Διεθνής Μηχανικός Συγκολλήσεων IWE-Υποτροφία 2022: «Θεόδωρος Κατσανέβας» - iefimerida.gr

Διεθνής Μηχανικός Συγκολλήσεων IWE-Υποτροφία 2022: «Θεόδωρος Κατσανέβας»

Τοιχογραφία με συγκολλήσεις
Ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης με το κύρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Διεθνής Μηχανικός Συγκολλήσεων [International Welding Engineer] του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, είναι η πλέον σύγχρονη τεχνική και επιστημονική φιγούρα, που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην μεταλλική κατασκευή, όχι τόσο σε ποσοτικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε επίπεδο σχεδιασμού και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και προδιαγραφών κατασκευής.

Το πτυχίο του Διεθνούς Μηχανικού Συγκολλήσεων που προσφέρει το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, στα πλαίσια του Διεθνούς πλαισίου εκπαίδευσης, αξιολόγησης και πιστοποίησης του Διεθνούς Οργανισμού Συγκολλήσεων IIW, είναι εκείνο ενός ανώτερου στελέχους σε εργοτάξιο ή γραφείο, που μπορεί να σχεδιάσει, να συντονίσει, να συγκρίνει, να ελέγξει και τέλος να αποφασίσει τόσο για τις προδιαγραφές των υλικών και αναλωσίμων, όσο και για τους ανθρώπους που θα εμπλακούν με την κατασκευή ενός συγκεκριμένου μεταλλικού προϊόντος ή σύνθετης κατασκευής εν γένει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διάρκεια του προγράμματος

Με την αρχή της ερχόμενης ακαδημαϊκής περιόδου, τον Οκτώβριο του 2022, σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Κύπρο, η ανεξάρτητη εκπαιδευτική Δομή, το Εκπαιδευτικό Κέντρο [Swiss Approval Institute Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός] του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, υπακούοντας στην συνεχή ζήτηση της αγοράς εργασίας , διοργανώνει για ακόμα μια ακαδημαϊκή χρονιά, το πρόγραμμα εκπαίδευσης Διεθνών / Ευρωπαϊκών Μηχανικών Συγκολλήσεων, διάρκειας 448 ωρών.

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, το οποίο είναι ο μοναδικός Εξουσιοδοτημένος Φορέας του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων στην Ελλάδα, είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, και στοχεύει αποκλειστικά στην αναβάθμιση του Ελληνικού Τεχνικού προσωπικού, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Πρότυπα.

Η εν λόγω εκπαίδευση των IWE/EWE, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, με σύγχρονη και ασύγχρονη μέθοδο, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές και υψηλές απαιτήσεις των Διεθνών Οργανισμών.

Πρωτοπόροι στην συγκεκριμένη τεχνική εκπαίδευση, θέλοντας να καλυφθεί όλη η γεωγραφική έκταση της ζήτησης, χωρίς όμως το κόστος της διαμονής και μετακίνησης στα εκπαιδευτικά κέντρα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα αποτελέσει μια εναλλακτική προσέγγιση υψηλής αποτελεσματικότητας, αφού σε κάθε μια από τις παραπάνω τέσσερις ενότητες, που οδηγούν στην απόκτηση Διπλώματος Διεθνούς / Ευρωπαϊκού Μηχανικού Συγκολλήσεων, θα προβλέπονται και ενδιάμεσες εξετάσεις κατανόησης. Και φυσικά θα προβλέπεται σημαντικός αριθμός ωρών σύγχρονης εκπαίδευσης, σε ζωντανή σύνδεση με τον εκάστοτε εισηγητή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάρκεια του προγράμματος καλύπτει ένα ακαδημαϊκό έτος, περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις που δίνονται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, και ολοκληρώνεται με τις Προφορικές Εξετάσεις, στον Ιούλιο εκάστου έτους που διενεργούνται από εξουσιοδοτημένους Εξεταστές του Ινστιτούτου. Τα μαθήματα υλοποιούνται κυρίως: Παρασκευή – Σάββατο & Κυριακή, 2 φορές τον μήνα, εξαιρουμένων εορτών και αργιών, με στόχο να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα Υποτροφίας «Θ. Κατσανέβας»

Να σημειωθεί, ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά, υλοποιείται το Πρόγραμμα ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ «Θεόδωρος Κατσανέβας» για Άνεργους Νέους Μηχανικούς, που περιλαμβάνει την πλήρη επιχορήγηση διδάκτρων της εκπαίδευσης των 448 προβλεπόμενων ωρών, συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης, για 1 συμμετέχοντα άνεργο Μηχανικό.

Ο καθηγητής κ. Θόδωρος Κατσανέβας, διετέλεσε άμισθο μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων την τελευταία πενταετία 2016-2021, προσφέροντας τις γνώσεις του και την αγάπη του, στηρίζοντας με πάθος την αναβάθμιση των Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Χώρα μας.

Αιτήσεις του προγράμματος Υποτροφίας «Θ. Κατσανέβας» κατατίθενται στην Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων: www.wgi.gr

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Απονομή πτυχίων
Απονομή πτυχίων

Πλαίσιο εκπαίδευσης

Τοποθετώντας την Καινοτομία στον σχεδιασμό και την κατασκευή, την Ποιότητα κατασκευής, την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, στην πρώτη θέση των απαιτήσεων της κατασκευαστικής βιομηχανίας, το επαρκές και εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό που σχεδιάζει και επιβλέπει τις απαραίτητες εργασίες, αποτελεί τον πλέον κρίσιμο κρίκο στην κατασκευαστική αλυσίδα.

Και όπως είναι φυσικό και τεχνικά διεγνωσμένο, η διεργασία της Συγκόλλησης αποτελεί το κρισιμότερο στάδιο της μεταλλικής κατασκευής.

Αυτή η αναγκαιότητα οδηγεί την εξειδικευμένη κατάρτιση του Μηχανικού Συγκολλήσεων να αποτελεί μια από τις πλέον περιζήτητες ειδικότητες στον εργασιακό χώρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν αυτή εξειδικευμένη τεχνογνωσία συνδυάζεται με ένα πτυχίο Διεθνώς Αναγνωρισμένο ξεπερνά το φράγμα της ελληνική κατασκευαστικής ανάπτυξης, η οποία ούτως ή άλλως επανέρχεται δυναμικά, και ανοίγει τις πόρτες στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Διεθνής / Ευρωπαϊκός Μηχανικός Συγκολλήσεων, η ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα του Συντονισμού της Διεργασίας, με ευρύτατο εργασιακό αντίκρισμα ως απόρροια της εκπαίδευσης των τεσσάρων πυλώνων (modules) της Συγκόλλησης.

  1. Διαδικασίες Συγκόλλησης και Εξοπλισμός
  2. Υλικά και η συμπεριφορά τους κατά τη Συγκόλληση
  3. Μελέτη και Κατασκευή
  4. Κατασκευή και Εφαρμογές Μηχανικής

Το πλήρες πρόγραμμα των 448 ωρών, απευθύνεται σε Διπλωματούχους είτε Πτυχιούχους Μηχανικούς χωρίς προϋπηρεσία ή ακόμα και σε έμπειρους επαγγελματίες που αναζητούν τα κατάλληλα εφόδια για εύρεση εργασίας ή εμπλουτισμό των γνώσεων τους προς εξέλιξη και αναβάθμιση στην επαγγελματική και εταιρική ιεραρχία.

Υπάρχουν όμως και άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, με λιγότερες από 440 ώρες, στα πλαίσια πάντα του ίδιου προγράμματος εκπαίδευσης, που αφορούν απόφοιτους Τεχνικών Σχολών, Επαγγελματικών Λυκείων είτε ακόμα και απόφοιτους Λυκείου.

Η άμεση ενσωμάτωση των εκπαιδευομένων με τις δομές του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων και συνεπώς με το Διεθνές Ινστιτούτο Συγκολλήσεων και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συγκολλήσεων και Κοπών, και η ένταξή τους στο Δίκτυο των Μηχανικών του Παγκόσμιου Κατασκευαστικού Κλάδου αλλά και της Έρευνας και της Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών, αποτελεί μετρήσιμη προστιθέμενη αξία στο προφίλ των εκπαιδευομένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κόστος του προγράμματος διατηρείται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων στο χαμηλότερο επίπεδο Διεθνώς, αφού εκτός της εκπαίδευσης στο κόστος περιλαμβάνεται και η παροχή των 4 Βιβλίων, στην Ελληνική γλώσσα, συνολικά 3.200 σελίδων, μοναδικών εγχειριδίων τεχνολογίας συγκόλλησης σε Διεθνές επίπεδο.

Πλαίσιο εξετάσεων - Απονομή διπλωμάτων

Μετά την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικού module (1/2/3/4), υλοποιούνται γραπτές ηλεκτρονικές εξετάσεις διάρκειας 120 λεπτών εκάστη, στην οποία ο Υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 90 ερωτήσεις για κάθε ενότητα.

Μετά την επιτυχή γραπτή εξέταση, και στα 4 modules, ο Υποψήφιος καλείται να συμμετέχει σε Προφορικές Εξετάσεις, διάρκειας μίας (1) τουλάχιστον ώρας, όπου εξετάζεται προφορικά και στα 4 modules / ενότητες.

Σύνολο εξετάσεων 5

Κόστος εκπαίδευσης και εξετάσεων

Οι Εξετάσεις υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, στην Ελευσίνα, στην οδό Τραπεζούντος 96 & Δ. Ακρίτα, από εξουσιοδοτημένους εξεταστές του Ινστιτούτου.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων είναι Αναγνωρισμένος Εθνικός Οργανισμός, μέλος των IIW/EWF, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός. 

Κόστος συμμετοχής στις Εξετάσεις: 300 ευρώ / Εξέταση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόστος συμμετοχής στην Εκπαίδευση: 2.900 ευρώ

Στην παραπάνω τιμή της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνονται και οι 4 πολυτελείς βιβλιοδετημένοι τόμοι της ύλης των 4 modules εκπαίδευσης του προγράμματος IWE.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ρόλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων στην Ελληνική πραγματικότητα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, είναι ο Αποκλειστικός Εθνικός Εξουσιοδοτημένος Φορέας (ANB- ANBCC) του Διεθνούς Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (IIW) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συγκολλήσεων και Κοπών (EWF), σχετικά με την εκπαίδευση και την πιστοποίηση του Προσωπικού που εμπλέκεται με τη Διεργασία της Συγκόλλησης:

  • International Welding Engineers / Technologists / Specialists / Practitioners,
  • International Welding Inspectors,
  • Welders / Συγκολλητές,
  • Πιστοποίηση Κατασκευαστών Συγκολλητών Προϊόντων κατά ISO-3834.

Οι δραστηριότητες του οργανισμού έχουν ως στόχο της τεχνική – επιστημονική αναβάθμιση του Προσωπικού και των Υπηρεσιών στον τομέα της Βιομηχανίας και της Ναυτιλίας, όχι μόνο με την παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης, αλλά επίσης με την οργάνωση Διεθνών και Εθνικών Συνεδρίων (ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας στις αντίστοιχες Διεθνείς εκδηλώσεις), με τη σύνταξη τεχνικών εγγράφων, υλοποιώντας έρευνες σχετικά με την επάρκεια του Προσωπικού / Υπηρεσιών και με εκδόσεις Βιβλίων τεχνικού περιεχομένου υψηλής εξειδίκευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και πλήρες μέλος των Διεθνών Οργανισμών, οι υπηρεσίες του Ινστιτούτου έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, ώστε αποτυπώσουν στον εργασιακό χώρο την σημασία της ηθικής πλευράς στην υλοποίηση, στον έλεγχο και την πιστοποίηση των μεταλλικών κατασκευών.

Οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων βρίσκονται στην Ελευσίνα Αττικής, στην καρδιά της Βιομηχανικής ζώνης, διαθέτοντας, τα πλέον εκσυγχρονισμένα εργαστήρια συγκόλλησης πρακτικής εκμάθησης, μοναδικά σε όλη την χώρα, καθώς και virtuallabforwelders (εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας συγκολλήσεων)

Ο εξοπλισμός πληροί αυστηρότατες προδιαγραφές, τηρώντας απαρέγκλιτα τους Κανονισμούς Υγείας και Ασφάλειας στη Συγκόλληση, εξαλείφοντας τα πιθανά συμβάντα με την χρήση προσομοιωτή Συγκόλλησης για την πρώτη επαφή των αρχάριων Υποψηφίων με το αντικείμενο, με στόχο την πλήρη εξοικείωση τους.

Η εισαγωγή των υποψηφίων συγκολλητών μέσω του ψηφιακού περιβάλλοντος συγκόλλησης, περιορίζει τα ατυχήματα και προετοιμάζει τον εκπαιδευόμενο να ανταποκριθεί με επάρκεια στο πραγματικό περιβάλλον εργασίας.

Στο πλαίσιο της μη Επαρκούς Διαθεσιμότητας του Προσωπικού που εμπλέκεται με την Διεργασία της Συγκόλλησης, λόγω των κενών που άφησε η Οικονομική Κρίση στα Τεχνικά Επαγγέλματα, και της ανάκαμψης της Βαριάς Βιομηχανίας, της Ναυτιλίας, του Κατασκευαστικού Κλάδου και των Ενεργειακών Έργων λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, η ζήτηση καταρτισμένου και εξειδικευμένου (Επιστημονικού, Τεχνικού αλλά και έμμεσου) προσωπικού έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι στα μεγάλα ενεργειακά και ναυπηγικά έργα, η ανθρωποώρα εργασίας ενός έμπειρου και εξειδικευμένου συγκολλητή μπορεί να ανέλθει και στα 70 δολάρια, με ημερήσιες μικτές αμοιβές που να ξεπερνούν τα 600 δολάρια ΗΠΑ.

Η διοργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων έχει μοναδικό σκοπό, να δώσει διέξοδο στους Νέους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Χώρας μας που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, αφού η μόνη μας φιλοδοξία είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων να γίνει αρωγός της μεγάλης προσπάθειας της Ελληνικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας, με την επένδυση σε Καταρτισμένο Επιστημονικό, Τεχνικό και Έμμεσο Προσωπικό, καθώς και στην Άρτια Χρήση και Εφαρμογή των Διεργασιών Βαφής και Συγκόλλησης.

Για τα προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Συγκολλητών, Μηχανικών και Επιθεωρητών Συγκολλήσεων, και τις λοιπές υπηρεσίες μας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (Welding Greek Institute) www.wgi.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα International Welding Engineer, παρακαλούμε κάντε CLICK εδώ, είτε επικοινωνήστε με το 2111 023 901 ή στο  training@wgi.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ