Μεγάλη ζημιά υπέστη ο περιπτεράς που είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη Γαστούνη Ηλείας πριν από λίγους μήνες, καθώς άγνωστοι έσπασαν και έκαψαν το νέο μαγαζί που ετοιμαζόταν να ανοίξει.
Σύμφωνα με το patrisnews, όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν οι δράστες φέρονται να έσπασαν την πρόσοψη του καταστήματος χρησιμοποιώντας παγκάκι.
Στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος και έβαλαν φωτιά στην αποθήκη, με συνέπεια να προκληθούν σοβαρές ζημιές.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχει μεταβεί και ο διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναζητεί υλικό από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες και κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.
Το χρονικό της άγριας επίθεσης εις βάρος του περιπτερά στη Γαστούνη
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο περιπτεράς και ο γιος του είχαν δεχτεί άγρια επίθεση από ομάδα Ρομά, επειδή είχε πιάσει ανήλικο που προσπαθούσε να τον κλέψει.
Λίγο πριν φτάσει η Αστυνομία στο σημείο, συγκεντρώθηκαν συγγενείς του παιδιού και χτύπησαν τον περιπτερά με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια μαζεύτηκαν περισσότερα άτομα και προκάλεσαν ζημιές στο περίπτερό του.
Το περιστατικό είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια στην περιοχή, με τον περιπτερά να αποφασίζει να κλείσει την επιχείρησή του.
Ακολούθησαν συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.