συλληφθεί.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και η Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες έλεγξαν τον χώρο ώστε να επιβεβαιώσουν ότι η φωτιά είχε σβήσει πλήρως και δεν υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης.
Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία και μαρτυρίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των δύο δραστών.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν να αντιμετωπίσουν άμεσα την πυρκαγιά, περιορίζοντας τις συνέπειες του περιστατικού.
Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τόσο τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες της επίθεσης όσο και το κίνητρο των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να αξιοποιηθούν μαρτυρίες και τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα των δύο ανδρών.
Παράλληλα, ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν, δεν αποκλείεται να εξεταστεί η εμπλοκή και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.