Δίκη Βαλυράκη: Η κατάθεση ψαρά που ήταν αυτόπτης μάρτυρας -«Λογομάχησαν, αλλά δεν παρατήρησα κάτι άλλο» - iefimerida.gr

Δίκη Βαλυράκη: Η κατάθεση ψαρά που ήταν αυτόπτης μάρτυρας -«Λογομάχησαν, αλλά δεν παρατήρησα κάτι άλλο»

Σήφης Βαλυράκης παραλία νεκρός
Το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης / Φωτογραφία: zarpanews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατάθεση του Κωνσταντίνου Ασημάκου, ερασιτέχνη ψαρά στην περιοχή της Ερέτριας, συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη.

Ο μάρτυρας είχε πάει να ψαρέψει σουπιές στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκονταν το φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού και το αλιευτικό των δύο κατηγορουμένων και, όπως κατέθεσε, αντιλήφθηκε πως γινόταν καβγάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έφτασε το καΐκι κοντά στο φουσκωτό, είναι συνηθισμένο να βλέπεις μικρά και μεγάλα σκάφη, μανούβρες, φασαρίες. Οι επαγγελματίες νομίζουν ότι όλη η θάλασσα είναι δική τους. Κάνουν παρατηρήσεις και έξω που ψαρεύουμε περνάνε κοντά και μας κόβουν τις μπετονιές, έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα.

Εγώ άκουσα κάτι ''θα φωνάξω το λιμεναρχείο'', ακουγόντουσαν καλά γιατί είχε άπνοια και ο Βαλυράκης γύρισε και απάντησε και από εκεί και πέρα άρχισε να φέρνει γύρω γύρω βόλτες το φουσκωτό. Την ώρα που ξεκίνησαν και χώρισαν τα σκάφη προς αντίθετη πλευρά, εγώ πήρα τα πράγματα και έφυγα, μια καθημερινή φασαρία σκέφτηκα. Το αλιευτικό έφυγε από την αντίθετη πλευρά που ήρθε», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα για τα άτομα που είδε να διαπληκτίζονται και για την κατάληξη του επεισοδίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ακούτε την ανταλλαγή των δύο φράσεων μέχρι τη στιγμή που χωρίστηκαν έχετε οπτική επαφή με το σημείο;

Μάρτυρας: Δεν έδωσα σημασία σε όλο το συμβάν. Μπορεί να έγινε κάτι ενδιάμεσα που δεν παρατήρησα.

Το αλιευτικό σκάφος ήταν μεγαλύτερο από το φουσκωτό, ήταν λευκό με μια τέντα πίσω. Εγώ είδα έναν που καθόταν σχεδόν στη μέση του καϊκιού, κάτω από την τέντα. Με αυτόν είδα ότι έγινε ο διάλογος.

  • Πρόεδρος: Αναγνωρίσατε τους δύο συμμετέχοντες στο περιστατικό;
  • Μάρτυρας: Όχι.
  • Πρόεδρος: Τους κατηγορούμενους τους γνωρίζετε;
  • Μάρτυρας: Όχι, τους γνώριζα φατσικά, γιατί ήταν πελάτες στο κατάστημά μου.
  • Πρόεδρος: Ποιος από τους δύο ήταν στο σκάφος;
  • Μάρτυρας: Στα τόσα μέτρα δεν αναγνωρίζεις. Και το λιμεναρχείο που πήρα, μου είπαν ότι δεν μπορείς να δεις συγκεκριμένα. Ούτε πρόσωπο ούτε σωματοδομή.
  • Πρόεδρος: Όταν χωρίσανε, τα δύο σκάφη πήραν δύο διαφορετικές κατευθύνσεις;
  • Μάρτυρας: Μόλις γυρίσανε, ξεκίνησα και έφυγα.
  • Πρόεδρος: Το σκάφος Βαλυράκη συνέχισε την πορεία του;
  • Μάρτυρας: Με πολύ αργό ρυθμό, πήγαιναν σιγά σιγά.
  • Πρόεδρος: Ο θανών ήταν πάνω; Τον είδατε;
  • Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορώ να το πω, γιατί έτυχε την ώρα που πήρα τα πράγματα και σηκώθηκα, δεν έδωσα σημασία.
  • Πρόεδρος: Μπορεί να ήταν άδειο;
  • Μάρτυρας: Μπορεί, δεν το λέω με σιγουριά αυτό το πράγμα. Ο Θεός είναι ψηλά, κοιτάει, δεν μπορώ να πω κάτι που δεν έχω δει.
  • Πρόεδρος: Εσείς είστε σίγουρος ότι εκτός από την ανταλλαγή των φράσεων δεν είχε κάτι άλλο;
  • Μάρτυρας: 100%, αυτό με έτρωγε, ότι αν καθόμουν λίγο ακόμα μπορεί να είχα δει κάτι.
  • Εισαγγελέας: Αυτά που είδατε, το σκάφος Βαλυράκη να σβήνει και να συνεχίζει, τον Βαλυράκη τον αντιληφθήκατε να είναι στο σκάφος;
  • Μάρτυρας: Ναι, τον είδα.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν είδε στην περιοχή τον έτερο αυτόπτη μάρτυρα Ευ. Ασμάνη, ο οποίος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης των κατηγορούμενων ψαράδων κατά του Σήφη Βαλυράκη, και απάντησε πως τον γνωρίζει, αλλά εκείνη την ημέρα δεν τον είδε.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας κατέθεσε πως έμαθε ότι αγνοείται ο Σήφης Βαλυράκης από το διαδίκτυο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πήρα τηλέφωνο το λιμενικό και απλά ενημέρωσα ότι το σκάφος του Βαλυράκη είχε πρόβλημα με τη μηχανή. Δεν του είπα για το περιστατικό. Είπα ότι έχει πρόβλημα και έσβηνε η μηχανή και μου είπε ''πάω να ενημερώσω τον προϊστάμενό μου''. Δεν ένιωθα καλά και πήρα πάλι τον γνωστό μου από το λιμεναρχείο και του είπα ότι θέλω να καταθέσω, μου είπε ότι δεν είναι στην υπηρεσία. Πήγα 8 το πρωί την επόμενη μέρα για να καταθέσω. Είπα για το περιστατικό, είπα ότι είχαν μια λογομαχία για ένα περιστατικό. Είτε στον τοίχο μίλαγα είτε στον διοικητή της Ερέτριας ήταν το ίδιο πράγμα», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο κ. Ασημάκος αναφέρθηκε και σε απειλές που, όπως είπε, άρχισε να δέχεται μετά την κατάθεσή του.

«Η ζωή μου άλλαξε μετά το περιστατικό, καταστράφηκα. Έρχονταν στη συγχωρεμένη τη μητέρα μου στο μαγαζί και της έλεγαν ο γιος της τα πήρε από την οικογένεια Βαλυράκη. Μέχρι και λιμενικός της Ερέτριας μου είπε ότι ''από τις κατάρες που έχεις φάει δεν θα λιώσουν τα κόκαλά σου''. Μέχρι και ο ένας κατηγορούμενος είχε έρθει και μου είπε ''πες την αλήθεια, γιατί έχουμε μάθει ότι έχεις επινοικιάσει το μαγαζί''. Μέχρι που τα μάζεψα και σηκώθηκα και έφυγα», κατέθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σήφης Βαλυράκης θάνατος δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ