Στο πόρισμα σχετικά με το ουκρανικό drone που βρέθηκε γεμάτο εκρηκτικά στα ανοιχτά της Λευκάδας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας.
Ο υπουργός Άμυνας τοποθετήθηκε στο Athens Defence Summit.
«Δεν πρόκειται να μιλήσω για το πόρισμα. Αυτό που οφείλω και πρέπει να πω είναι πως πρόκειται για κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο, πρόκειται για ουκρανικό drone θαλάσσης. Η Ουκρανία μας οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη. Όπως είπα και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αν είχε χτυπήσει κρουαζιερόπλοιο θα πήγαινε στο βυθό της θάλασσας. Πόσους νεκρούς θα είχαμε θρηνήσει; Παντελώς απαράδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους πυραύλους Patriot στην Κάρπαθο.
Δένδιας: Οι Patriot δεν πήγαν στην Κάρπαθο για να αντιμετωπίσουν τουρκική απειλή
«Δεν πήγαν εκεί για να αντιμετωπίσουν κάποια τουρκική απειλή, αλλά πυραύλους από το Ιράν» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, ενώ σχετικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας υπογράμμισε:
«Έχω προειδοποιήσει για τον τουρκοκεντρισμό, ουδέποτε τοποθετήθηκαν εκεί για την Τουρκία. Ήταν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για το Ιράν, είναι εθνική απόφαση, δεν ρωτήσαμε το ΝΑΤΟ για να τους πάμε και να τους πάρουμε».
Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Δένδιας σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις που αφορούν την πολιτική σκηνή και κάνουν λόγο για κυβερνήσεις συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης.
«Θα ζητήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.