Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ρήμαζαν σπίτια σε Αττική-Κορινθία - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ρήμαζαν σπίτια σε Αττική-Κορινθία

Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ρήμαζαν σπίτια σε Αττική -Κορινθία
Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ρήμαζαν σπίτια σε Αττική-Κορινθία / Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 15 ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια στην Αττική και την Κορινθία.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε την 1-2-2022 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το iefimerida.gr είχε αποκαλύψει βίντεο με τη δράση τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα από τα βίντεο φαίνονται τρεις από τους 12 δράστες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο ένας από αυτούς φοράει μπουφάν της Ελληνικής Αστυνομίας!

Σε επόμενα δύο βίντεο φαίνονται κάποια από τα μέλη της οργάνωσης, μέσα σε ένα από τα σπίτια, στα οποία είχαν εισβάλει, να ψάχνουν για τη λεία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κέρδος που είχαν καταφέρει να αποκομίσουν ξεπερνά τις 510.000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 46 διαρρήξεις σε σπίτια, 13 απόπειρες, μία κλοπή οχήματος και ένας εμπρησμός οχήματος.

Οι συλληφθέντες είναι:

1. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Χριστόφορος, του Ιωάννη και της Δήμητρας, γεννηθείς 9-3-1987 στην Κόρινθο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος, του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννηθείς 31-12-1967 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

3. ΚΑΡΑΣ Γεώργιος-Βασίλειος, του Νεκταρίου και της Καλλιόπης, γεννηθείς 20-8-1997 στην Αθήνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ Χρήστος, του Γερασίμου και της Άννας, γεννηθείς 17-6-1986 στην Πάτρα

5. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Παρασκευάς, του Γεωργίου και της Γεωργίας, γεννηθείς 10-8-1990 στην Τρίπολη Αρκαδίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρυσοβαλάντης, αγνώστου πατρός και της Μαρίας, γεννηθείς 28-3-1994 στη Λάρισα

7. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων, αγνώστου πατρός και της Παγώνας, γεννηθείς 22-8-1999 στο Άργος

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8. ΜΟΥΣΤΑΦΑ Βασίλειος, του Ελευθερίου και της Χρυσούλας, γεννηθείς 2-6-1990 στην Αθήνα

9. ΚΑΡΑΣ Αντώνιος, του Μαρίνου και της Μυρωνίας, γεννηθείς 27-1-1982 στην Αθήνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

10. ΝΙΝΟΣ Φίλιππος, του Νικολάου και της Κωνσταντίνας, γεννηθείς 15-2-1979 στην Κόρινθο

11. ΣΙΜΟΣ Ιωάννης, του Παναγιώτη και της Ελένης, γεννηθείς 16-3-1990 στο Μαρούσι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

12. ΣΙΜΟΣ Βασίλειος, του Παναγιώτη και της Ελένης, γεννηθείς 15-1-1987 στο Μαρούσι

Οι μη συλληφθέντες:

1. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, του Βασιλείου και της Ναυσικάς, γεννηθείς 23-7-1992 στην Αθήνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Γεώργιος, αγνώστου πατρός και της Καλλιόπης, γεννηθείς 15-3-1992 στη Νίκαια

3. ΜΠΙΦΣΑΣ Χρήστος, του Φωτάκη και της Ξανθούλας, γεννηθείς 21-12-1999 στην Αθήνα


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε φωτογραφίες από τα κλοπιμαία της σπείρας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκαπέντε (15) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Κορινθία και η οποία εξαρθρώθηκε την 1-2-2022 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 3-2-2022 Δελτίο Τύπου), καθώς και φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και για τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 11-8-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Εντοπίστηκαν σε Ανω Λιόσια, Αιγάλεω και Ζεφύρι

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, την περασμένη Τρίτη, 1/2/2022, σε συντονισμένη επιχείρηση στα Άνω Λιόσια, το Αιγάλεω και το Ζεφύρι, εντόπισαν τα 12 άτομα τα οποία και συνέλαβαν, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμα 3 μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης από άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, άνω των 120.000 ευρώ, βίας κατά υπαλλήλων, πλαστογραφίας, εμπρησμού, απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απείθειας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Πώς δρούσε η σπείρα

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης και όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ως ορμητήριο τις όμορες περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων και επέλεγαν ως περιοχές δράσης τους στον «άξονα» της Αττικής Οδού (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα κ.λπ.)
  • επέλεγαν οικίες όπου μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση ή να αναρριχηθούν. Αφού κατόπτευαν την κάθε οικία, ελέγχοντας το είδος της πόρτας, τα παράθυρα, την ύπαρξη συναγερμού, καμερών ασφαλείας, σκύλου-φύλακα κ.λπ., βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων
  • απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού και βιντεοσκόπησης
  • χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, είτε κλεμμένα είτε νοικιασμένα, και τοποθετούσαν σ’ αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας
  • προκειμένου να έχουν πλήρη κάλυψη κατά τη διάπραξη της κλοπής, οι διαρρήκτες και οι τσιλιαδόροι βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις και κωδικοποιημένες φράσεις
  • παραβίαζαν συνήθως παράθυρα και μπαλκονόπορτες ή αναρριχούνταν στα μπαλκόνια και με λοστούς διερρήγνυαν τα παραθυρόφυλλα των οικιών και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, από όπου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Σε όσες περιπτώσεις οι ένοικοι βρίσκονταν εντός των οικιών τους, προσποιούνταν τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας (σε κάποιες περιπτώσεις τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ή τους απεσταλμένους του δημάρχου της περιοχής) και έπειθαν τα θύματά τους να τους επιτρέψουν την είσοδο. Στη συνέχεια τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα και ταυτόχρονα άλλοι συνεργοί τους εισέρχονταν στην οικία, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ