Δύο 17χρονες Ελληνίδες στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft - iefimerida.gr

Δύο 17χρονες Ελληνίδες στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες microsoft
Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες του παγκόσμιου διαγωνισμού πληροφορικής της Microsoft / Φωτογραφία: AΠΕ ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο 17χρονες Ελληνίδες, η Ελένη Καρακασίδου, μαθήτρια Β' τάξης Λυκείου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, και η Κυριακή Πέτσα, μαθήτρια Β' τάξης Λυκείου από την Πετρούπολη Αττικής, κατέκτησαν την κορυφή του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft.

Οι δύο Ελληνίδες μαθήτριες είναι οι νέες Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες της Microsoft Office Specialist στην κατηγορία Power Point και Word, αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελένη Καρακασίδου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία όπου διαγωνίστηκε και η Κυριακή Πέτσα το ασημένιο.

Τα νεαρά κορίτσια εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό Microsoft Office Specialist, που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Λίγο πριν από τις επτά σήμερα το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ανακοινώθηκαν τα αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού και τα δύο κορίτσια πανηγύρισαν τη μεγάλη τους νίκη.

Είναι η πρώτη φορά που δύο Ελληνίδες μαθήτριες, και μάλιστα «ψηφιακές» συμμαθήτριες, καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις του παγκόσμιου διαγωνισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες ταξίδεψαν μαζί στις ΗΠΑ, συνοδευόμενες από την Καβαλιώτισσα καθηγήτρια Γεωργία Μαρουσιάδου, η οποία προετοίμασε την Κυριακή Πέτσα, ενώ τη χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια προετοίμασε ο καθηγητής Παναγιώτης Ασλανίδης.

Αρχικά, τα δύο κορίτσια κέρδισαν τον προκαταρκτικό διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα την άνοιξη.

Αξίζει να τονιστεί πως οι δύο μαθήτριες λυκείου, αν και τις χωρίζουν 500 χιλιόμετρα, έγιναν πολύ καλές φίλες όταν γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια μέσα από τις ψηφιακές αίθουσες του Zoom, στις τάξεις υποτροφιών της σχολής εκμάθησης υπολογιστών ExpertIN με έδρα την Καβάλα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διεξάγεται για 24η συνεχή χρονιά στις ΗΠΑ και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Microsoft 17χρονες διαγωνισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ