Νέα απόδραση μεταναστών από την κλειστή δομή Σιντικής στις Σέρρες – Σε απόγνωση η τοπική αστυνομία - iefimerida.gr

Νέα απόδραση μεταναστών από την κλειστή δομή Σιντικής στις Σέρρες – Σε απόγνωση η τοπική αστυνομία

Δομή στις Σερρες
Δομή στις Σέρρες / Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο περιστατικό απόδρασης μεταναστών σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, από τη κλειστή δομή Σιντικής στις Σέρρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 11 μετανάστες απέδρασαν κατά τις 19:00, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 από αυτούς.

Η νέα απόδραση έρχεται να προστεθεί τα προηγούμενα περιστατικά, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τα «καμπανάκια» των αστυνομικών, που ζητούν το κλείσιμο της δομής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχή τα επεισόδια στη δομή

Η δομή βρίσκεται στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής στις Σέρρες και έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω σοβαρών επεισοδίων, εξεγέρσεων και παρεμβάσεων της αστυνομίας.

Στη δομή διαμένουν εκατοντάδες μετανάστες (π.χ. περίπου 210 άτομα σε καταγραφές του Σεπτεμβρίου 2026), ενώ συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για τις συνθήκες ασφαλείας και την πίεση στο προσωπικό.

Από τον Αύγουστo μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σημειώθηκαν πολλαπλές εξεγέρσεις, απόπειρες απόδρασης και ταραχές από τους διαμένοντες, με αποτέλεσμα τη ρίψη χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. και την επέμβαση των αρχών.

Δεκάδες συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη και κρίθηκαν ένοχοι ή προφυλακίστηκαν για αδικήματα όπως στάση κρατουμένων, διακεκριμένες φθορές και απόπειρες απόδρασης.

« Κλείστε επιτέλους τη δομή» λένε οι αστυνομικοί

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών δηλώνει ότι «έχουμε γίνει γραφικοί επαναλαμβάνοντας τις ίδιες προειδοποιήσεις. Όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει και τα προβλήματα παραμένουν. Πόσες ακόμη αποδράσεις πρέπει να σημειωθούν; Πόσα περιστατικά πρέπει να συμβούν; Πόσες φορές πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των συναδέλφων μας, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη Δομή δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωσή μας έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα και με κάθε τρόπο για τις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές, τα προβλήματα ασφαλείας και τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να υπηρετήσουν οι αστυνομικοί. Δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για μια διαρκή κατάσταση που ανακυκλώνεται, χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση. φτάνει πια! Η θέση μας είναι πλέον ξεκάθαρη: Κλείστε επιτέλους τη δομή Σιντικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σέρρες Δομή φιλοξενίας μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ