Ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό, η εισαγγελική πρόταση - iefimerida.gr

Ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό, η εισαγγελική πρόταση

Έφτασε στα δικαστήρια ο Πέτρος Φιλιππίδης
Φωτογραφία από EUROKINISSI / KOΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθώωση λόγω αμφιβολιών για τον έναν καταγγελλόμενο βιασμό (πρώτη καταγγελία) και ενοχή για τις δύο απόπειρες βιασμών (δεύτερη και τρίτη καταγγελία) ήταν η πρόταση της εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια έκανε σήμερα την αγόρευσή της προτείνοντας την αθώωση για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση που είχε καταγγείλει η πρώτη μηνύτρια και την ενοχή για τις απόπειρες βιασμού που είχαν καταγγείλει η δεύτερη και η τρίτη μηνύτριες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισαγγελέας για την τρίτη καταγγελία κατά Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού: Να κηρυχθεί ένοχος

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη και για τη δεύτερη καταγγελία απόπειρας βιασμού, δηλαδή για την καταγγελία της τρίτης μηνύτριας για σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του.

«Η καταγγέλλουσα κατά την κατάθεσή της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιό του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της, της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα.

"Είναι εκείνη η στιγμή που λες: Πώς δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω;... Και τα βάζεις με τον εαυτό σου" μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο.

Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά χαρακτηριστικά, γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιό της. Πώς είναι δυνατόν είπε η υπεράσπιση για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη; Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό» είπε η εισαγγελέας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισαγγελική πρόταση: Ένοχος για απόπειρα βιασμού και της β' καταγγέλλουσας ο Φιλιππίδης

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε προς το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, νωρίτερα, να κηρυχθεί ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού και εις βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας. Η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια είπε ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα είπε όλη την αλήθεια για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε στο Θέατρο Μουσούρη το 2010 από τον ηθοποιό.

«Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργαζόταν με έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε σε ένα άδειο θέατρο και στη συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε. Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δική του βούληση τη σταμάτησε, αλλά γιατί, όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα, ξενέρωσε. Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της», είπε η εισαγγελέας.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σχολίασε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε, γιατί δεν πήρε τον ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δεν συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δύο σειρές του Μega;». Όπως σημείωσε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά τής έλεγε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισαγγελέας: Αθώος ο Φιλιππίδης για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση της α' καταγγέλλουσας

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση της α' καταγγέλλουσας.

Για την πρώτη καταγγέλλουσα η εισαγγελέας εξέφρασε τις αμφιβολίες της σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη ή όχι και πρότεινε στο δικαστήριο να κηρύξει αθώο τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση.

«Η ομιλούσα δεν μπορεί να καταλήξει στο τι συνέβη και τι όχι. Και το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με "μπορεί". Από τα όσα υποστήριξε η ίδια, αλλά και οι μάρτυρες και ο κατηγορούμενος, έχουν προκληθεί αμφιβολίες για όσα συνέβησαν», επεσήμανε η εισαγγελέας.

Η κυρία Στόγια αναφέρθηκε λεπτομερώς στα όσα είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας. Έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης προχώρησε εις βάρος της σε πράξεις που νομικά συνιστούν βιασμό δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2008.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, επεσήμανε πως τον δεύτερο βιασμό τον κατήγγειλε στην ανακρίτρια και όχι σε προηγούμενες καταθέσεις της.

«Η καταγγέλλουσα κάθε φορά αποκάλυπτε και κάτι νέο. Υπάρχουν ερωτηματικά για το τι συνέβη. Στις καταγγελίες της στο ΣΕΗ, στον εισαγγελέα και μετά στην ανακρίτρια, κάθε φορά λέει κάτι διαφορετικό.
Ήταν περιστατικό που της είχε ξανασυμβεί; Δεν το αξιολόγησε να το αναφέρει στον εισαγγελέα; Υποβάθμισε η ίδια τα γεγονότα; Το άσχημο συναίσθημα να το απωθήσεις, τα γεγονότα όμως, ιδίως αν, όπως λες, τα αναμένεις; Έδωσε πολλές φορές πατροναρισμένες απαντήσεις», σημείωσε η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας: «Δεν υφίσταται οργανωμένο σχέδιο εις βάρος του Φιλιππίδη»

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι κάθε μία καταγγελία έχει τη δική της αυτοτέλεια και στην αγόρευσή της επιχείρησε να αποδομήσει τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι έχει υπάρξει οργανωμένο σχέδιο εις βάρος του, με κίνητρο την εκδίκηση καθώς και οικονομικά οφέλη από τις τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, αλλά και άλλους ηθοποιούς και δικηγόρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η θέση του κατηγορουμένου ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για να τον αποκαθηλώσουν από το θέατρο δεν είναι αποδεκτή ούτε πειστική. Πώς επελέγησαν οι συγκεκριμένες καταγγέλλουσες;
Όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ακόμα και με τα έγγραφα που προσκόμισε σήμερα, δεν μας απαντούν. Ο ισχυρισμός δεν είναι πειστικός. Οι καταγγέλλουσες δεν είχαν σχέσεις μεταξύ τους.
Αποφάσισαν να υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία και να εκθέσουν σε εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία και εδώ στοιχεία της προσωπικής τους ζωής για να τον αποκαθηλώσουν από το θέατρο; Αυτό υποστηρίζει ο κατηγορούμενος και ότι αυτός επελέγη γιατί ήταν εύκολος στόχος. Όλα αυτά, όμως, ουδόλως πειστικά κρίνονται», ανέφερε η κυρία Στόγια στην πρότασή της.

Η εισαγγελέας τόνισε πως οι καταγγέλλουσες, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και το κίνημα του #ΜeΤoo, βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά. «Γιατί τώρα και όχι τότε; Γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες να σταθούν με δύναμη και θάρρος απέναντί του. Γιατί τώρα έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα να εκθέσουν όσα βίωσαν, μετά την καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου».

Στις 19 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

H δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών. Πρώτος προγραμματίστηκε να αγορεύσει ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Χάρης Σαλούστρος.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις για τον Ιανουάριο που όρισε στις 26 και 27 του μηνός. Οι δικάσιμοι που ανακοίνωσε για τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν στις 2,3, 6, 7, 8 και 9 του μηνός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ