Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προσφέρει δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα στην Πολιτική Προστασία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προσφέρει δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα στην Πολιτική Προστασία [εικόνες]

Δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» δέκα νέων πυροσβεστικών οχημάτων για την Πολιτική Προστασία
Δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» δέκα νέων πυροσβεστικών οχημάτων για την Πολιτική Προστασία /Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προσφέρει δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/3) στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» παρέδωσε τα δέκα νέα υδροφόρα οχήματα 4x4 για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την κίνηση αυτή, υλοποιείται η δέσμευση που ανέλαβε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», να διαθέσει τα έσοδα του Νομισματικού Προγράμματός της για τη θεραπεία των πληγών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού και την ενίσχυση της πυροπροστασίας στη χώρα μας.

Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI

Στην τελετή παρευρέθησαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδη, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, καθώς και το σύνολο της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής και τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, Γενικός Γραμματέας της Βουλής, ο κ. Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και οι κκ. Κωστής Κοντογιάννης και Θοδωρής Παπαπετρόπουλος, μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI

Ο υπουργός, κ. Στυλιανίδης, ευχαρίστησε θερμά την Επιτροπή και προσωπικά την πρόεδρό της, για την ιδιαίτερου συμβολισμού πρωτοβουλία, σημειώνοντας: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να σας καλωσορίζουμε σήμερα εδώ, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας, για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μια προσφορά που αποδεικνύει τη σημασία των συνεργειών. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της. Γιατί η συνεργασία παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσέγγισή μας. Βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και φορείς που ξεχωρίζουν με τη δράση τους, όπως η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες. Συνεργασία σε κάθε επίπεδο: στην πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει αντιμέτωπους η κλιματική αλλαγή απαιτούν να ενώσουμε δυνάμεις και να δράσουμε από κοινού. Γιατί η διαχείριση κινδύνου από φυσικές καταστροφές δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από ένα φορέα -όπως πολλές φορές έχω αναφέρει. Οι μεγάλες προκλήσεις διαχρονικά απαιτούν κοινή δράση. Απαιτούν τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Απαιτούν φορείς και Πολιτεία να συνδράμουν ο ένας τον άλλον, όπως κάνει σήμερα η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Επιτρέψτε μου να εκφράσω για ακόμα μια φορά τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους σας για τη γενναιόδωρη προσφορά σας. Μια προσφορά που ενισχύει τις δυνατότητες πυρόσβεσης της χώρας μας, δίνοντας στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος τη δυνατότητα να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά. Να βρίσκονται στο πλευρό κάθε πολίτη και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος. Και πάλι σας ευχαριστούμε».

Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευράς της, η κυρία Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη αναφέρθηκε στις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα πέρυσι το καλοκαίρι, σημειώνοντας: «Τότε δεσμευτήκαμε πως όλα τα έσοδα που θα μαζέψει η Επιτροπή μέσω του νομισματικού της προγράμματος, από τις 23 Αυγούστου έως και τη λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, θα διατεθούν για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε παρόμοιες καταστροφές».

«Συνεπείς με τη δέσμευσή μας, την υλοποιούμε σήμερα, παραδίδοντας στα χέρια σας τη σύμβαση για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής» τόνισε, ευχαριστώντας για άλλη μία φορά τα 603 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες ολόκληρου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αρχηγός ΠΣ, κ. Ράπανος, υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική χειρονομία κι ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την πρωτοβουλία αυτή. Τα οχήματα αυτά είναι δοκιμασμένα, με σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες και θα αποτελέσουν πολύτιμη προσθήκη στον στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος», υπογραμμίζοντας: «Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε τη δωρεά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ομιλία της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

«Τον περασμένο Αύγουστο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου που κόστισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους και κατέστρεψαν δάση, σπίτια, περιουσίες, στην Αττική, στην Εύβοια, στη Ρόδο, στην Πελοπόννησο, οργανώσαμε μία καμπάνια, με κεντρική ιδέα πως «ό,τι κάηκε, ό,τι καταστράφηκε ήταν δικό μας και εμείς, όλοι μαζί, θα το ξαναφτιάξουμε». Τότε δεσμευτήκαμε πως όλα τα έσοδα που θα μαζέψει η Επιτροπή μέσω του νομισματικού της προγράμματος, από τις 23 Αυγούστου έως και τη λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, θα διατεθούν για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε παρόμοιες καταστροφές.

Συνεπείς προς τη δέσμευσή μας, την υλοποιούμε σήμερα, παραδίδοντας στα χέρια σας τη σύμβαση για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τα 603 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής.

Θέλω να επισημάνω ότι μπορεί η σημερινή δωρεά των δέκα οχημάτων να είναι αποτέλεσμα της εστιασμένης καμπάνιας του περασμένου Αυγούστου, όμως επίκειται συνέχεια: Μία επί πλέον σημαντική δωρεά προς την Πυροσβεστική, ίσως υψηλότερου ποσού, έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό της Επιτροπής, όποτε κύριε Υπουργέ και κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος, σύντομα θα τα ξαναπούμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι να λήξει η θητεία μας στις 30 Ιουνίου, θα κάνουμε ανάλογες πράξεις, δράσεις και θα τις ανακοινώνουμε.

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η Επιτροπή Ελλάδα 2021 είχαμε πει ότι στόχος μας είναι οι δράσεις που θα διοργανωθούν με την ευκαιρία των 200 χρονών μετά την επανάσταση του 1821, να αφήνουν μία σημαντική παρακαταθήκη.

Η παρακαταθήκη δεν αναφέρεται μόνο σε κτίρια, κατασκευές, υπολογιστές και έπιπλα, αλλά και σε αλλαγή στάσεων και νοοτροπιών. Σε αυτή τη λογική λοιπόν επιδιώξαμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί μία άλλη σχέση όλων μας με το δημόσιο χώρο, και η καμπάνια που είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή δωρεά είχε ΚΑΙ αυτό το νόημα: να αναδείξουμε ότι είναι σήμερα αναγκαίο να νοιαστούμε συλλογικά για τον δημόσιο χώρο. Το κοινό μας σπίτι, το οποίο το διαχειριζόμαστε μεν εμείς, αλλά έχουμε την ευθύνη να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Έχω πει εκατοντάδες φορές και θα το ξαναπώ ότι οι μοναδικοί πόροι της Επιτροπής προήλθαν από τις πωλήσεις των συλλεκτικών νομισμάτων που εκδόθηκαν με τη χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και από τις χορηγίες εταιριών που στήριξαν τη λειτουργία της Επιτροπής ή χρηματοδότησαν συγκεκριμένες δράσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσπάθειά μας ήταν οι πόροι αυτοί, γιατί μας έχουν μείνει με χρηστή διαχείριση αρκετά χρήματα, να επιστρέψουν στην κοινωνία, μέσα από δράσεις που θα ακολουθήσουν, με σαφές θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Αυτό ακριβώς γίνεται και σήμερα.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ