Ο Λιγνάδης αρνείται τις νέες καταγγελίες σε βάρος του -Ζητεί να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι» | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ο Λιγνάδης αρνείται τις νέες καταγγελίες σε βάρος του -Ζητεί να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης
Ο Δημήτρης Λιγνάδης / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήρης άρνηση των κατηγοριών, κατασκευασμένες καταγγελίες και στρατευμένοι μάρτυρες είναι οι βασικοί υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του Δημήτρη Λιγνάδη απέναντι στις δύο νέες διώξεις για βιασμό.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αν και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, παρέδωσε ένα εκτενές απολογητικό υπόμνημα άνω των 100 σελίδων, το οποίο συνέταξε μαζί με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια. Μάλιστα, ζήτησε να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης (σ.σ.: «βραχιολάκι») με δικά του έξοδα.

Αρνείται ότι βίασε τον δεκαεπτάχρονο που φιλοξενούσε

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κάνει λόγο για κατασκευασμένα ψεύδη και αρνείται ότι είχε βιάσει πριν από σχεδόν επτά χρόνια έναν δεκαεπτάχρονο, τον οποίο φιλοξενούσε για κάποιους μήνες στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο υπόμνημά του αναφέρει: «Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους οποίους ο καταγγέλλων είχε επαφές, και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αφήνει αιχμές για τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο νεαρός να προβεί στις καταγγελίες: «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δήθεν βιασθείς δεν απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές μετά τις εγκληματικές ενέργειες που υποτίθεται ότι διέπραξα σε βάρος του το 2015, αλλά κατέθεσε σχετικά με αυτές μετά από έξι ολόκληρα χρόνια».

Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι ο καταγγέλλων ήταν φίλος με άλλα φερόμενα ως θύματα και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να κατασκευάσουν μία αληθοφανή ιστορία βιασμού.

«Ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού, είναι ένα στρατευμένος μάρτυρας», αναφέρει στο υπόμνημά του για τον 17χρονο. «Κάποιες μέρες τον είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, διότι μου το είχε ζητήσει, καθώς, όπως μου είχε πει, το δικό του σπίτι στερούνταν ηλεκτροδότησης. Όσες φορές έμεινε στο σπίτι μου, κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού. (…) Αν και του είχα ξεκαθαρίσει ότι δέχτηκα να τον βοηθήσω, προσφέροντας σε εκείνον στέγη και στηρίζοντάς τον οικονομικά και ηθικά, προκειμένου να εξελιχθεί στη ζωή του, η στάση που είχε υιοθετήσει να χαλαρώνει και να διασκεδάζει μόνο, δεν άλλαξε και γι’ αυτό μετά το καλοκαίρι του ζήτησα να σταματήσει να έρχεται. Εάν βέβαια εκμεταλλευόμουν την παραμονή του καταγγέλλοντος στο σπίτι μου για να τον βιάζω, δεν θα του ζητούσα να αποχωρήσει».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιμένει ότι ουδέποτε είχε σεξουαλικές επαφές με τον καταγγέλλοντα, λέγοντας όμως ότι ακόμα κι αν είχε οι όποιες τυχόν ποινικές ευθύνες θα είχαν παραγραφεί: «Ακόμη και εάν ήθελε υποτεθεί ότι είχαμε συνευρεθεί ερωτικά και ο καταγγέλλων υπέμενε αυτή την κατάσταση αποβλέποντας στη στέγη και την οικονομική βοήθεια που του παρείχα, το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί θα ήταν αυτό της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας έναντι αμοιβής, το οποίο όμως είναι πλημμέλημα και έχει ήδη παραγραφεί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποστηρίζει δε ότι με τον καταγγέλλοντα είχε επικοινωνία τον Αύγουστο του 2020.

«Επικοινωνήσαμε μέσω ίνσταγκραμ τον Αύγουστο του 2020 και όχι μόνο συζητήσαμε σε φιλικό κλίμα, όπως άλλωστε προκύπτει από τη συνομιλία μας, την οποία έχω προσκομίσει, αλλά ο δήθεν βιασθείς με ρώτησε εάν θα ήθελα να μιλήσουμε, ούτως ώστε να κανονίσουμε να πάμε για καφέ, όταν εκείνος θα επέστρεφε από τις διακοπές του!!! Η φιλική στάση του απέναντί μου και η επιθυμία του να συναντηθούμε αποδεικνύουν τη μία και μοναδική αλήθεια, ότι ουδέποτε τον βίασα! Κανένα θύμα βιασμού δεν αποζητά τη συντροφιά του βιαστή του! (…) Από φίλος του το 2015, δηλαδή, μετατράπηκα ξαφνικά σε διεστραμμένο βιαστή, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα περιστατικό μεταξύ μας».

Τι υποστηρίζει για τη δεύτερη καταγγελία βιασμού

Ψευδή και κατασκευασμένη χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης και τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ένας ενήλικος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο σκηνοθέτης τον οδήγησε στο διαμέρισμά του, τον νάρκωσε και στη συνέχεια τον βίασε.

«Τον εγκαλούμενο ούτε καν τον γνωρίζω! Ουδέποτε διέπραξα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού και ουδεμία σχέση έχω με ναρκωτικές ουσίες!», υποστηρίζει στο υπόμνημά του, επισημαίνοντας παράλληλα: «Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυσή του είναι ένα φανταστικό σενάριο, καθώς, σύμφωνα μ’ αυτό, ανάμεσα στη γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο διάστημα αυτό να έχει αναφέρει τη γνωριμία μας και την υποτιθέμενη μετάβασή του στο διαμέρισμά μου ως γεγονός σημαντικό στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, όπως επίσης θα ήταν αναμενόμενο να έχει αναφέρει και το δήθεν ραντεβού που υποτίθεται ότι δώσαμε για την επόμενη φορά. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται έναν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του!».

Για μια ακόμα φορά, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στρέφει τα βέλη του κατά των δικηγόρων των καταγγελλόντων και μελών του ΣΕΗ, που «έχουν στόχο την ηθική εξόντωση και τον εγκλεισμό στη φυλακή», ενώ κατηγορεί τον καταγγέλλοντα ότι προσδοκεί σε οικονομικό όφελος: «Με την προσδοκία να χτίσει οικονομικό όφελος, υπέβαλε σε βάρος μου μία καθ’ ολοκληρίαν ψευδή καταγγελία, στερούμενος στοιχείων, με μοναδικό όπλο τις υποβληθείσες σε βάρος μου καταγγελίες, καθώς οι φωνές των πολλών, ακόμη και όταν αυτοί ψεύδονται ασυστόλως, δυστυχώς υπερισχύουν της φωνής του ενός, ακόμη και όταν αυτός είναι αθώος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ