Δήμας: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα συστήματα αεροναυτιλίας στο Καστέλλι - iefimerida.gr

Δήμας: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα συστήματα αεροναυτιλίας στο Καστέλλι

Xρίστος Δήμας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Xρίστος Δήμας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκηρύχθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης (Δ.Α.Η.Κ) ο διαγωνισμός για τα Συστήματα Αεροναυτιλίας του υπό κατασκευή Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλλι.

Η προκήρυξη έγινε σε συνέχεια της σχετικής Συμφωνίας που υπεγράφη στις 30 Ιανουαρίου 2026 από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα.

Ο διαγωνισμός αφορά στον σχεδιασμό, την προμήθεια, τη δοκιμή, την εγκατάσταση, την ολοκλήρωση/διασύνδεση, την υλοποίηση και τη συντήρηση των Συστημάτων Αεροναυτιλίας Αεροδρομίου (AANE) του υπό κατασκευή Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και αφορά:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Συστήματα Επικοινωνιών

• Συστήματα Πλοήγησης + RVR

• Συστήματα Επιτήρησης + MLAT + A-SMGCS

• Εφεδρικός Πύργος Ελέγχου

• Προσομοιωτής Πύργου Ελέγχου

• Μετεωρολογικά Συστήματα

• Λοιπά

Με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε «Με την προκήρυξη του διαγωνισμού Αεροναυτιλίας ενεργοποιείται άμεσα η Συμφωνία Εξοπλισμού Αεροναυτιλίας που υπογράψαμε παρουσία του Πρωθυπουργού και αποτελεί καθοριστικό βήμα για την έγκαιρη προμήθεια του εξοπλισμού, την πιστοποίηση και τη λειτουργία του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης. Μεριμνούμε με αυτόν τον τρόπο ώστε ο νέος αερολιμένας να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνει, επίσης, η Σύμβαση Παραχώρησης και βρίσκονται σήμερα στο 67% της προόδου. Βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία με την Υ.Π.Α. και τον ΔΑΗΚ ώστε να καλυφθούν εγκαίρως όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αποκτήσει η Κρήτη αυτή τη νέα εμβληματική υποδομή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρίστος Δήμας διαγωνισμός Καστέλλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ