Σήμερα η δίκη του ντράμερ Γ. Γιαννόπουλου για παιδοφιλία: Πώς καταρρέουν τα όσα υποστηρίζει - iefimerida.gr

Σήμερα η δίκη του ντράμερ Γ. Γιαννόπουλου για παιδοφιλία: Πώς καταρρέουν τα όσα υποστηρίζει

Γιώργος Γιαννόπουλος
Ο ντράμερ Γιώργος Γιαννόπουλος / Φωτογραφία: NDPhoto.gr

Σήμερα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ο ντράμερ Γιώργος Γιαννόπουλος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός κοριτσιού 6 ετών το διάστημα 2011-2013.

Σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί για το αδίκημα αυτό σε 12 έτη κάθειρξη με αναστολή. Κι αυτή η δίκη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα αν δεν δοθεί αναβολή, αποτελεί μόλις μια σταγόνα στον ωκεανό των καταγγελιών εις βάρος του Γιώργου Γιαννόπουλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση αυτής της υπόθεσεις, στο γραφείο του εισαγγελέα προστέθηκαν νέες μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του, που κάνουν λόγο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις για όλη την περασμένη 15ετία. Ο αριθμός των μηνυτήριων αναφορών αναμένεται να ξεπεράσει τις 10, ενώ σε δύο περιπτώσεις τα φερόμενα θύματα είναι ακόμα ανήλικα.

Το Iefimerida.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της καταγγέλουσας που εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό, Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ο οποίος αφού μας τόνισε ότι η πελάτισσα του «είναι ήδη δικαιωμένη», θεωρεί αυτή τη δίκη ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προστασία της ανηλικότητας γενικά, από τέτοια ειδεχθή εγκλήματα παιδεραστών.

«Η ανήλικη από τις εξελίξεις είναι δικαιωμένη πριν ακόμα αρχίσει η δίκη του κατηγορούμενου σε δεύτερο βαθμό. Κι αυτό διότι είχε την τόλμη να βγει και να καταθέσει το 2013 όλα αυτά που συνέβησαν και να οδηγήσει σε πρωτόδικη καταδίκη 12 ετών κάθειρξης τον κατηγορούμενο. Πρόκειται για μια υπόθεση κατά την οποία η ανήλικη κατέθεσε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κρίθηκε αξιόπιστη, γεγονός επίσης σημαντικό», αναφέρει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης-θύματος, ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου
Ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης-θύματος, ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή του ντράμερ

Χάρη σε αυτή την καταγγελία αλλά και το αποτέλεσμα της δίκης -όσο και του σωστού τρόπου χειρισμού από τις Αρχές, όπως υπογραμμίζει ο νομικός, «μια πλειάδα άλλων γυναικών βρήκαν το θάρρος να κάνουν μηνυτήρια αναφορά για μια σειρά από γεννετήσιες πράξεις, τις οποίες κατηγορείται ο μουσικός ότι τέλεσε, είτε άπαξ, είτε κατ’ εξακολούθησε, είτε κατά συρροή».

Κατά τον δικηγόρο, η σημασία της συγκεκριμένης δίκης προσφέρει κάτι επίσης σημαντικό για την προστασία των ανηλίκων από τέτοια απεχθή αδικήματα: «Σε αυτές τις δίκες, το κυριότερο υπερασπιστικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους είναι ότι… υπήρχε κάποιο ιδιοτελές συμφέρον, από το παιδί ή την οικογένειά του, να τον καταγγείλει, κατασκευάζοντας κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ. Αυτό πλέον καταρρέει», αναφέρει, εξηγώντας:

«Η πελάτισσά μου δικαιώθηκε διότι είναι πρακτικώς αδύνατον μια δεκάδα τουλάχιστον θυμάτων να καταγγέλλουν το ίδιο πράγμα. Ο ακριβής αριθμός θα προσδιοριστεί από την τακτική ανάκριση».

Μάλιστα, ακόμα ένα στοιχείο της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορουμένου καταρρέει, δεδομένου ότι έλεγε ότι ουδέποτε τον έδιωξαν από χώρο καλοκαιριών διακοπών, καθώς ενοχλούσε ανήλικες κοπέλες. Σε τοπική εφημερίδα πρόσφατα είδαν το φως συγκεκριμένες καταγγελίες ότι πράγματι έγιναν αντιληπτές ασελγείς πράξεις του και εκδιώχθηκε κακήν κακώς...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουλάχιστον δέκα τα θύματα - Τα δύο είναι ακόμα ανήλικα

Η σημερινή δίκη κατά του μουσικού αποτελεί έτσι μόνο την αρχή. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα ξεκινήσει η ανάκριση και για τις υπόλοιπες παρόμοιες καταγγελίες εις βάρος του, περίπου 10 γυναικών. Στις δύο περιπτώσεις, δε, οι καταγγέλλουσες είναι ακόμα ανήλικες.

«Ο ακριβής αριθμός τους θα διακριβωθεί όταν καταθέσει και ο τελευταίος ανήλικος στην τακτική ανάκριση», διευκρινίζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου… Αναφέρει, δε, ότι η ασέλγεια αυτή που υπέστησαν οι καταγγέλουσες, σε πολλές περιπτώσεις τους έχει προκαλέσει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα, ακόμα και σήμερα.

«Και όλη αυτή η ιστορία», κατά τον δικηγόρο, «αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διαλευκανθούν και άλλα τέτοια σοβαρά αδικήματα, που παραμένουν στην αφάνεια. Η προστασία της Πολιτείας πλέον έχει αναβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό».

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους όσοι έχουν βιώσει κάτι τέτοιο να βγουν να μιλήσουν, γιατί πλέον υπάρχει η δικαστική και θεσμική προστασία. Επίσης, με το νομοθετικό καθεστώς που ορίστηκε πρόσφατα, τα θύματα μπορούν να καταγγείλουν μια τέτοια υπόθεση ακόμα και 8 χρόνια μετά την ενηλικίωσή τους», καταλήγει ο δικηγόρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτροπιασμός από τις καταγγελίες κατά του 71χρονου ντράμερ

Τα όσα έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους οι γυναίκες για τις επιθέσεις που καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν από τον μουσικό προκαλούν αποτροπιασμό.

Μία κοπέλα φέρεται να έχει πει στις Αρχές: «Μια μέρα, στα μέσα περίπου των διακοπών, εγώ, ο Γ. (εννοεί τον εγκαλούμενο) και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο ''για το κατούρημα στη θάλασσα'' βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο, καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω.

Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα (…) βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν ''να παίζει'' μαζί τους.

Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε. Γι’ αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν, ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλη καταγγελία αναφέρεται: «Τον μηνυόμενο η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…) Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δεν με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την (…), η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι.

(…) Μας πρότεινε να παίξουμε στον υπολογιστή το ηλεκτρονικό παιχνίδι “(…)”, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας (..,..) πολύ δημοφιλής στα κορίτσια της ηλικίας μου. (…) Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη τη στιγμή, αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ