Δήμαρχος Παλαμά: Οταν έσπασε το φράγμα στο Καλέντζη δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα σε χωριό, τα νερά πήγαν στα χωράφια - iefimerida.gr

Δήμαρχος Παλαμά: Οταν έσπασε το φράγμα στο Καλέντζη δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα σε χωριό, τα νερά πήγαν στα χωράφια

Ο πλημμυρισμένος Παλαμάς Καρδίτσας
Ο πλημμυρισμένος Παλαμάς Καρδίτσας / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει πρόβλημα με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό αλλά με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Νούσιο, ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, θέλοντας ταυτόχρονα να βάλει μια τελεία στην αντιπαράθεση μεταξύ δήμου και περιφέρειας που έχει προκύψει.

Την ίδια ώρα ισχυρίστηκε ότι δεν δημιούργησε πρόβλημα η παρέμβαση στο ανάχωμα στο Καλέντζι καθώς τα νερά πήγαν στα χωράφια και όχι στα χωριά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν έχω πρόβλημα με τον Αγοραστό...»

Ο κ. Σακκελαρίου μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά: «Ότι είχε να ειπωθεί, ειπώθηκε. Δεν έχει κανένα νόημα. Αν ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό το θέμα. Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση. Το γυρνάω γιατί πρέπει να μπει μια τελεία. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που είναι τεράστια». «Η εισαγγελική παραγγελία έχει δοθεί, όλες οι συνομιλίες έχουν καταγραφεί και θα αξιολογήσει και θα κρίνει η επιτροπή. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Εγώ βάζω μια τελεία» και συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με τον Κώστα Αγοραστό και το πρόβλημά του είναι με τον αντιπεριφερειάρχη.

«Έγιναν ατυχείς δηλώσεις ειδικά από εμένα. Δεν άκουσα ότι οι δημοσιογράφοι αναφέρονταν στον κ. Αγοραστό. Εγώ αναφερόμουν στον αντιπεριφερειάρχη. Την πληρώνει ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση. Με τον αντιπεριφερειάρχη είναι η αντιπαράθεσή μου, δεν έχει σχέση ο περιφερειάρχης».

Η παρέμβαση στο Καλέντζη δεν δημιούργησε πρόβλημα, έσωσε δυο χωριά

Σε ότι αφορά στην παρέμβαση στο ανάχωμα στον Καλέντζη ποταμό δεν δημιούργησε πρόβλημα. «Υπάρχει μελέτη για τα νερά, δρούμε σύμφωνα με αυτή. Ο Παλαμάς συγκεντρώνει 10 παραπόταμους του Πηνειού. Η παρέμβαση στο φράγμα Καλέντζη δεν δημιούργησε πρόβλημα, έσωσε δύο χωριά, τα οποία πλημμύρισαν μετά από δύο ημέρες, καθώς ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Δεν έκανε ζημιά σε κάποιο χωριό».

Η αντιπαράθεση με τον αντιπεριφερειάρχη

Σε συνέντευξή του στη συνέχεια στο Πρώτο Πρόγραμμα ο δήμαρχος Παλαμά ρωτήθηκε ξανά για την αντιπαράθεσή του με τον αντιπεριφερειάρχη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο αντιπεριφερειάρχης είπε στην αρχή ότι δεν άνοιξε το φράγμα. Μεταγενέστερα είπε ότι το άνοιξε αυτό το φράγμα μετά από παραίνεση δικιά μου. Για να τελειώνουμε και γιατί πραγματικά θα πρέπει αυτό το πράγμα δεν κάνει καλό σε κανέναν, ειδικά σε μας που είμαστε εδώ πέρα και δρούμε. Η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού πρέπει να ξέρετε ότι είναι ενωμένη. Έγιναν κάποιες δηλώσεις, έγιναν κάποια πράγματα. Η ένταση είναι τεράστια. Αυτά πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη. Πρέπει να δούμε τι γίνεται. Τα προβλήματα που τρέχουν είναι τεράστια. Όταν είμαστε σε αντιπαράθεση και βγαίνει ο ένας και βγαίνει ο άλλος, δεν έχει κανένα νόημα».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν ζήτησε ο ίδιος από τον αντιπεριφερειάρχη να γίνει τομή στο ανάχωμα, ο κ. Σακελλαρίου δήλωσε «είπα δεν το σχολιάζω. Αρνήθηκα ότι έγινε κάτι τέτοιο. Σταματάμε εδώ».

«Όταν έσπασε αυτό το φράγμα εκεί πέρα που έσπασε, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα για να πλημμυρίσει κάποιο χωριό. Το φράγμα έσπασε και τα νερά οδηγήθηκαν στα χωράφια» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Παλαμά.

Ερωτηθείς, εάν επομένως, ψεύδεται ο Αντιπεριφερειάρχης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Σακελλαρίου είπε «μα τι να απαντήσω αν λέει ψέματα ο Αντιπεριφερειάρχης, έχετε δύο δηλώσεις, αξιολογήστε τες και ζυγίστε τες. (…) Μην με οδηγείτε, σας παρακαλώ πολύ να είμαι σε μόνιμη κόντρα με τον αντιπεριφερειάρχη», ενώ επανέλαβε πως κατά την άποψή του, δεν υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά της Περιφέρειας για την πλημμύρα στον Παλαμά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχει ευθύνη ο δήμος και η περιφέρεια, λέει ο δήμαρχος Παλαμά

Στο ερώτημα κατά πόσο οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές και η Περιφέρεια έχουν οποιαδήποτε ευθύνη για τις καταστροφές στην περιοχή ο κ. Σακελλαρίου απάντησε ότι «δεν είναι αποποίηση ευθυνών- θα βγει από το πόρισμα- αλλά εγώ θεωρώ ότι δεν έχουν καμία ευθύνη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο», στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κ. Σακελλαρίου, τόνισε «δεν λαμβάνει κανείς υπόψη του το ύψος της βροχής που έπεσε».

«Το μέγεθος της πλημμύρας, εσείς που είστε εκεί μπορείτε να παρακολουθείτε εκ του μακρόθεν. Έχετε διαπιστώσει τι έχει πλημμυρίσει; Ξεκινάμε από χωριά των Τρικάλων, συνεχίζουμε στην Καρδίτσα, φτάνουμε στη Λάρισα, συνεχίζουμε στον Βόλο, φτάνουμε στην Πιερία που βγήκε στην Εθνική οδό. Όλα αυτά τα έργα, όλα αυτά που πλημμύρισαν, φταίει η Περιφέρεια, φταίνε οι δήμαρχοι; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός γενικότερα για τα νερά της λεκάνης απορροής του Πηνειού; Σαφώς και δεν υπάρχει» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Παλαμά.

Αν δεν γίνει μελέτη γενικότερη για την λεκάνη απορροής του Πηνειού, πάντα θα έχουμε προβλήματα

Μετά τον Ιανό, έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, δήλωσε ο κ. Σακελλαρίου και μάλιστα «έγιναν πάρα πολλά». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν δεν γίνει μια γενικότερη μελέτη δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα ποτάμια που διέρχονται από τον Παλαμά έχουν σπάσει σε 50 διαφορετικά σημεία. Είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα αναχώματα τα οποία έχουν φύγει από τη θέση τους. Αυτό που τονίζω και το λέω τόσο καιρό είναι δύο πράγματα. Αν δεν γίνουν έργα ανάσχεσης των νερών στα ορεινά για να μπορεί να συγκρατηθεί το νερό και να μην έρχεται με τόση ορμή κάτω, αν δεν γίνει μια μελέτη γενικότερα για τη λεκάνη απορροής του Πηνειού πάντα θα έχουμε προβλήματα. Όταν πας να κάνεις κάτι αποσπασματικά, λέμε ότι θα ενισχύσουμε ένα ανάχωμα. Ξέρουμε πού πονάει; Έχει γίνει κάποια μελέτη; Πού έφτασε το νερό την προηγούμενη φορά στον Ιανό; Έφτασε εδώ πέρα, άντε να του βάλουμε μισό μέτρο ανάχωμα εδώ. Τα έργα όταν είναι αποσπασματικά είναι επόμενο να μην δίνουν το αποτέλεσμα που θα πρέπει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ