Σοκάρουν οι καταθέσεις για την επίθεση με το βιτριόλι: «Εβραζε το μάρμαρο, έλιωσε η σιδερένια πόρτα του ασανσέρ» - iefimerida.gr

Σοκάρουν οι καταθέσεις για την επίθεση με το βιτριόλι: «Εβραζε το μάρμαρο, έλιωσε η σιδερένια πόρτα του ασανσέρ»

H Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τους δικηγόρους της / Φωτογραφία: Stringer / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου κατέθεσαν στο δικαστήριο μάρτυρες που είχαν τρέξει για βοήθεια.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσήλθε στο δικαστήριο και για πρώτη φορά βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τη δράστιδα της επίθεσης εις βάρος της, Εφη Κακαράντζουλα, η οποία μπήκε, εν κρυπτώ, από την πίσω πόρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της δίκης, μάρτυρες περιέγραψαν τα όσα είδαν μετά την επίθεση με το βιτριόλι, όταν και προσπαθούσαν να βοηθήσουν την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Επίθεση με βιτριόλι: «Ηταν τόση η ποσότητα, που τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει»

Ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας είπε στο δικαστήριο:

«Όταν συνέβη το περιστατικό, με πήρε κάποιος από το φαρμακείο και έτρεξα, κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Κατέβηκα στο ισόγειο, είδα το ασανσέρ και είδα αρκετό οξύ κάτω, το μάρμαρο έβραζε. Ο μάστορας αγανάκτησε για να το επαναφέρει. Πήγα στο φαρμακείο και είδα την Ιωάννα με τα εσώρουχα και ήταν λουσμένη στο οξύ και δίπλα ήταν μαλλιά, τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Την πήραμε αμέσως με έναν άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο Μετροπόλιταν. Είπε η φαρμακοποιός αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Πήραμε στο Μετροπόλιταν για να τη δεχτούν γρήγορα, να είναι έτοιμοι. Στο δρόμο σφάδαζε στο πόνο, δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Τη ρώτησα ποιος στο έκανε αυτό. Μια γυναίκα, μου απάντησε. Μετά μάθαινα για την πορεία της υγείας της. Όλες οι κοπέλες φοβούνταν, όλες. Ευτυχώς που βρέθηκε η ένοχος. Κάνανε υπαινιγμούς ότι όποια κοπέλα ήταν μέσα στο γραφείο μπορεί να ήταν η δράστις. Πού να σκεφτείς ότι ήταν κάποιος από έξω. Όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν από κάτω για μήνες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Εισαγγελέας: Τι ακριβώς είδατε στο πάτωμα;
 • Μάρτυρας: Μέσα στο διάδρομο του γραφείου μου ήταν αρκετή ποσότητα και έβραζε και ήταν και ο τοίχος και το ασανσέρ.
 • Εισαγγελέας: Είχαν υποστεί φθορές οι τοίχοι;
 • Μάρτυρας: Βέβαια, αφού ο μάστορας μου είπε "αγανάκτησα να το επαναφέρω, δεν μπορούσε να περάσει κανείς". Ήταν τόση η ποσότητα, τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει. Ήταν μεγάλη ποσότητα, ήταν γεμάτος ο διάδρομος και η κοπέλα λουσμένη. Όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο ήταν φρίκη, δεν μπορούσες να την ακουμπήσεις αυτή την κοπέλα. Αυτό έζησα και αυτό καταθέτω.
 • Απ. Λύτρας: Κάτω στο πάτωμα, έξω από το ασανσέρ, τι υλικό είναι;
 • Μάρτυρας: Μάρμαρο.
 • Απ. Λύτρας: Μπορείτε να μου πείτε τις φθορές στο μάρμαρο;
 • Μάρτυρας: Το μάρμαρο και η πόρτα του ασανσέρ από σίδερο έλιωσε.
 • Απ. Λύτρας: Είπατε πως δεν ξέρατε αν η Ιωάννα θα φτάσει στο νοσοκομείο.
 • Μάρτυρας: Οταν μπήκα μέσα στο φαρμακείο ήταν τραγικό αυτό που είδα. Σφάδαζε, δεν μπορούσε να σταθεί, έφευγαν τούφες μαλλιά. Νόμιζα ότι δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν έμαθα ότι ήταν βιτριόλι... Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε, δεν υπήρχε περίπτωση, θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ σε μάτια, σε κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα, σε ελέφαντα πήγε να ρίξει; Δεν μπορώ, στεναχωριέμαι. Και αυτή γονείς έχει, αλλά πώς μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;
 • Απόστολος Λύτρας: Υπήρχε ίχνος παπουτσιού στο φαρμακείο.
 • Μάρτυρας: Η φαρμακοποιός μού έδειξε και μου είπε αυτό ήταν τα παπούτσια. Από το παπούτσι είχε μείνει ένα κομματάκι σόλας. Είχαν τραβήξει με τη σκούπα τούφες μαλλιά και καμένα ρούχα. Στο Μετροπόλιταν τρέξανε και την πήρανε αμέσως. Είδα γιατρούς και νοσοκόμους που έκαναν το σταυρό τους στο Πρώτων Βοηθειών. Γύρισα αμέσως στο γραφείο μου και ο γιος μου, που ήταν εργοδότης της, πήγε εκείνος στο Μετροπόλιταν μετά. Ό,τι ήταν να κάνει θα το έκανε εκείνος μετά.

Στη συνέχεια κατέθεσε η κόρη της φαρμακοποιού που πήγε η Ιωάννα μετά την επίθεση.

«Είμαι φοιτήτρια Νομικής. Ημουν στο φαρμακείο που είχε η μητέρα μου. Ακούσαμε φωνές έξω από το φαρμακείο, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έλεγαν. Είχαμε σοκαριστεί. Φώναζε βοήθεια, ότι καίγεται. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε. Φαινόταν ότι ήταν λουσμένη με κάποιο υγρό, τα μαλλιά, τα χέρια της, το κεφάλι της, το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χώρα. Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται. Η μητέρα μου της είπε να πάει να ρίξει νερό πίσω στο φαρμακείο και να βγάλει τα ρούχα της. Έβαλε το κεφάλι της κάτω από το νεροχύτη. Όταν έφυγα από το φαρμακείο, πήγα στα γραφεία. Μπήκα στο ασανσέρ. Οταν πήγα να πιάσω την πόρτα του μου γλίστρησε το πόμολο από το χέρι. Γύρω υπήρχε υγρό παντού, το πάταγα, δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γύρισα στο φαρμακείο. Η Ιωάννα ήταν με τα εσώρουχα, της φέρανε μια ρόμπα για να καλυφθεί.

 • Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της, όταν ήρθε στο φαρμακείο;
 • Μάρτυρας: Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές, δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε, το πρόσωπό της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό. Τα ρούχα της σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλενόταν, την είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά. Όταν έπιασα το πόμολο του ανελκυστήρα αισθανόμουν η παλάμη μου σα να μούδιαζε, είχα αρχίσει να νιώθω μια καύση. Αισθανόμουν σαν να υπήρχε ένα ελάχιστο μούδιασμα, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Δεν παρατήρησα αλλοιώσεις στα παπούτσια μου. Έκανα βήματα πίσω και απομακρύνθηκα. Υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υγρού μπροστά από το ασανσέρ, ήταν σαν να είχε λιμνάσει. Δεν είχα παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό της. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη.
 • Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;
 • Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι.
 • Εισαγγελέας: Τα ρούχα της τι έγιναν, πώς ήταν;
 • Μάρτυρας: Είχαν τρύπες και ήταν σαν καμένα. Δεν παρατήρησα αν μύριζαν.
 • Απόστολος Λύτρας: Τα γυαλιά ηλίου πώς ήταν, λιώσανε;
 • Μάρτυρας: Δεν μπορώ να πω ότι είχαν λιώσει. Είχε παραμείνει το σχήμα του γυαλιού, απλά οι δύο φακοί είχαν αλλάξει χρώμα. Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο. Έλιωσε το πάτωμα και έμειναν τα αποτυπώματα. Αυτό το είδαμε αφού καθαρίσαμε το χώρο. Παρατηρήσαμε ότι έμειναν τα αποτυπώματα. Είναι σαν ένα λευκό περίγραμμα.
 • Απόστολος Λύτρας: Είδατε το αριστερό αυτί της Ιωάννας όταν ήρθε σε εσάς;
 • Μάρτυρας: Μόνο μαλλιά είδα και το μάτι της.
 • Απόστολος Λύτρας: Μπορείτε να μας προσδιορίσετε την ποσότητα;
 • Μάρτυρας: Μάλλον, τουλάχιστον 1,5 λίτρο. Η μητέρα μου πίστευε ότι αν δεν πάει άμεσα στο νοσοκομείο δεν θα γλίτωνε. Όσο έβλεπε πόσο γρήγορες ήταν οι αλλαγές στο πρόσωπό της, τα μαλλιά της που πέφτανε... Δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο είχε ξεκινήσει να πρήζεται το πρόσωπό της.
 • Αλεξανδρής: Λέτε ότι αλλοιωνόταν το πρόσωπό της. Θέλετε να το περιγράψετε;
 • Μάρτυρας: Το πρόσωπό της ήταν υγρό, ήταν σαν να είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Είχε αρχίσει να πρήζεται και να αλλοιώνεται και το μάτι της να πέφτει προς τα κάτω και να γίνεται όλο και πιο κόκκινο. Για 15 λεπτά έριχνε νερό. Όπως πλενόταν, φεύγανε τούφες, μια είχε κολλήσει μέσα στο σιφόνι.
 • Αλεξανδρής: Στους τοίχους τι είδατε;
 • Μάρτυρας: Είδα υγρό.
 • Αλεξανδρής: Οταν έφυγε η Ιωάννα, στον χώρο που ήταν η Ιωάννα υπήρχαν ζημιές;
 • Μάρτυρας: Είχε σκουριάσει ο νιπτήρας σε σημεία, οι τούφες στο σιφόνι, μείνανε τα αποτυπώματα των χεριών της πάνω στον πάγκο, παρότι πλενόταν τόση ώρα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ