Εκπαίδευση τεχνικών Ασφαλείας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Εκπαίδευση τεχνικών Ασφαλείας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εκπαίδευση τεχνικών Ασφαλείας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Εκπαίδευση τεχνικών Ασφαλείας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ξεκινά την εξ αποστάσεως υλοποίηση ενός πρωτοποριακού Προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των Τεχνικών Ασφαλείας αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων στελεχών με τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Πιστοποίησης Swiss Approval.

Τμήμα του Προγράμματος αυτού μάλιστα έχει ενταχθεί και ως κατεύθυνση στα μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας 140 ωρών και θα υλοποιηθεί σε 3 εξάμηνα από έμπειρους εισηγητές αλλά και διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πού απευθύνεται το πρόγραμμα

 • Τεχνικούς Ασφαλείας
 • Απόφοιτους ΑΕΙ που θέλουν να ασκήσουν την ειδικότητα ΤΑ
 • Μεταπτυχιακούς φοιτητές
 • Στελέχη Επιχειρήσεων
 • Στελέχη ΥΑΕ

Με την ολοκλήρωση του διδακτικού μέρους του Προγράμματος θα διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν δύο πιστοποιητικά:

 • Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης επιμόρφωσης συνοδευόμενο από πιστοποιητικό Eurobass, από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
 • Διεθνές δίπλωμαστα ελληνικά και αγγλικά, μετά από εξετάσεις, από την Swiss Approval Technische Bewertung – www.swissapproval.ch

Μετά την απόκτηση του διπλώματος, ο συμμετέχων θα έχει την δυνατότητα να προσκομίσει την εμπειρία του (βάσει ενός αλγορίθμου που θα συμπεριλαμβάνεται στον Κανονισμό Πιστοποίησης του συγκεκριμένου Σχήματος Πιστοποίησης) και να λάβει πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας, 3ετούς Διάρκειας, το οποίο τον κατοχυρώνει στην Ελληνική αλλά και Διεθνή αγορά Εργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλεονεκτήματα του διπλώματος

Το Δίπλωμα της Swiss Approval είναι Διεθνούς εμβέλειας έγγραφο, δεν έχει ημερομηνία λήξεως, εκδίδεται αποκλειστικά και μόνο μετά από εξετάσεις, και αποδεικνύει την επιτυχή παρακολούθηση και ταυτόχρονα τεκμηριώνει την γνώση του εκάστοτε συμμετέχοντα για το εν λόγω αντικείμενο.

Πλεονεκτήματα του πιστοποιητικού

Το Πιστοποιητικό Swiss Approval είναι Διεθνώς αναγνωρισμένο έγγραφο, τριετούς διάρκειας, και αποδεικνύει την επαγγελματική επάρκεια του κατόχου, αναφορικά με το εν λόγω αντικείμενο.

Το Πιστοποιητικό θα φέρει το λογότυπο του Φορέα Διαπίστευσης πάνω στο έγγραφο, κατοχυρώνοντας την διαδικασία αξιολόγησης και απονομής έναντι οποιουδήποτε Τρίτου σε Διεθνές επίπεδο.  

Λόγω της πανδημίας, τα μαθήματα Α’ & Β’ εξαμήνου θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/12/2020 και θα περιλαμβάνουν 52 ώρες διδακτέας ύλης στις ενότητες:

 • Μελέτη Επαγγελματικού Κινδύνου (12 ώρες)
 • Βασικές αρχές ΥΑΕ στους εργασιακούς χώρους (18 ώρες)
 • Ασφάλεια Μηχανημάτων & Εξοπλισμού (6 ώρες)
 • Οδηγίες Ασφαλούς Εργασίας (12 ώρες)
 • Ασφαλής Χρήση Χημικών Ουσιών (4 ώρες)

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων είναι η 26η Οκτωβρίου ενώ οι ώρες διεξαγωγής θα είναι 16:00-22:00 για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων.

Οι υπόλοιπες ώρες θα υλοποιηθούν εντός του 2021 και θα περιλαμβάνουν και δύο 6ωρα εργαστήρια:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 1. Μετρήσεων βλαπτικών παραγόντων
 2. Περί Μέσων Ατομικής Προστασίας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Μπακούρος Ιωάννης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ