Χίος: Δεν χρησιμοποιήθηκε η θερμική κάμερα στο σκάφος του Λιμενικού, λένε πηγές του Σώματος - iefimerida.gr

Χίος: Δεν χρησιμοποιήθηκε η θερμική κάμερα στο σκάφος του Λιμενικού, λένε πηγές του Σώματος

Λιμενικό Χίος
Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ /EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον λόγο που δεν έγινε η χρήση θερμικής κάμερας εξηγούν πηγές του Λιμενικού μετά τη σύγκρουση του σκάφους με ταχύπλοο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων, ανοικτά της Χίου.

Όπως αναφέρουν, το σκάφος διαθέτει θερμική κάμερα η οποία χρησιμοποιείται ως υποβοηθητικό εργαλείο σε συνδυασμό με το ραντάρ για τον εντοπισμό και την αναγνώριση στόχων στο θαλάσσιο πεδίο.

Χίος: Το ταχύπλοο είχε ήδη εντοπιστεί από κάμερα παρατήρησης στη στεριά

Οι πηγές προσθέτουν ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση κατά δήλωση του κυβερνήτη, δεν χρησιμοποιήθηκε επειδή η χρήση της δεν κρίθηκε εκ μέρους του αναγκαία καθώς, το ταχύπλοο σκάφος με τους ΠΕΠ είχε ήδη εντοπιστεί από κάμερα παρατήρησης στεριάς αλλά και οπτικά με την χρήση προβολέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιμενικό Χίος λιμενικό σώμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ