Το Costa Navarino ανακύκλωσε πάνω από 4,3 τόνους υπολειμμάτων καφέ το 2024 -Τα κάνουν λίπασμα - iefimerida.gr

Το Costa Navarino ανακύκλωσε πάνω από 4,3 τόνους υπολειμμάτων καφέ το 2024 -Τα κάνουν λίπασμα

εγκαταστάσεις της Costa Navarino
Ζero-waste coffee στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε στρατηγική συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς προχώρησε η Costa Navarino για τη συλλογή και ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ Buondi Craft και Roastelier by Buondi Craft.

Η ανακύκλωση είναι από τους χώρους εστίασης, καθώς και καψουλών καφέ Nespresso από τα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Ζero-waste coffee στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino

Στόχος η επίτευξη μηδενικών αποβλήτων από την κατανάλωση καφέ (zero-waste coffee) σε όλα τα ξενοδοχεία και τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε σχετική κοινή ανακοίνωση «το πρόγραμμα ανακύκλωσης καφέ, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους στόχους βιωσιμότητας της Nestlé Ελλάς και της Costa Navarino, εφαρμόστηκε πιλοτικά στο The Westin Resort Costa Navarino το διάστημα Αυγούστου - Νοεμβρίου 2023. Ο θετικός αντίκτυπος της πιλοτικής εφαρμογής οδήγησε στην επέκταση του προγράμματος το 2024 στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και W Costa Navarino με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς ανακυκλώθηκαν πάνω από 4,3 τόνοι υπολειμμάτων καφέ».

Τα υπολείμματα καφέ κομποστοποιούνται και αξιοποιούνται ως φυσικό εδαφοβελτιωτικό λίπασμα. Μέσα από το πρόγραμμα της Costa Navarino και της Nestlé Ελλάς το 2024 καλύφθηκαν οι ετήσιες ανάγκες λίπανσης περίπου 1.000 δέντρων.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η ανακύκλωση καψουλών καφέ Nespresso σε όλα τα δωμάτια των τριών ξενοδοχείων με περισσότερες από 7.000 κάψουλες να έχουν ήδη ανακυκλωθεί, ενώ φέτος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και το Mandarin Oriental, Costa Navarino. Και σε αυτήν την περίπτωση, το οργανικό υπόλειμμα καφέ, διαχωρίζεται από την προς ανακύκλωση κάψουλα αλουμινίου και κομποστοποιείται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, κ. Ευγένιος Δενδρινός, σε δήλωση του «Η στρατηγική συνεργασία μας με τη Nestlé Ελλάς επιβεβαιώνει πως στην ΤΕΜΕΣ η βιωσιμότητα είναι στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας και μέρος της καθημερινής μας πρακτικής. Μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες όπως η ανακύκλωση καφέ, αποδεικνύουμε πως όταν ενώνουμε δυνάμεις με κοινό όραμα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.»

O διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, επεσήμανε «Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά ανάγκη. Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Costa Navarino, δημιουργούμε λύσεις με ουσιαστικό και μετρήσιμο αντίκτυπο. Είναι μόνο μέσα από τέτοιες συμπράξεις που μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο υπεύθυνο και ανθεκτικό μέλλον για όλους».

Η διαδικασία συλλογής και ανακύκλωσης ξεκινά αμέσως μετά την παρασκευή του καφέ, καθώς το υπόλειμμα τοποθετείται σε ειδικά παλετοκιβώτια, που διασφαλίζουν τη σωστή αποθήκευση και μεταφορά του καφέ στις εγκαταστάσεις της ΜέγαEco, εταιρείας εξειδικευμένης στην διαχείριση αποβλήτων. Εκεί, γίνεται η επεξεργασία των υπολειμμάτων του καφέ, μετατρέποντάς τα από οργανικά απόβλητα σε βιώσιμους πόρους, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ