Δίκη Πισπιρίγκου: «Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις», κατέθεσε παιδίατρος για τη Τζωρτζίνα - iefimerida.gr

Δίκη Πισπιρίγκου: «Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις», κατέθεσε παιδίατρος για τη Τζωρτζίνα

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατάθεση της παιδιάτρου Αικατερίνης Τριάντου, διευθύντριας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

«Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον αναρωτιόμασταν "γιατί, τι έγινε;" Δεν είχε κανείς να πει τίποτα. Σηκωθήκαμε όλοι με ένα κόμπο στο στομάχι και πήγαμε στις δουλειές μας», είπε η γιατρός μιλώντας για το ξαφνικό τέλος του παιδιού. Όπως ανέφερε, η κλινική εικόνα της 9χρονης ήταν καλή και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα πάθαινε ανακοπή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις»

Η τραγική κατάληξη είχε σοκάρει τους γιατρούς. «Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος … Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις… Υπάρχει κάποια αιτία που οδηγείται εκεί ο άνθρωπος. Στη μικρή τουλάχιστον μέχρι τις 9 Απριλίου 2021 δεν υπήρχε καμία αιτία», υποστήριξε η κ. Τριάντου.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στο ιστορικό νοσηλείας της Τζωρτζίνας που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο απο τη μητέρα της, λέγοντας πως το κοριτσάκι είχε επεισόδιο σπασμών. «Όταν με ενημέρωσαν, μου είπαν ότι πριν 15 ημέρες η μάνα είχε φέρει νεκρό και ένα ακόμη αδελφάκι και ένα ακόμη αδελφάκι που στο πλαίσιο λευχαιμίας πέθανε», κατέθεσε η παιδίατρος, εξηγώντας ότι γι' αυτόν τον λόγο ζήτησε η Τζωρτζίνα να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, μεταξύ των οποίων και καρδιολογικές εξετάσεις, οι οποίες τελικά δεν έγιναν, καθώς το κοριτσάκι είχε εξεταστεί πρόσφατα από παιδοκαρδιολόγο.

Έντονος διάλογος με τον Αλέξη Κούγια

Η περιγραφές της καρδιολόγου προκάλεσαν την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος παρενέβη στην εξέταση, όταν η κ. Τριάντου κατέθεσε πως είχε καταγράφει ένα μόνο «στιγμιαίο» επεισόδιο με το μηχάνημα να έχει καταγράψει 132 σφίξεις.

Μάρτυρας: Βγήκε το καρδιογράφημα και ήταν φυσιολογικό, μάλλον κάποιο από τα αυτοκόλλητα κουνήθηκε ….
Αλέξης Κούγιας: (γελάει) Δεν ντρέπεστε λιγάκι;
Μάρτυρας: Ξεκολλάνε…
Πρόεδρος (προς Κούγια): Πρέπει να ντρέπεστε, απαράδεκτο...
Αλέξης Κούγιας: Εντάξει, κυρία πρόεδρε.
Πρόεδρος: Θα περάσουν πολλοί μάρτυρες.
Αλέξης Κούγιας: Όχι τέτοιοι.
Πρόεδρος: Αν αντιδρούμε έτσι…
Αλέξης Κούγιας: Προς Θεού, έχουμε την κυρία που έφαγε το παιδί. Αυτόφωρο πρέπει να πάτε…
Πρόεδρος: Θα ρωτήσετε, όταν έρθει η ώρα. Θα καταθέσει αυτά που γνωρίζει.
Αλέξης Κούγιας: Και εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παιδίατρος συνέχισε την κατάθεσή της λέγοντας πως ήταν έτοιμοι να δώσουν εξιτήριο στο παιδί, όταν η μητέρα του τους είπε ότι η μικρή έκανε εμετό. «Το παιδί δεν μου απαντούσε σε ό,τι το ρωτούσα, αλλά συνεργαζόταν σε ό,τι του ζητούσα. Είπα στη μαμά ότι δεν έδειξαν τίποτα οι εξετάσεις, δεν βρήκαμε νόσο, να το πάει σπίτι και σκεπτόμενη τα άλλα παιδιά της, της είπα ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή... Δεν μου είπε τίποτα. Ήθελα να της δώσω θάρρος να γυρίσει σπίτι της. Εγώ έβλεπα έναν άνθρωπο πονεμένο δίπλα στο παιδί του», κατέθεσε.

Στη συνέχεια εξήγησε πώς αποφάσισε τελικά να παραμείνει το παιδί στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. «Ευτυχώς, πριν την ανακοπή είχε γίνει αξονική εγκεφάλου, αν και δεν χρειαζόταν, αλλά θέλαμε να θωρακίσουμε αυτό το παιδί που είχε υποστεί τόσα πολλά. Θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν μετά», κατέθεσε.

«Βομβαρισμός» ερωτήσεων

Στη συνέχεια η παιδίατρος δέχθηκε «βομβαρδισμό» ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια. «Δεν πέθανε σε εμένα το παιδί, αν ξέραμε δεν θα ήμασταν εδώ», απάντησε, όταν ρωτήθηκε σε τι μπορεί να οφείλεται ο θάνατος του παιδιού.

Αλέξης Κούγιας: Με χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκληθεί ανακοπή;
Μάρτυρας: Να ρωτήσετε αναισθησιολόγο, εγώ δεν έχω δουλέψει ποτέ με κεταμίνη. Υπάρχουν φάρμακα, όπως ναρκωτικά κ.λπ. που κάνουν ανακοπή.
Αλέξης Κούγιας: Σας είπαν πώς έπαθε ανακοπή;
Μάρτυρας: Μου είπαν ότι το βρήκαν πεθαμένο και έκαναν τεράστια προσπάθεια να το επαναφέρουν.
Αλέξης Κούγιας: Μπορείτε να εξηγήσετε πώς η κεταμίνη οδηγεί σε ανακοπή;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω τη δράση του φαρμάκου.
Αλέξης Κούγιας: Υπήρχε κεταμίνη στο νοσοκομείο;
Μάρτυρας: Στο τμήμα μου δεν υπάρχει, οι αναισθησιολόγοι την ξέρουν. Εγώ την έμαθα αργότερα, όταν ρώτησα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση»

«Αυτό που κατάλαβα ήταν πως το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση. Λέω, πώς μπορεί να πεθάνει έτσι ένα παιδί που θέλει να φάει σουβλάκια;» συνέχισε να απαντά η μάρτυρας και επέμεινε πως το παιδί δεν παρουσίαζε συμπτώματα.

«Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Είναι σαν να σας λέω τι θα κάνετε για την υπόθεση της κ. Καϊλή», είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη στον Αλέξη Κούγια και συνέχισε φορτισμένη: «Δεν μπορώ να φανταστώ μια μάνα να σκοτώνει το παιδί της. Εγώ είμαι γιατρός, σώζω ζωές, τα παιδιά δεν πεθαίνουν από έμφραγμα».

Αλέξης Κούγιας: Μας έχετε τρελάνει στα ψέματα. Τόσα ψέματα δεν έχει πει κανείς.
Μάρτυρας: Είμαι δημόσιο πρόσωπο, παρακαλώ κυρία πρόεδρε να με προστατεύσετε.
Πρόεδρος: Σας παρακαλώ κύριε συνήγορε.
Αλέξης Κούγιας: Αφήσατε ένα παιδάκι να πεθάνει επειδή ήταν Σαββατοκύριακο και πήγατε διακοπές. Η κατηγορούμενη είναι κατηγορούμενη από εσάς… Μπορεί να έχει γίνει ιατρικό λαθος εδώ; Αν αποδειχθεί ότι η μητέρα δεν έκανε τίποτα, τι άλλο μπορεί να συνέβη;
Μάρτυρας: Δεν μου έρχεται η φράση στα ελληνικά...  It's up to you.
Αλέξης Κούγιας: Ε, τότε θα πω κι εγώ Κορωπί. Καλές γιορτές!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ