Διατάχθηκε έρευνα στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη μηχανή του Λιγνάδη | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Διατάχθηκε έρευνα στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη μηχανή του Λιγνάδη

Ερευνα της ΕΛΑΣ στο σπίτι του Δημ. Λιγνάδη
Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή για έρευνα στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα του Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε ο εισαγγελέας.

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο σπίτι του προφυλακισθέντος ηθοποιού στο Μεταξουργείο και κατέσχεσαν όσα ψηφιακά πειστήρια βρήκαν, τα οποία μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση. Επίσης, έκαναν έρευνες στο ΙΧ αυτοκίνητο και στη μοτοσικλέτα του αλλά και στο σπίτι του αδελφού του.

Δείτε φωτογραφίες:

Ερευνα της αστυνομίας στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ερευνα της αστυνομίας στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την είδηση έκανε γνωστή ο Αλέξης Κούγιας.

Tο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Tο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε δηλώσεις του έξω από τη φυλακή Τριπόλεως μετά την επίσκεψή του στον εντολέα του, Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει πληροφορηθεί τις ενέργειες να γίνει αυτοψία στο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο για να μας υποδείξει ο καταγγέλλων πού έγινε ο βιασμός. Θεωρούμε ότι θα γίνει δεκτή η αίτηση. Αν δεν γίνει, θα δείχνει προκατάληψη. Επίσης, έχω ζητήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον καταγγέλλοντα στον τόπο του φερόμενου βιασμού.

Στην αρχή ο καταγγέλλων είχε βάλει ημερομηνία (σ.σ. για τον καταγγελόμενο βιασμό τον Αύγουστο του 2015 στην Επίδαυρο) 9/8, μετά το έκανε 8/8, γιατί στις 9 δεν υπήρχε παράσταση. Εχουμε κάνει έρευνα, δεν έχει κλειστεί δωμάτιο στο όνομα Λιγνάδη ή του καταγγέλλοντος στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο. Θα βεβαιώσουν πολλοί την παρουσία Λιγνάδη στην Ιθάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά την πράξη του 2010, είναι δύσκολο να πειστεί κανείς. Εχουμε έγγραφα στα χέρια μας, ταξιδιωτικά εισιτήρια στην Αίγυπτο και μετά παραστάσεις στην Επίδαυρο και ξενοδοχεία, μάρτυρες ηθοποιοί και μετά μεταφορά παράστασης στην Πάτρα και στην Κόρινθο και μετά δεκάδες μάρτυρες ηθοποιοί, ακόμη και θεατές».

Σε ό,τι αφορά την εντολή για αυτοψία, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:

«Του κοινοποιήθηκαν στις 4 ότι στις 3 θα γίνει αυτοψία, ενώ είναι κρατούμενος. Αυτοψία θα γίνει στη μηχανή του, στο σπίτι του, στο σπίτι του αδελφού του και στον υπολογιστή του. Είμαι ευτυχής που θα γίνει, αλλά δεν ξέρω πώς θα γίνει. Δεν θέλω να πιστέψω ότι γίνεται για το θεαθήναι. Θα ειδοποιήσει και τον αδελφό του να διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη για ό,τι θέλει και πολύ φοβάμαι ότι θα εκτεθούν περισσότερο και θα έχουμε ένα ακόμη όπλο στο οπλοστάσιό μας...».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ακόμη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κάνει μηνύσεις και αγωγές σε όσους τον οδήγησαν στη φυλακή. «Και θα κάνω και εγώ εναντίον όλων όσοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά και να με παρουσιάσουν ως δικηγόρο παιδόφιλων βιαστών, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ηθοποιοί, σε σάιτ ή μέσω αναρτήσεων».

Νωρίτερα, σε ό,τι αφορά στην εντολή για έρευνα, ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του διαμαρτυρήθηκε, καθώς ούτε ο εντολέας του ούτε ο ίδιος μπορούσαν να παρίστανται στις έρευνες και ζητούσε την αναβολή τους και τον ορισμό νέας ημερομηνίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου και οι ανακοινώσεις του Αλέξη Κούγια

«Την ώρα που ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κ. Αλέξιος Κούγιας στις 13.00 σήμερα επισκεπτόταν τον κ. Δημήτριο Λιγνάδη στις φυλακές Τριπόλεως, του κοινοποιήθηκαν από την 19η Τακτική Ανακρίτρια τέσσερις κλήσεις, με τις οποίες εκαλείτο να είναι παρών στις 15.00 στο σπίτι του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, γιατί, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, θα διενεργείτο παρουσία του (!!!!!) κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας του και έρευνα του αυτοκινήτου του. Αμέσως το δικηγορικό μας γραφείο κοινοποίησε στην Ανακρίτρια τα δύο έγγραφα, τα οποία και επισυνάπτουμε στο παρόν δελτίο Τύπου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ 19ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΙΤΗΣΙΣ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), υπό την ιδιότητα του συνηγόρου υπερασπίσεως του προσωρινώς κρατούμενου στη Δικαστική Φυλακή Τριπόλεως, Δημητρίου Λιγνάδη.

Κοινοποιήσατε στον εντολέα μου, ενώ γνωρίζετε ότι κρατείται στις Φυλακές Τριπόλεως, κλήση να παρευρεθεί ο ίδιος ή να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του σε τέσσερις ανακριτικές πράξεις, τις οποίες διατάξατε.
Επειδή ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης, όπως γνωρίζετε είναι αδύνατον να παραστεί, εκτός εάν, όπως επιβάλλει ο ΚΠΔ, μεταχθεί, για να είναι παρών σε αυτές τις ανακριτικές πράξεις.
Επειδή και εγώ ο ίδιος προσωπικά είναι αδύνατον να είμαι παρών και να τον εκπροσωπήσω, όπως επιβάλλει ο νόμος και ο ΚΠΔ, αφού τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 θα είμαι στις Φυλακές Τριπόλεως, αλλά και ακολούθως λόγω του ότι αύριο 4.3.2021 υπερασπίζομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας κατηγορούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, διότι διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και είμαι ο νέος και μοναδικός συνήγορός του, αλλά και διότι η δίκη είναι αδύνατον να αναβληθεί λόγω κινδύνου παραγραφής των πλημμελημάτων της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ – ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Όπως κατόπιν συνεννοήσεως μαζί μου για την ημερομηνία και την ώρα, λόγω και των αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε Δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα, αναβληθεί η διενέργεια και των τεσσάρων αυτών ανακριτικών πράξεων, διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΙΤΗΣΙΣ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), υπό την ιδιότητα του συνηγόρου υπερασπίσεως του προσωρινώς κρατούμενου στη Δικαστική Φυλακή Τριπόλεως, Δημητρίου Λιγνάδη.

Κυρία Πρόεδρε,

Σήμερα, και ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό Σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα, για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά.

Παρατηρώ ότι όποιο αίτημα υποβάλλει ο ουσιαστικά μάρτυρας της υποθέσεως, αφού τον εντολέα του, που κατοικεί στη Σουηδία, ουδέποτε εξετάσατε, δικηγόρος Αθηνών Ιωάννης Βλάχος, το ικανοποιείτε αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να κάνετε τον κόπο να συνεννοείστε μαζί μου, ώστε να εκπροσωπήσω σε οιανδήποτε ανακριτική πράξη, που Υμείς κρίνετε ότι πρέπει να διεξαχθεί, τον εντολέα μου.

Επειδή διαμαρτύρομαι εντονότατα, διότι, ενώ ο εντολέας μου δι’ εμού και των συνεργατών μου κατέθεσε σ’ Εσάς τα νόμιμα αιτήματα της διενεργείας των προβλεπομένων από τον ΚΠΔ ανακριτικών πράξεων της αυτοψίας στο οποιοδήποτε θα ανακαλύψετε ξενοδοχείο της Επιδαύρου και της κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεως του .... με τον εντολέα μου στον χώρο που δήθεν εβιάσθη με αυτόν τον «πρωτότυπο» τρόπο βιασμού και, ενώ σύμφωνα με τις αρχές της δίκαιης δίκης και του σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου, τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που Σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμού, με σκοπό κατά την κρίση μου, αφενός μεν να καθυστερήσετε την απόδειξη της αθωότητάς του, αφετέρου δε να δικαιολογήσετε τις παραλείψεις των Εισαγγελέων που άσκησαν την παράνομη ποινική δίωξη αλλά και τη δική Σας contra legem επιλογή της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως για αδικήματα που φέρεται ότι διεπράχθησαν προ δεκαετίας και εξαετίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή διαμαρτύρομαι εντονότατα για τη μέχρι τώρα συμπεριφορά Σας.
Επειδή επιφυλάσσομαι εν ονόματι του εντολέως μου παντός νομίμου δικαιώματός του.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Αιτούμαι όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ Σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα Σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ