H πρόκληση της βιωσιμότητας στην Κορινθία: Βραβείa «Hercules Sunstainability Awards» από το ICC WOMEN Hellas | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

H πρόκληση της βιωσιμότητας στην Κορινθία: Βραβείa «Hercules Sunstainability Awards» από το ICC WOMEN Hellas

ICC
Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνίων/Παναγιώτης Πιτσάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου/ Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας/ Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ICCWOMENHellas/ Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε το ICC WOMEN Hellas στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, βραβεύτηκαν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες της Κορινθίας, που διαπρέπουν στον κόσμο της βιωσιμότητας.

Η δραστήρια Πρόεδρος του ICC WOMEN Hellas κ. Μαρίνα Οφλούδη -Γιαβρόγλου εδραίωσε τον σημαντικό θεσμό «τα βραβεία γυναικείας επιχειρηματικότητας Hercules Sunstainability Awards» στη Στυμφαλία, τον σημαντικό και προστατευόμενο διεθνώς υδροβιότοπο, τον σπουδαίο τόπο των μύθων και της ιστορίας, εκεί που ο Ηρακλής πέτυχε τον πρώτο του άθλο στην Κορινθία, τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mία λαμπρή τελετή που συμπίπτει χρονικά με την μεγαλύτερη συζήτηση των Ηγετών του κόσμου που έγινε ποτέ, το COP26, στη Γλασκώβη, γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής που μετατράπηκε σε κλιματική κρίση, μέσα σε ελάχιστο ιστορικό, χρονικό διάστημα.

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS κ. Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, επεσήμανε στην ομιλία της ότι, «Η φύση, μας στέλνει ολοένα και περισσότερες κραυγές με τις θεομηνίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με γνώμονα αυτή την αναζήτηση, δημιουργήσαμε τον θεσμό «Ηercules Sustainability» που σκοπό έχει να διεγείρει την σκέψη, να προβληματίσει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει όλους μας, να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας οικολογίας και κυρίως να δώσει απαντήσεις και λύσεις στην αβεβαιότητα του σήμερα».

Με motto μας:

• «Να μην βρεθούμε στη λάθος πλευρά της ιστορίας
• Να μην αφήσουμε το μέλλον να μας προσπεράσει
αναδεικνύουμε ανθρώπους και επιχειρήσεις που με το δικό τους παράδειγμα και την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους κρίσιμους τομείς που συμβάλουν στην μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην Βιώσιμη Ευημερία, γιατί όλοι πρεσβεύουμε ότι «Βιώσιμη Ευημερία για τις επιχειρήσεις σημαίνει : κερδισμένοι πολίτες, κερδισμένο κράτος»

Μέσω του «Hercules Sustainability Award» στοχεύουμε:

• Στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που υλοποιούνται από επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, της αγροδιατροφής, του πολιτισμού και προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έχοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.
• Στην προώθηση των δράσεων που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
• Στην ενίσχυση της δικτύωσης και της διαδικασίας διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με εκπρόσωπους Επιχειρηματικών, Θεσμικών Φορέων, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των ΜΜΕ και των Οργανώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών, οι  οποίοι επηρεάζουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία η Πρόεδρος, επεξήγησε ότι «Επιλέξαμε το όνομα ΗΡΑΚΛΗΣ για τον θεσμό, αλλά και για το βραβείο που απονέμουμε σήμερα, του πιο ξακουστού και ρωμαλέου, ανάμεσα στους ήρωες που πάτησαν ποτέ στη Γη, ενός ευεργέτη των λαών, ιδρυτή γενεών και πόλεων, πρότυπο αθλητή & ενάρετου άνδρα, με μια ζωή πλούσια από άθλους και ηρωικές πράξεις που σημάδεψαν την πορεία της ανθρωπότητας και βελτίωσαν τον κόσμο».

Μετά την ομιλία της Προέδρου, ακολούθησε η Βράβευση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κορινθία με τα εξής βραβεία:

1)Βραβεία Hercules Sustainability startups
Κατηγορία : Βιωσιμότητα & Startupsnull

Ο Yφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας & Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας, βράβευσε τρεις εταιρίες που ηγούνται γυναίκες και δραστηριοποιούνται στην βιώσιμη ανάπτυξη : 
• Η Μελίσσα Βερυκίου HELBIO Συστήματα Υδρογόνου και Ενέργειας ,
• Πέννυ Βλάχου FEREIKOS ,Εκτροφείο Σαλιγκαριών και
• Βιβή Γιαλού -Μαριάννα Νάνου VIMA GURU
Ενώ, η  Μαρία Χαλά, επικεφαλής του Cluster Startups του ICCWH, μίλησε για τα startups & Sustainability Καινοτόμες επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.

2)Βραβεία Hercules Sunstainability agriculture
Κατηγορία : Τουρισμός και Περιβάλλον 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Τάσος Γκιολής βράβευσε την
• Ελένη Ράπτη ,Οινοποιείο -ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος βράβευσε την
• Μαρία Οικονόμου - αγρότισσα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στην κατηγορία Τουρισμός και Βιωσιμότητα,  η Σοφία Φιλιππίδου επικεφαλής του cluster Κορινθίας του ICCWH, μίλησε για την «Αειφορία και τον Τουρισμό στο Νομό Κορινθίας»

3)Τα βραβεία Hercules Sunstainability Tourism
Κατηγορία : Τουρισμός & Βιωσιμότητα

Βραβεύτηκαν οι :

  • Φοίβη Στριμενοπούλου -Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης. Την βράβευση πραγματοποίησε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Αθηνά Κόρκα.
  • Δάφνη Μαυρομάτη DAPNHE'S CLUB HOTEL, βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Τάσος Σακελλαρίου.
  • Η Ιωάννα Δαβλέρη -ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ, CORINTHIAN WINE CLUB, βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο.
  • Οι κυρίες της Εxperience Perahora : Κωνσταντίνα Ράπτη, Ασημίνα Γιαννούλη, Γεωργία Ράπτη, Μαρίκα Γεωργίου, Φωτεινή Παππά, Χρυσούλα Παππά, βραβεύθηκαν από την Σύμβουλο του Πρωθυπουργού κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη.
  • Η Εύη Πολίτη - ΑLKYON RESORT 5*, έλαβε το βραβείο της από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη.

Η τελευταία βράβευση αφορούσε τον Τουρισμό & τον Πολιτισμό, 
4)Βραβεία Hercules Sustainability culture
Κατηγορία : Τουρισμός & Πολιτισμός

Ο Πρόεδρος του ICC HELLAS & Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας μετά τον θερμό και ενθουσιώδη χαιρετισμό του, απένειμε στις :

• Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς)
• Μαρία Μέξια Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και
• Παναγιώτα Κασίμη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, μέσω βίντεο, η Ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε :
• Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων
• Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χορηγός Επικοινωνίας :
ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρουσίαση εκδήλωσης :
Τζένη Σουκαρά, διακεκριμένη Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια, Σχεδίαση Βραβείου, Φωτογραφική κάλυψη: Αριστοτέλης Σταμούλας

Τεχνική Υποστήριξη :
Γιώργος Παλούκας, Project Manager της ΑVITRON AE

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) για την παραχώρηση του χώρου.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση:

H Πρόεδρος του ICCWOMENHellas, κα Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου
H Πρόεδρος του ICCWOMENHellas, κα Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων  Πέννυ Βλάχου, FEREIKOS HELIX
Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Πέννυ Βλάχου, FEREIKOS HELIX
Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, ΠρόεδροςΙCC WOMEN Hellas
Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, ΠρόεδροςΙCC WOMEN Hellas
 Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ICCWOMENHellas Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Μελίσσα Βερυκίου, Helbio, Συστήματα Υδρογόνου & Ενέργειας Μαρία Χαλά, επικεφαλής ClusterStartupsICCWH Μαρία Οικονόμου, Αγρότισσα Μαριάννα Νάνου, VIMAGURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH Βιβή Γιαλού, VIMAGURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH

Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ICCWOMENHellas
Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Μελίσσα Βερυκίου, Helbio, Συστήματα Υδρογόνου & Ενέργειας
Μαρία Χαλά, επικεφαλής ClusterStartupsICCWH
Μαρία Οικονόμου, Αγρότισσα
Μαριάννα Νάνου, VIMAGURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH
Βιβή Γιαλού, VIMAGURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH
Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνίων Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τζένη Σουκαρά, Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού Πελοποννήσου Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Παναγιώτης Πιτσάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος ICCHellas & Δήμαρχος Σπάρτης
Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου
Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνίων
Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Τζένη Σουκαρά, Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού Πελοποννήσου
Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Παναγιώτης Πιτσάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου
Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος ICCHellas & Δήμαρχος Σπάρτης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τζένη Σουκαρά, διακεκριμένη Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Τζένη Σουκαρά, διακεκριμένη Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Εύη Πολίτη, AlkyonResort 5*, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH Εύη Κοκκίνου, Δικηγόρος, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH Σοφία Φιλιππίδου, επικεφαλής Cluster Κορινθίας του ICCWH Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Τζένη Σουκαρά, Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Μαρία Μέξια, Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου Παναγιώτα Κασίμη, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς- ΠΙΟΠ)  Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνα Ράπτη, Experience Perahora
Εύη Πολίτη, AlkyonResort 5*, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH
Εύη Κοκκίνου, Δικηγόρος, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH
Σοφία Φιλιππίδου, επικεφαλής Cluster Κορινθίας του ICCWH
Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου
Τζένη Σουκαρά, Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Μαρία Μέξια, Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου
Παναγιώτα Κασίμη, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας
Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς- ΠΙΟΠ)
Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού
Κωνσταντίνα Ράπτη, Experience Perahora
Ιωάννα Δαβλέρη, ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ & Corinthianwineclub Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου
Ιωάννα Δαβλέρη, ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ & Corinthianwineclub
Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ